Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers kan er niet getraind worden. Trainers, juryleden maar ook ons wedstrijdsecretariaat en het kunnen aanbieden van gezellige activiteiten draait volledig op vrijwilligers. En daar kunnen we zeker nog hulp gebruiken. Hulp in de vorm van wekelijks of anderszins regelmatig aan de badrand staan tot aan het eenmalig organiseren van een seizoensafsluiting.
Spreek ons gerust aan als je ons op vrijwillige (maar niet op vrijblijvende) basis wil komen ondersteunen en help mee aan een stevige basis van de Synchro-afdeling.

Wij zoeken hulp aan de badrand maar ook daarbuiten: stuur ons een mail als je interesse hebt: synchro@vzcveenendaal.nl

Secretaris

Ben je administratief aangelegd en kun je snel schakelen als dat nodig is? Wij zoeken iemand die ons wil ondersteunen door een aantal zaken van ons over te nemen waarbij je niet aan de badrand hoeft te staan.
- Het bijhouden van onze mailbox
- Het versturen van mailtjes naar ouders/leden m.b.t. planning, wedstrijden, diploma’s, activiteiten, etc.
- Het versturen van (standaard) mailtjes naar ouders die hun kind hebben aangemeld voor proeflessen
- Het versturen van (standaard) mailtjes naar nieuwe leden
- Het bijwonen van het secretarisoverleg van VZC (4x per jaar in de avonduren)
- Het bijwonen van het kernteamoverleg van onze afdeling(1x per 2 maanden) inclusief het verzorgen van de agenda en de notulen

Het geven van conditietraining (geen kennis en ervaring vereist)

Op maandagavonden van 17:30 tot 19:00 werkt de wedstrijdgroep aan hun conditie. We hebben hiervoor een hele reeks trainingen op papier gezet. We zoeken iemand die op genoemd tijdstip aan de badrand wil zitten en de zwemsters vertelt wat ze moeten doen. Hiervoor is geen kennis van zwemmen of synchroonzwemmen nodig. Voor deze training zetten we op dit moment meerdere trainsters in zodat er gerouleerd kan worden. Vind je het leuk om alle conditietrainingen op je te nemen en er bijvoorbeeld je eigen draai aan te geven? Alles is bespreekbaar! Stuur ons een mail voor meer informatie; een van de trainsters zal dan contact met je opnemen.

Het geven van training aan de beginnersgroepen 
(geen kennis en ervaring vereist)

Lijkt het je leuk om 1 of 2 keer per week training te geven aan onze beginners? Dat kan! Als je geen kennis van synchroonzwemmen hebt is dat geen probleem. Onze ervaren trainsters leiden je aan de badrand op. Het is handig om de eerste 2 jurycursussen te doen zodat je precies weet waar je samen met je zwemsters naar toe werkt. 
Stuur ons een mail voor meer informatie; een van de trainsters zal dan contact met je opnemen.

Juryleden aanloopdiploma’s (geen kennis en ervaring vereist)

Als de meiden gaan diplomazwemmen of naar een wedstrijd gaan moeten we als vereniging per vier zwemsters een jurylid leveren. Hiervoor hebben we dus juryleden nodig. Hoe meer juryleden we hebben hoe makkelijker het is om per gelegenheid een aantal juryleden af te kunnen vaardigen. 
Een jurycursus bestaat uit 2 of 3 avonden theorieles en 2 of 3 ochtenden praktijkles. Als je de eerste jurycursus hebt gedaan mag je de eerste twee aanloopdiploma’s jureren. Met de tweede jurycursus mag je de aanloopdiploma’s 3 tot en met 5 jureren. 
Stuur ons een mail voor meer informatie; een van de trainsters zal dan contact met je opnemen.  

Het geven van techniektrainingen voor de wedstrijdgroep

Ben je een oud-zwemster of oud-trainster en wil je je kennis en ervaring met ons delen? Dan ben je van harte welkom! Heb je geen tijd om elke week te helpen maar bijvoorbeeld wel 1x per maand, 1x per 2 maanden etc? Ook daar zullen we heel blij mee zijn! Stuur ons een mail voor meer informatie; een van de trainsters zal dan contact met je opnemen.    

Juryleden M (geen kennis of ervaring vereist)

Verveel je je tijdens de wedstrijden of wil je er alvast een kijkje nemen? Dan is het zijn van jurylid-M is voor jou! Niemand weet waar die M voor staat maar het gaat om het volgende: je voert de door de jury gegeven scores in op een laptop of noteert ze op papier alwaar je er een korte berekening op uitvoert. Dat laatste klinkt misschien ingewikkeld maar dat is het niet. Er is voldoende tijd om naar de zwemsters te kijken. De cursus ervoor kan online worden gevolgd. Stuur ons een mail voor meer informatie; een van de trainsters zal dan contact met je opnemen.

Organisatie van activiteiten buiten het bad

Af en toe organiseren we iets buiten het zwembad zoals een knutsel-ochtend, bingo, fotoshoot…. We zoeken iemand die het leuk vindt om iets leuks voor de meiden te organiseren zodat ze elkaar ook eens buiten het zwembad ontmoeten. Ook organiseert VZC soms een VZC-brede activiteit zoals Sinterklaas, verenigingsfeest oid en ook daar wordt onze inbreng gevraagd. In totaal wordt er ongeveer 4x per jaar iets georganiseerd. Stuur ons een mail voor meer informatie; een van de trainsters zal dan contact met je opnemen.