Zaterdagmorgen 7 december 2019. Het zwembad was goed gevuld met veel zwemmers en veel publiek. Vandaag waren de junioren 1&2 van het ‘klein klassement’ ook aanwezig in het bad. Zij zwemmen vandaag en morgen 6 afstanden, waar de junioren 1&2 van het ‘groot klassement’ 10 afstanden zwemmen. In het ‘klein klassement’ starten de zwemmers en zwemsters die zich op de plaatsen 31 t/m 60 hadden geklasseerd.

Robin Vermeer is één van die zwemsters.

Maar vandaag begon Niek Issard die VZC vertegenwoordigt op het NJJK kb 2019.

Niek zwom de 100M vlinderslag in een nieuw PR van 1.11.95 en werd 20e.

Op de 100M vlinderslag meisjes junioren/jeugd was VZC met 6 deelneemsters goed vertegenwoordigd. Bridget Vermeer en Evica Klok wisten zich met goede (PR) tijden te plaatsen voor de finale. Bridget gaat als tweede door in 1.08.38 en Evica als zevende in 1.08.88.

Bij de meisjes jeugd zwommen Aniek van de Weerd, Maaike Issard, Kirsten Verhalle en Josse Bergman in verschillende series die ‘olympisch’ waren ingedeeld.

De vier deden het voortreffelijk. Aniek, Maaike en Josse zwommen PR’s en Kirsten zat daar echt niet veel boven.

Met de door de meisjes gezwommen tijden wisten zij zich alle vier te kwalificeren voor de finale.

Maaike gaat in 1.03.14 als 2e door. Josse in 1.03.83 als 4e. Kirsten in 1.05.12 als 7e en Aniek als 1.05.18 als 8e. VZC is goed in vlinderslagfinales vertegenwoordigd.

Kort na die 100M vlinderslag mochten Maaike, Aniek en Josse al weer het water in voor de 50M rugslag. Maaike zwom de snelste tijd in een PR van 30.27. Josse (30.70) en Aniek (31.09) bleven een paar honderdsten van boven hun PR steken. Maaike werd 7e, Josse 13e en Aniek 16e.

Noa Ottens had vandaag even niet de scherpte die zij gisteren nog wel had. Op de 200M schoolslag zag de eerste 50M er nog veelbelovend uit, maar daarna werd het wat minder. Noa had al eerder 3.01 gezwommen. Vandaag werd het 3.06.76. Met die tijd kon zij niet tevreden zijn. Vanmiddag weer een kans.

Bridget Vermeer begon haar 200M schoolslag met een redelijk goede tijd op de eerste 50M. Alleen de manier waarop die tot stand kwam stemde niet tot tevredenheid. Bridget bleef echter knokken. Misschien ook wel een beetje tegen zichzelf. De onderwaterfases van haar direct concurrente waren beter en dat nekte Bridget. Op de finish moest zij de winst laten aan haar directe concurrente. De 2.41.99 was iets boven haar PR, maar wel voldoende om het zilver omgehangen te krijgen.

Niek Issard mocht voor zijn tweede afstand op het startblok klimmen. Het lukte hem ook nu weer om een PR te zwemmen op de 100M wisselslag. De door hem gezwommen 1.12.08 was goed voor een 25e plaats bij de jongens junioren 1&2.

De 15e plaats van Kirsten Verhalle op de 50M vrije slag bij de meisjes jeugd 1&2 in 27.31 was het hoogst haalbare. Haar ‘handgeklokte” PR van 27.29 had zij bijna te pakken. Een elektronische 27.31 is dan een prima tijd.

Sessie 4 werd afgesloten door Robin Vermeer op de 100M vlinderslag bij de meisjes junioren 1&2 in het ‘kleine klassement’. Robin moest de winst in de serie in de laatste meter aan het meisje in de baan naast haar laten. Haar 1.21.95 was een mooi PR. Helaas had Robin voor het startsignaal bewogen en werd zij na haar race alsnog gediskwalificeerd. Voor dit toernooi was die 100M vlinderslag de afstand die haar de minste Fina punten op had geleverd. Die afstand zou dus voor het klassement komen te vervallen. Zeer waarschijnlijk heeft deze misser geen gevolgen voor haar klassement.

Straks sessie 5, die afgesloten gaat worden met o.a. de 4x200M vrije slag meisjes. De jeugdestafette van VZC staat als eerste geplaatst. Het wordt dus weer spannend!

Categorieën: Geen categorie