Zwemmers binnen de A2 selectie trainen tenminste 50% van de voor hen geldende MOZ normen of hebben in overleg met de trainer(s) een plan hebben gemaakt (dat zij ook naleven) om binnen de afgesproken tijd volgens 50% van de voor hen geldende MOZ normen te trainen. (Het maximale aantal trainingsuren is 6 uur en 15 minuten).

Gemaakte afspraken gelden zowel voor zwem- als landtrainingen. Daarnaast mogen zij deelnemen aan krachttrainingen.


Ambitie

Zwemmers die deel uitmaken van de A2 selectie willen/kunnen eventueel doorstromen naar de A1 selectie en hebben dan in overleg met de trainer(s) een plan hebben gemaakt (dat zij ook naleven) om binnen de afgesproken tijd het niveau te behalen dat noodzakelijk is om deel uit te gaan maken van de A1 selectie.

Zwemmers binnen de A2 selectie hebben de ambitie om het hoogst haalbare, binnen de mogelijkheden en de gemaakte keuzes, in de zwemsport te bereiken.


Wedstrijden en trainingskampen

Zwemmers binnen de A2 selectie nemen verplicht deel aan de competitiewedstrijden en Provinciale kampioenschappen of hebben zicht op deelname aan die kampioenschappen. Bij het behalen van limieten (of daarvoor uitgenodigd) zijn zij ook verplicht om aan N(JJ)K’s mee te doen.

Zwemmers die deel uitmaken van de A2 selectie mogen deelnemen aan (buitenlandse) meerdaagse wedstrijden.


Overige activiteiten

Zwemmers die deel uitmaken van de A2 selectie mogen deelnemen aan voorlichting mbt voeding, kracht- en landtraining, levensstijl, (mentale) wedstrijdvoorbereiding.


A2 Senioren (18+)

Zwemmers die de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt en het niveau hebben om samen met de A1 selectie te kunnen blijven trainen.

 

Ambitie

Senioren zwemmers (18+) binnen de A2 selectie dragen (met hun ervaring en gedrag) een steentje bij aan de ontwikkeling van alle andere zwemmers in de A2 selectie. Zij zijn voor wat betreft gedrag, inzet, instelling en beleving een voorbeeld voor de andere zwemmers in de A2 selectie. A2 18+ zwemmers doen actief mee te doen op de momenten dat zij er (kunnen) zijn en dragen op een positieve manier bij aan de ontwikkeling van individuele zwemmers binnen de A2 selectie en de A2 selectie in het algemeen.

 

Wedstrijden en trainingskampen

Van senioren 18+ zwemmers binnen de A2 selectie wordt verwacht dat zij deelnemen aan KNZB competitiewedstrijden indien door de trainer/vereniging een beroep op hen gedaan wordt.

Senioren 18+ zwemmers die deel uitmaken van de A2 selectie mogen deelnemen aan (buitenlandse) meerdaagse wedstrijden.

 

Overige activiteiten

Zwemmers die deel uitmaken van de A18+ selectie mogen deelnemen aan voorlichting mbt voeding, kracht- en landtraining, levensstijl en (mentale) wedstrijdvoorbereiding.

Trainingstijden

DagTijdTrainers
Maandag19.00 - 20.00Wim
Woensdag05.30 - 07.00n.n.b.
Donderdag17.30 - 19.00Wim
Vrijdag16.45 - 17.45Wim
Zaterdag05.30 - 07.30n.n.b.

Landtraining

De landtrainingen zullen in het nieuwe seizoen voor de Minioren, Junioren 1 en 2, A1 en A2 verzorgd gaan worden door de zwemtrainers en door een fysiotherapeut van Neder Veluwe uit Veenendaal.

Op donderdagen, van 19.00 tot ca. 20.00 uur wordt de landtraining verzorgd door die fysiotherapeut in het gymzaaltje onder Sportschool LaVita. Die landtraining is voor alle junioren 1 en 2, A1- en A2-selectieleden. De 2 landtrainingen die voor of na de zwemtrainingen in het zwembad plaats gaan vinden, worden gedaan aan de hand van een trainingsschema opgesteld, in overleg met de zwemtrainer, door de fysiotherapeut.

Trainers

Wim van Ooijk

Coördinator

4x gratis meetrainen?

Laat via onderstaande knop je gegevens achter en wij zullen contact met je opnemen.