LEDEN

FAQ

Hoe kan ik lid worden?

Via deze link kunt u het aanmeldingsformulier invullen. We adviseren iedereen 4 proeflessen mee te doen zodat we van beide kanten een inschatting kunnen maken voor een passend aanbod.

Kan ik als volwassene ook bij VZC zwemmen?

Ja dat kan zeker! Meld je aan voor 4 gratis proeflessen.

Wat heb ik nodig voor de trainingen?

In ieder geval strakzittende zwemkleding (zwembroek of badpak), een zwembril en badslippers. Verder raden we aan een badmuts te dragen en een bidon met (geen koolzuurhoudende) drank mee te nemen naar de training. Vanaf de Techniekacademie en B selectie zijn ook een plank, pullbuoy & snorkel nodig. Voor de A+, A1 en A2 selectie heb je naast een plank en pullbuoy ook paddels, zoomers en een snorkel nodig. De trainer kan je hierover informeren.

Wat heb ik nodig voor de wedstrijden?

Minimaal noodzakelijk:

- VZC tenue (zie clubkleding)

- Zwembroek of badpak (goedgekeurd door de FINA)

- Badmuts

- Zwembril

- Badslippers

- Bidon met water of aanmaaklimonade

- Eten (geen snoep, chocola of chips)


Extra:

- Plank

- Pullbuoy

- Race badpak of zwembroek (goedgekeurd door de FINA)

Hoe werkt een uitnodiging voor een wedstrijd?

Wanneer je via het wedstrijdsecretariaat een uitnodiging ontvangt dan kun je hierop verschillende dingen vinden, namelijk;

 • Hoe laat je aanwezig moet zijn (verzameltijd)         
 • Het adres waar de wedstrijd plaats vindt          
 • Hoe laat je gaat inzwemmen (inzwemmen)         
 • Hoe laat de wedstrijd begint (aanvang)          
 • Welke afstanden je moet zwemmen (dit staat achter je naam)          
 • Wat de kosten bedragen voor de wedstrijd (zie onderdeel startgeld)          
 • Indien je verhinderd bent voor welke datum en bij wie je moet afmelden, doe je dit niet op tijd dan ben je startgeld verschuldigd
Hoe betaal ik startgeld voor de wedstrijden?

Voor wedstrijden ben je startgeld verschuldigd. Dit is per wedstrijd variabel maar start voor de jongste zwemmers bij 3 euro per wedstrijd.
         
Per zwemmer/ster wordt uit zijn/haar depot het startgeld voor een wedstrijd betaald. Betaalde startgelden en het saldo op het depot wordt regelmatig per zwemmer/ster teruggekoppeld en daarbij wordt aangegeven wanneer het depot aangevuld dient te worden voor aankomende wedstrijden.
         
Bij de start van het seizoen, of wanneer er gestart wordt met wedstrijdzwemmen, wordt per zwemmer/ster gevraagd om een minimaal bedrag over te maken afhankelijk van de groep waarin je zwemt. Ons voorstel voor de voorschot depot bedragen per zwemseizoen:

 • Techniekschool - €30,00           
 • Techniekacademie - €50,00         
 • A2 selectie - €55,00          
 • A1-selectie - €100,00         
 • A+-selectie - €150,00

 
Bij tussentijds stoppen met wedstrijdzwemmen wordt het resterend saldo teruggestort.

Gaan de trainingen in de schoolvakanties door?

In de zomervakantie hebben we altijd een stop. De zwemmers van de A selecties starten vaak twee weken voordat de scholen weer starten. De andere groepen starten tegelijk met de eerste schoolweek.
         
De A selecties, Juniorenclub en Techniekacademie trainen alle andere vakanties (al dan niet met een aangepast rooster) door. Deze informatie wordt door de trainer verstrekt.
         
De Techniekschool en B selectie trainen niet alle vakanties door. Zij worden door de trainers geïnformeerd.

Wat is een startvergunning?

Een startvergunning is een bewijs van de KNZB waarmee aan wedstrijden kan worden deelgenomen. Dit nummer staat op de uitnodiging voor je naam en start met jouw geboortejaar.

Hoe kan ik opzeggen?

Via deze link kun je opzeggen.

Clubkleding

Clubkleding is te koop bij Van Sloten in de hal van het zwembad. Voor de Swimkick is alleen een VZC shirt met een zwart broekje voldoende. Voor alle oudere zwemmers verwachten we dat ze een VZC shirt en broekje dragen bij wedstrijden. Van de competitie en NK zwemmers wordt verwacht dat ze de hele set (shirt, broekje, trainingsbroek en vest) aanschaffen.

Waar kan ik terecht als ik een onveilige of ongewenste situatie (zoals intimidatie, pesten, buitensluiten) ervaar?

Je kunt altijd terecht bij je trainer. Praat je liever met iemand anders, dan kun je altijd contact opnemen met een vertrouwenspersoon. Op deze pagina vind je meer informatie. Zij zoeken graag met jou naar een passende oplossing.