Noa Ottens mocht vanmiddag als eerste starten op de 200M vrijeslag. Noa zwom in baan 0 dus kon de coaches Harry en Leo goed zien. Vooraf was het Noa duidelijk dat racen op een NJJK ook echt racen is. Dat deed Noa. Vanuit baan 0 voerde zij 199M het veld in haar serie aan. Door een bijna dubbele aantik, nee Noa bij vrije slag mag je met 1 hand aantikken, verspeelde zij de winst in de serie. Haar 2.19.86 was echter een dik PR. Goed voor een 11e plaats in het ‘ groot klassement’.

Niek Issard, die dus ook in dat ‘groot klassement’ zwemt, mocht gaan starten op de 100M rugslag. De coach had gezegd dat een tijd onder de 1.10 tot de mogelijkheden behoorde. Nou dat lukte Niek. In een voor hem wat ongewoon hoge armslagfrequentie zwom Niek naar de winst in zijn serie. De door hem gezwommen 1.09.38 was goed voor een 18e plaats.

Aniek van de Weerd en Josse Bergman namen het tegen elkaar en nog andere 8 meiden op in de finale van de 100M rugslag. Zowel Josse als Aniek zwom weer sneller dan in de series. Nu tikte Josse aan in 1.03.45 en Aniek in 1.04.35. Josse werd op slechts 0.25 sec afstand van het brons, vierde. Aniek werd zesde.

Noa opende de 200M wisselslag voor de meisjes. In het ‘groot klassement’ zwom Noa naar weer een PR van 2.42.50. Een 19e plaats. Er zat mogelijk wat meer in, maar de pap was in de laatste 50M wel een beetje op bij Noa.

Bridget Vermeer, die zich als derde had weten te plaatsen voor de finale van de 200M wisselslag bij de meisjes junioren 3&4, wist na een lange periode weer een mooi PR te zwemmen op die afstand. Zij was maar liefst 4 seconde sneller dan in de series. Mede door een gedurfde vlinderslag, veel betere rugslag en een zeer solide schoolslag verbeterde zij haar PR van 2.24.31. Die tijd was goed voor een tweede plaats.

Maar liefst drie VZC-zwemster in de finale van de 200M wisselslag meisjes jeugd 1&2. Alle drie konden zij in aanmerking komen voor een podiumplaats. Het werd een onderlinge strijd. De plaatsen 3, 4 en 5 waren voor VZC-zwemsters. Het was Josse die het brons op kon gaan halen. Haar tijd van 2.20.37 was een mooi PR. Kirsten werd vierde en kon Josse niet meer achterhalen. Maar haar PR van 2.21.78 was een hele mooi. Maaike, die ’s ochtends al een mooi PR had gezwommen tikte nu aan in 2.22.51 en werd vijfde.

Sessie 3 werd afgesloten met estafettes. Bij de meisjes junioren kwamen Evica Klok, Manon Kooij, Robin Vermeer en Noa Ottens uit op de 4x100M vrijeslag. Bridget Vermeer was doorgeschoven naar de meisjes jeugd estafette. Evica, die eerder vandaag zilver had gewonnen op de 200M vlinderslag, ging als startzwemster van het blok en zwom naar 1.04.96. Manon nam over en splitte naar 1.07.68. Robin nam weer van Manon over en splitte een 1.09.17. Tenslotte maakte Noa het kwartet vol. Zij wist ondanks haar eerdere races naar een mooie splittijd van 1.05.29 te zwemmen. De totaaltijd, die toch een klein beetje tegenviel, was 4.27.10. Goed voor een 15e plaats.

De apotheose van de dag was de 4x100M vrije slag voor meisjes jeugd. De meiden van VZC stonden als 3e geplaatst achter de ploegen van PSV en The Haque Swimming. De coach had beloofd zijn gekregen chocoladeletter beschikbaar te stellen bij een overwinning van het kwartet Kirsten Verhalle, Bridget Vermeer, Maaike Issard en Josse Bergman. Bij minder dan goud zou de coach alle letters van de vier krijgen. Een makkelijke manier om van die ene letter af te komen. 😉

Het werd reuze spannend! Kirsten mocht gaan starten. Alleen de eerste zwemster van The Haque Swimming moest zij na 100M een fractie voor laten gaan. Kirsten zwom een PR van 57.76. Bridget nam van haar over in 1.00.12. Net niet onder de 60 seconden grens. Maaike wist de inmiddels kleine achterstand op PSV deels in te lopen. Maaike zwom een splittijd van 57.53. Daarna mocht (of moest?) Josse de ‘klus’ af gaan maken. De laatste zwemster van PSV ging met voorsprong weg en heeft normaliter een 56-tiger in ‘de benen’. Vandaag voor ons ‘gelukkig niet’. Josse kwam elke baan iets dichterbij en ‘knalde’ de laatste baan over de zwemster van PSV heen. Die zwemster was na ‘de jacht’ van Josse helemaal ‘stil gevallen’. Josse’s splittijd was een geweldige 56.85! De GOUDEN eindtijd van 3.52.26 was slechts 0.51 seconden boven het Nederlandse record voor verenigingen

Categorieën: Geen categorie