Zwemmers die tenminste 60% van de voor hen geldende MOZ normen trainen cq in overleg met de trainer(s) een plan hebben gemaakt (en dat ook naleven) om binnen de afgesproken tijd volgens 60% van de voor hen geldende MOZ normen trainen. Dit geldt zowel voor zwem- als voor landtrainingen. Daarnaast mogen zij deelnemen aan krachttrainingen.

 

Ambitie

Zwemmers binnen de A1 selectie hebben de ambitie om het hoogst haalbare, binnen de mogelijkheden en de gemaakte keuzes, in de zwemsport te bereiken.

 

Wedstrijden en trainingskamp(en)

Zwemmers binnen de A1 selectie nemen verplicht deel aan Provinciale kampioenschappen en (bij het behalen van limieten of daarvoor uitgenodigd) aan N(JJ)K’s. Tevens zijn zij verplicht deel te nemen aan KNZB competitiewedstrijden.

Zwemmers die deel uitmaken van de A1 selectie mogen deelnemen aan (buitenlandse) meerdaagse wedstrijden en (buitenlandse) meerdaagse trainingskampen.

 

Overige activiteiten

Zwemmers die deel uitmaken van de A1 selectie mogen deelnemen aan voorlichting mbt voeding, kracht- en landtraining, levensstijl en(mentale) wedstrijdvoorbereiding.


A1 Senioren (18+)

Zwemmers die de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt en het niveau hebben om samen met de A1 selectie te kunnen blijven trainen.

 

Ambitie

Senioren zwemmers (18+) binnen de A1 selectie dragen (met hun ervaring en gedrag) een steentje bij aan de ontwikkeling van alle andere zwemmers in de A1 selectie. Zij zijn voor wat betreft gedrag, inzet, instelling en beleving een voorbeeld voor de andere zwemmers in de A1 selectie. A1 18+ zwemmers doen actief mee te doen op de momenten dat zij er (kunnen) zijn en dragen op een positieve manier bij aan de ontwikkeling van individuele zwemmers binnen de A1 selectie en de A1 selectie in het algemeen.

 

Wedstrijden en trainingskampen

Van senioren 18+ zwemmers binnen de A1 selectie wordt verwacht dat zij deelnemen aan KNZB competitiewedstrijden indien door de trainer/vereniging een beroep op hen gedaan wordt.

Senioren 18+ zwemmers die deel uitmaken van de A1 selectie mogen deelnemen aan (buitenlandse) meerdaagse wedstrijden en (buitenlandse) meerdaagse trainingskampen.

 

Overige activiteiten

Zwemmers die deel uitmaken van de A18+ selectie mogen deelnemen aan voorlichting mbt voeding, kracht- en landtraining, levensstijl en (mentale) wedstrijdvoorbereiding.

Trainingstijden

DagTijdTrainers
Maandag18.00 - 20.00Harry
Dinsdag16.45 - 18.30Harry, Leo
Woensdag05.30 - 07.00 (07.30)Harry
Woensdag15.00 - 17.00Harry, Leo
Donderdag17.30 - 19.00Harry
Vrijdag05.30 - 07.00Harry
Zaterdag05.30 - 07.30Harry

Land- & krachttraining

De landtrainingen zullen in het nieuwe seizoen voor de Minioren, Junioren 1 en 2, A1 en A2 verzorgd gaan worden door de zwemtrainers en door een fysiotherapeut van Neder Veluwe uit Veenendaal.

Op donderdagen, van 19.00 tot ca. 20.00 uur wordt de landtraining verzorgd door die fysiotherapeut in het gymzaaltje onder Sportschool LaVita. Die landtraining is voor alle junioren 1 en 2, A1- en A2-selectieleden. De 2 landtrainingen die voor of na de zwemtrainingen in het zwembad plaats gaan vinden, worden gedaan aan de hand van een trainingsschema opgesteld, in overleg met de zwemtrainer, door de fysiotherapeut.

De krachtraining wordt via Team Veenendaal aangeboden bij Sportschool LaVita. De krachttraining is een aanvulling op de zwem- en landtrainingen en is bedoeld voor A+ en A1- zwemmers vanaf jongens junioren 4 en meisjes jeugd 1, die structureel tenminste 60% van het aantal MOZ-uren trainen. Het volgen van krachttraining is geen vanzelfsprekendheid en zal met toestemming en in overleg met de trainer aangeboden worden.

Trainers

harry delno

Coördinator

Leo de HArtog

4x gratis meetrainen?

Laat via onderstaande knop je gegevens achter en wij zullen contact met je opnemen.