Robin Vermeer zwemt het ‘kleine klassement’. Nog altijd 6 afstanden in 2 dagen. Vanmiddag begon zij met de 200M vrijeslag. Doel was om een PR te zwemmen. Zo hoort dat ook op een NK. Bij klasseringen ben je ook afhankelijk van je tegenstanders. PR’s horen gewoon gezwommen te worden op de wedstrijd waar je voor gepiekt hebt. Robin deed zoals het hoorde. Haar 2.25.61 was goed voor een 8e plaats.

Niek Issard en Noa Ottens, zwemmend bij de junioren 1&2, zwemmen hier in Eindhoven het ‘grote klassement’ over 10 afstanden. Niek mocht in sessie 5 van start gaan op zijn favoriete 😉 200M schoolslag. Een flinke verbetering van zijn PR zat er aan te komen. Het was immers al lang geleden dat hij zijn laatste 200M schoolslag zwom. De schoolslag van Niek gaat steeds beter. Op die 200M zwom hij naar een tijd van 3.05.56. Met die tijd liet hij in ieder geval nog 2 zwemmers achter zich.

Vooraf had de trainer aan Kirsten Verhalle verteld dat een tijd van 4.25 in de finale van de 400M vrije slag, voldoende zou zijn voor een plaats op het podium. Kirsten die in baan 8 zwom en zeker niet als snelste geplaatst was, wilde dat podium wel op. Zij lag lange tijd op een vierde plaats. Niet voldoende voor een medaille. In de laatste 100M wist zij nog te versnellen en het lukte haar om de als derde geplaatste zwemster in te halen. Met haar tijd van 4.26.14, een mooi PR, mocht zij het podium beklimmen om de bronzen plak op te halen.

Toen was het de beurt aan Noa om van start te gaan op de 100M vlinderslag. Door een misverstand stond Noa wel achter het startblok, maar tot haar verbazing zag zij haar concurrenten al vertrekken. Noa mist haar start en kan de 100M vlinderslag uit haar klassement schrappen. Dat zou waarschijnlijk toch gebeurd zijn omdat de afstand die de minste Fina punten op levert niet in de puntentelkling opgenomen wordt. Niets aan de hand. Noa had energie over voor haar volgende afstand. Dat was de 100M wisselslag. Vanuit baan 0, voerde zij lange tijd haar serie aan. Op de laatste meters moest zij nog een zwemster voor laten gaan. Haar 1.14.96 was een PR en goed voor een 18e plaats.

In de finales 100M vlinderslag junioren en jeugd was VZC goed vertegenwoordigd. Ondanks wat mindere keerpunten wist Bridget Vermeer zich in de finale bij de junioren te mengen in de strijd om de medailles. Bridget kwam voor het eerst op een NJJK uit op de 100M vlinderslag en greep direct het zilver. Haar tijd van 1.06.37 was 2 seconden sneller dan haar serietijd. Evica Klok was ook sneller dan in de series, maar bleef net boven haar eigen PR steken. De door haar gezwommen 1.08.66 was goed voor een 8e plaats.

In de finale van de meisjes jeugd zwommen alle vier de VZC-meisjes onder hun serietijd. Helaas zat er geen medaille in. Maaike Issard kwam daar nog het dichts bij in de buurt. In 1.03.13 tikte zij als vierde aan. Josse volgde haar als vijfde in 1.03.78. Kirsten Verhalle werd zevende in 1.04.89 en Aniek achtste in 1.04.99.

De avond/middag sessie werd weer afgesloten met estafettes. Eerst de estafette meisjes junioren 4x200M vrijeslag. Manon Kooij ging dit keer van start. Zij zwom een voortreffelijk eerste 150M en………. Tikte toen aan! Na een seconde of 5 a 6 kreeg zij door dat zij te vroeg gestopt was en hervatte zij haar race. Haar eindtijd van 2.25.70 was geen PR. Zonder tussenstop had een PR er zeer zeker in gezeten. We weten het nu niet. Evica nam van haar over. De eerste 100M van Evica was sneller dan haar tijd van gisteren in de 4x100M vrij estafette. Evica tikt aan na 2.15.35. Bijna 2 seconde onder haar PR. Robin Vermeer nam van Evica over. Haar opening was redelijk, maar zij kon daar slechts een minder vervolg aan geven. Robin tikte aan na 2.29.03. Noa mocht net als gisteren de estafette afsluiten. Dat deed zij in 2.23.17. Daarmee kwam de eindtijd uit op 9.33.25 en werden de meisjes zevende van Nederland.

Kirsten, Maaike, Bridget en Josse, waren als snelste meisjes jeugd geplaatst. PSV loerde op revanche. Het kwartet van PSV kreeg echter geen kans. Via hele goede splittijden veroverde de vier, net als gisteren, het goud. Heel voorzichtig wordt er in Eindhoven al gesproken over de “Golden Girls”.

Kirsten opende in 2.06.30. Toen lagen de meisjes nog tweede. Maaike nam over en zorgde voor de leiding in de wedstrijd in 2.06.79. Bridget gaf die leiding niet meer uit handen en zwom 2.09.04. Josse mocht, net als gisteren, de overwinning thuisbrengen. Dat deed zij geweldig. De slotzwemster van PSV kwam geen centimeter dichterbij. De voorsprong van VZC werd alleen maar groter. Josse splitte naar 2.04.53. Met de eindtijd van 8.26.67 konden even later de gouden plakken opgehaald worden.

Categorieën: Geen categorie