Omdat wedstrijdzwemmen voor veel nieuwe leden best wel wat vragen oproept hebben we de veelgestelde vragen op een rijtje gezet. Mocht je een vraag hebben die hier niet tussen staat dan kun je contact met ons opnemen.

Hoe kan ik lid worden?

Via deze link kunt u het aanmeldingsformulier invullen. Let op dat je minimaal een B diploma moet hebben.

Wat is de contributie?

GroepAutomatisch per maand
Techniekschool€ 19,00
Techniekacademie€ 30,50
Juniorenclub€ 35,50
B selectie€ 26,00
A selectie€ 35,50
Masterzwemmen€ 16,00

Het inschrijfgeld bedraagt éénmalig € 12,50.

ADMINISTRATIEKOSTEN
Indien de contributie niet binnen twee weken is betaald, volgt een herinnering / 2e incasso. Daarna wordt u telefonisch benaderd. Wordt dan nog niet betaald dan volgt een laatste aanmaning en dreigt uitsluiting van activiteiten.

Kan ik als volwassene ook bij VZC zwemmen?

Ja dat kan bij onze Master groep. Hier kun je op je eigen niveau onder begeleiding van een trainer zwemmen. Voor meer informatie klik hier.

Wat heb ik nodig voor de trainingen?

In ieder geval strakzittende zwemkleding (zwembroek of badpak), een zwembril en badslippers. Verder raden we aan een badmuts te dragen en een bidon met (geen koolzuurhoudende) drank mee te nemen naar de training.

Vanaf de Techniekacademie en B selectie zijn ook een plank en pullbuoy nodig.

Voor de A+, A1 en A2 selectie heb je naast een plank en pullbuoy ook paddels, zoomers en een snorkel nodig. De trainer kan je hierover informeren.

Wat heb ik nodig voor de wedstrijden?

Bij wedstrijden verwachten we alle VZC zwemmers in het VZC tenue. De zwemmers van de techniekacademie hebben voldoende aan het shirt en een zwart broekje. De zwemmers die meedoen aan de competitie verwachten we in het volledige tenue (shirt, korte & lange broek en het vest).

Wat er verder mee gaat in de tas is afhankelijk van het type wedstrijd en de leeftijd van de zwemmer. De volgende opsomming is het minimale: zwembroek of badpak, zwembril, badmuts, twee handdoeken, badslippers, eten (geen snoep, chocola of chips) en drinken (water of aanmaaklimonade).

Voor jonge zwemmers raden we aan een spelletje of boekje mee te nemen zodat ze iets te doen hebben tijdens de wedstrijd. Liever geen mobiele telefoons en/of gameconsoles.

Voor wedstrijden zie je veel (oudere) zwemmers in een badpak met pijpjes of een langere zwembroek in het zwembad lopen. Deze zogeheten racepakken zitten over het algemeen strakker dan een trainingsbadpak. Dit is voor jonge zwemmers niet perse nodig.

Hoe werkt een uitnodiging voor een wedstrijd?

Wanneer je via het wedstrijdsecretariaat een uitnodiging ontvangt dan kun je hierop verschillende dingen vinden, namelijk;

  • Hoe laat uw zoon/dochter aanwezig moet zijn (verzameltijd)
  • Het adres waar de wedstrijd plaat vindt
  • Hoe laat de kinderen gaan inzwemmen (inzwemmen)
  • Hoe laat de wedstrijd begint (aanvang)
  • Wat uw zoon/dochter moet zwemmen (dit staat achter de naam van uw kind)
  • Wat de kosten bedragen voor de wedstrijd (zie onderdeel startgeld)
  • Indien je verhinderd bent voor welke datum en bij wie je moet afmelden, doe je dit niet op tijd dan ben je startgeld verschuldigd

Hoe betaal ik startgeld voor de wedstrijden?

Voor wedstrijden ben je startgeld verschuldigd. Dit is per wedstrijd variabel maar start voor de jongste zwemmers bij 3 euro per wedstrijd.

Per zwemmer/ster wordt uit zijn/haar depot het startgeld voor een wedstrijd betaald. Betaalde startgelden en het saldo op het depot wordt regelmatig per zwemmer/ster
teruggekoppeld en daarbij wordt aangegeven wanneer het depot aangevuld dient te worden voor aankomende wedstrijden.

Bij de start van het seizoen, of wanneer er gestart wordt met wedstrijdzwemmen, wordt per zwemmer/ster gevraagd om een minimaal bedrag over te maken afhankelijk van de groep waarin je zwemt. Ons voorstel voor de voorschot depot bedragen per zwemseizoen:

Techniekschool €30,00
Techniekacademie €50,00
A2 selectie €55,00
A1-selectie €100,00
A+-selectie €150,00

Graag verzoeken wij u/jullie het startbedrag te storten op ING bankrekeningnummer NL37 INGB 0686 1720 19 ten name van W.W. Scheidt. Voor vragen of onduidelijkheden vragen wij u/jullie contact op te nemen met onze coördinator startgelden Rita Kruger door te mailen naar: rita.kruger@rcsystems.nl


Bij tussentijds stoppen met wedstrijdzwemmen wordt het resterend saldo teruggestort.

Gaan de trainingen in de schoolvakanties door?

In de zomervakantie hebben we altijd een stop. De zwemmers van de A selecties starten vaak twee weken voordat de scholen weer starten. De andere groepen starten tegelijk met de eerste schoolweek.

De A selecties, Juniorenclub en Techniekacademie trainen alle andere vakanties (al dan niet met een aangepast rooster) door. Deze informatie wordt door de trainer verstrekt.

De Techniekschool en B selectie trainen niet alle vakanties door. Zij worden door de trainers geïnformeerd.

Wat is een startvergunning?

Een startvergunning is een bewijs van de KNZB waarmee aan wedstrijden kan worden deelgenomen. Dit nummer staat op de uitnodiging voor je naam en start met jouw geboortejaar.

Hoe kan ik opzeggen?

Via deze link kun je opzeggen.