Vandaag een gecombineerd verslag van sessie 6 en 7, die samen de laatste dag van het NJJK vormden.

Op de laatste dag van het NJJK staat steevast de zware 400M wisselslag geprogrammeerd.

Vanochtend werd begonnen met die 400M wisselslag. Evica Klok en Aniek van de Weerd, mochten in de ‘langzame’ series starten. De snelste 10 zwemster per leeftijdscategorie mochten in een finale serie in sessie 7 van start gaan.

Voor die finaleserie hadden Bridget Vermeer, Kirsten Verhalle, Maaike Issard en Josse Bergman zich geplaatst.

Evica wist op de laatste dag van het toernooi op die zware 400M wisselslag een PR te zwemmen. Dat PR was op die afstand al enige keren uitgebleven, maar vandaag lukte het haar in 5.29.13. Daarmee behaalde Evica een 16e plaats.

Aniek van de Weerd opende in haar serie meisjes jeugd als snelste. Aniek was niet helemaal in goeden doen, maar wist toch nog in een zeer acceptabele tijd van 5.15.14 aan te tikken. Daarmee werd zij elfde. Helaas voor Aniek moest zij na die 400M wisselslag één van haar favoriete nummers, de 200M rugslag, afzeggen omdat hoofd en buik niet mee wilden werken. Aniek had met haar mooie PR’s op 100M rug- en 100M vlinderslag tot en met zaterdag een heel goed toernooi ‘op de mat gelegd’.

Bridget, die toch wel een beetje tegen die 400M wisselslag op zag, overtrof zichzelf. Tijdens de voorbespreking werd haar duidelijk dat zij een prima 400M wisselslag kon zwemmen en dat deed zij ook. Bridget zwom maar liefst 7 seconden van haar PR af en wist nog bijna de winnares van die afstand te bedreigen. Vooraf had zij dat zeker niet zo ingeschat. De magische 5 minutengrens is bijna geslecht. Bridget veroverde in 5.05.16 het zilver.

In de jeugdfinale was VZC met Maaike Issard, Josse Bergman en Kirsten Verhalle goed vertegenwoordigd.

De meiden waren respectievelijk als 3e, 4e en 5e geplaatst. Het werd een spannende race. Josse tikte na 100M als eerste aan. Na 200M was het Kirsten die als eerste aantikte. Josse als tweede gelijk met Anna van Droffelaar van ZVVS. Na 300M had van Droffelaar, dankzij haar favoriete schoolslag, de kop overgenomen. Even leek het er op dat Josse haar in de laatste 50M misschien nog wel kon inhalen, maar van Droffelaar kon ook nog versnellen en won de race. De zilveren tijd was van Josse in 4.55.80. Brons was er in 4.57.69 voor Kirsten. Maaike werd 5e in 5.04.50. Net iets boven haar PR, maar aan het einde van het toernooi nog een prima tijd.

Ook Robin Vermeer moest de twee afstanden in het kleine klassement in sessie 6 aan haar voorbij laten gaan. Robin voelde zich net als Aniek niet helemaal fit. In sessie 7 kon Robin gelukkig wel van start gaan op de 100M wisselslag. In 1.20.62 zwom Robin naar een 27e plaats.

Niek Issard zwom de 100M vrije slag in een tijd die heel dicht bij de tijd lag die hij twee weken geleden gezwommen had. Niek tikte op de 24e plaats aan in 1.02.61.

De 100M schoolslag van Niek zwom hij in 1.26.01. Dat was voor hem ook de tiende afstand van het toernooi.

In de voorronde van de 100M vrijeslag meisjes junioren bleven Bridget en Evica boven hun PR steken. Bridget zwom 1.01.61. Evica tikte na 1.04.27 aan. De 400M wisselslag eisten z’n tol, zullen we maar zeggen.

Bij de meisjes jeugd kwalificeerde Josse en Kirsten zich beiden voor de finale. Josse als 8e in 58.38 en Kirsten als 9e in 58.58.

De finale in sessie 7 was vrij kort na de 400M wisselslag. In die tijd moesten Josse en Kirsten uitzwemmen en hun medailles ophalen. Druk, druk, druk. Mede daardoor konden zij zich in die finale niet mengen in de strijd om het edelmetaal. Josse zwom nog wel een 58. Kirsten bleef op 59.03 steken. Josse eindigde als 8e en Kirsten als 10e .

Evica had in sessie 6 een heel druk programma. Na de 100M vrije slag stond al weer heel snel de 50M vlinderslag voor haar op dat programma. Evica finishte in 31.66 als 23e.

Ook Maaike en Kirsten begonnen aan die 50M vlinderslag. Zij konden zich niet mengen in de strijd om de medailles. Maaike werd 11e in 29.16. Kirsten 17e in 29.69.

De tijd van 1.24.93 van Noa Ottens op de 100M schoolslag was goed voor een 14e plaats bij de meisjes junioren 1&2. In sessie 7 kwam Noa nog uit op de 100M vrije slag. Noa zwom op de laatste dag van het toernooi tijdens haar negende afstand nog een PR van 1.05.19.

Op de tiende afstand lukte Noa dat net niet. De 200M rugslag zwom zij in 2.41.67, goed voor een 23e plaats.

Bridget wist zich ternauwernood te kwalificeren voor de finale van de 100M schoolslag bij de meisjes junioren 3&4. Haar tijd van 1.18.02 was niet goed, maar toch mocht zij in sessie 7 van start gaan in baan 0. In die finale zwom Bridget de eerste 50M een prima slag. Zij opende als snelste in 34.96 waarbij de door haar uitgevoerde techniek prima was. In de tweede 50M was de uitvoering van de techniek een stuk minder en lukte het haar net niet om het podium te bereiken. Haar 1.14. was een prima tijd maar net niet voldoende voor het brons. De schoolslag is de moeilijkste slag en wanneer die niet ‘loopt’ dan moet er even iets gereset te worden. Genoeg om aan te werken de komende tijd.

Waar Aniek dus helaas verstek moest laten gaan, ging Josse wel van start op de 200M rugslag b ij de meisjes jeugd 1&2. Josse zwom in een tijd van 2.19.44, die net boven haar PR lag naar een derde plaats.

Het NJJK werd afgesloten met de 4x100M wisselslag estafettes bij de meisjes junioren 3&4 en de meisjes jeugd 1&2.

De junioren Robin Vermeer (rugslag in 1.18.08), Noa Ottens (schoolslag in 1.27.06), Evica Klok (vlinderslag in 1.09.24) en Manon Kooij (vrijeslag in 1.05.89) zwommen in 5.00.27 naar een 15e plaats.

De meisjes jeugd waren als derde geplaatst achter de teams van PSV en Trivia. Zij deden het voortreffelijk en benaderden alle vier hun PR’s of waren zelfs sneller dan hun PR. Door Trivia voor te blijven wisten zij een plaatsje op te schuiven en veroverde zij het zilver in een tijd van 4.21.21. Josse opende het veld in 1.04.03. Bridget nam van haar over in 1.15.80. Maaike zwom op de vlinderslag naar 1.04.32 en Kirsten hield de razendsnelle Janna van Kooten van Trivia van het lijf in een mooie slottijd van 57.06. Kirsten was nog nooit zo snel geweest.

Niek Issard werd 27e in het ‘groot klassement’ bij de jongens junioren 1&2.

Noa Ottens werd 20e in datzelfde klassement bij de meisjes.

Robin Vermeer kon helaas het klassement niet vol zwemmen.

In het medailleklassement eindigde de zwemmers van VZC op een 8e plaats.

Er werden 4 gouden, 9 zilveren en 5 bronzen medailles bij elkaar gezwommen. In totaal 18 medailles dus. Wanneer alleen gekeken zou worden naar het aantal behaalde medailles zou VZC op de 4e plaats terecht gekomen zijn.

In het puntenklassement eindigde VZC op een keurige 7e plaats.

Categorieën: Geen categorie