VZC zwemt hard in eigen huis bij start eredivisie

VEENENDAAL De eerste ronde van de landelijke eredivisie zwemcompetitie vond afgelopen weekend plaats. In thuisbad De Vallei namen de zwemmers van VZC het op tegen de zwemmers van WVZ en De Columbiaan. Op het programma stonden mooie uitdagende afstanden zoals de 200 en 400 vrije slag, en de 100 en 200 wisselslag, met daarnaast enkele mooie estafettenummers. Een vol programma voor alle leeftijdsgroepen vanaf minioren 5. De Veenendalers staan na deze eerste ronde op een 7e plek.

VZC kon zaterdag beschikken over topzwemster Silke Holkenborg, die na een intensieve ochtendtraining toch de benodigde punten kon binnenhalen. De meeste estafetteteams zwommen sneller dan de inschrijftijd en er waren mooie prestaties voor Charlotte Woltjes op de 200 m vrij (2:07.81), Juliëtte Woltjes en Elin Ditewig op de 400 m vrij (4:38.41 en 4:42.00), Felix Gepkens op 100 m rug (1:02.80) en Lasse Schrieken op de 400 m vrij (4:17.62). Ook noemenswaardig is de tijd van Bas Mostert op de 400 m vrij (4:13.15), waarmee hij als junioren 4 zijn ploeggenoten op de banken kreeg.

SINTERKLAASACTIE

Voor aanvang genoot de ploeg van een lunch in het clubhuis, verzorgd door ouders en andere vrijwilligers. Daarbij werd ook de jaarlijkse Sinterklaaspakkettenactie afgetrapt om sponsorgeld bijeen te krijgen voor de trainingsstage in 2024. Via sint@vzcveenendaal.nl kunnen de pakketten alvast worden besteld of kunnen belangstellenden meer informatie verkrijgen.

In thuisbad De Vallei namen de zwemmers van VZC het op tegen de zwemmers van WVZ en De Columbiaan (VZC)