WISSELSLAG 2032

Wisselslag 2032 is een experiment van de KNZB onder leiding van Marcel Wouda. Doel daarvan is dat op de Olympische Spelen in 2032 in Brisbane (Australië) Nederland medailles gaat winnen op de wisselslagnummers en/of andere zwemnummers dan de vrije slag. Achterliggende gedachte is dat zwemmers die in staat zijn om op internationaal niveau mee te kunnen doen op die wisselslag afstanden zeer waarschijnlijk ook goed zullen presteren op één of meer van de afzonderlijke zwemslagen. VZC is één van de deelnemende verenigingen.

VZC Veenendaal

Wil jij ook naar de Olympische Spelen in 2032 in Brisbane Australië? Bekijk dan snel de video hiernaast!

VZC Zwemmen naar Brisbane2032 is een initiatief voor het eerst gepresenteerd tijdens de VZC clubkampioenschappen op 2 juli 2022. Dit initiatief is er op gericht om de sportieve focus te zetten op de Olympische Spelen van 2032 in Brisbane. 

Om vanuit dit doel de VZC zwemafdeling te ontwikkelen, hiervoor passende acti​viteiten te organiseren en financiële middelen te genereren.

Vanuit de gedachte dat iedereen een steentje kan bijdragen: zwemmers, trainers, ouders, vrijwilligers, sponsoren en overige betrokkenen. En waarbij sportieve prestaties alleen hand in hand gaan met verbinding en fun. Brisbane2032 sluit goed aan op het WTC32 programma van Marcel Wouda om Nederlandse zwemmers zo goed mogelijk voor te bereiden op de wisselslagnummers In Brisbane. VZC Zwemmen is één van de clubs die deel neemt aan het bijbehorende trainingsprogramma.