Vanochtend ging in De Biestheuvel de wekker al voor 06.30 uur. Van uitslapen is tijdens een NJJK geen sprake.

Sessie 2 werd begonnen met de 200M vrije slag voor jongens junioren 1&2. Voor Niek Issard was het misschien toch nog iets te vroeg om PR’s te zwemmen. Zo vroeg op de dag racen is toch iets anders dan ’s middags of ’s avonds zoals dat bij de meeste wedstrijden het geval is. Niek had zijn zinnen gezet op een PR. Dat lukte net niet. Zijn 2.18.11 was net even boven zijn PR. Niek werd daarmee 25e.

Hierna was het de beurt aan Bridget Vermeer en Kirsten Verhalle. Ook zij gingen van start op de 200M vrije slag. Bridget bij de meisjes junioren 3&4. Haar 2.08.40 was slechts een paar tienden boven haar PR. Die tijd was goed om later in de ochtend de zilveren plak op te halen.

Als Kirsten vooraf geweten had dat zij zo dicht bij het podium zou komen, dan was haar dat vast gelukt. Kirsten kwam in de laatste 50M van haar race heel dicht bij het podium. Met de door haar gezwommen 2.05.14 kwam zij slechts 0.1 sec te kort voor het podium. Jammer, jammer, maar een prachtig mooi PR!

Noa Ottens, zwemmend in het ‘groot klassement’ van de meisjes junioren 1&2, sprong daarna het water in om aan het startblok te gaan hangen voor de 100M rugslag. Noa zwom weer naar een PR. Weliswaar een kleintje, maar al wel haar derde van het toernooi. Noa tikte aan in 1.16.36.

De meisjes zwemmend in de categorie jeugd 1&2 hadden de taak om zich te kwalificeren voor de finale. Pas in de finale zouden de medailles verdeeld worden. Josse Bergman gins als snelste VZC-zwemster door in 1.04.30. Aniek van de Weerd, die haar eerste race van het toernooi zwom, dook voor het eerst onder de 1.05. Haar tijd van 1.04.99 was goed voor een 7e kwalificatietijd. Josse ging als vierde door naar de finale.

Na twee tweede plaatsen op de 400M en 200M vrije slag dook Bridget in het water voor de 50M schoolslag. Als snelste had zij zich gekwalificeerd, maar dat wilde ze ook wel waarmaken. En dat deed Bridget. Met een PR-verbetering van 0.01 sec tikte zij na 34.04 aan. Die tijd was goed om de gouden medaille omgehangen te krijgen.

Op de zware 200M vlinderslag was VZC bij de meisjes goed vertegenwoordigd. Bridget en Evica Klok bij de meisjes junioren 3&4, Kirsten Verhalle, Aniek van de Weerd en Maaike Issard bij de meisjes jeugd 1&2. Bijna allemaal hadden zij medaillekansen.

Evica had zeker haar zinnen gezet op een podiumplaats. Dat lukte haar ook. Lang zwom zij op een derde plaats, maar in de laatste 50M schoof zij op naar zilver. Bridget kwam in die laatste 50M heel dicht bij het brons. Had zij eerder in de gaten gehad dat er mogelijkheden voor brons waren, dan was zij zeker eerder aan haar eindsprint begonnen.  Evica dus zilver in een PR van 2.32. 72 en Bridget ook in een PR 2.34.95, vierde.

Daarna was het de beurt aan de meisjes jeugd 1&2. Maaike, die zeker niet als snelste vertrokken was, maakte haar droom waar. Eindelijk lukte het haar om een perfecte 200M vlinderslag ‘op de mat’ te leggen. Het ging in de laatste slag nog bijna mis, maar daar had haar direct concurrente ook last van. De door Maaike gezwommen 2.21.09 was een PR van 4 seconden en goed voor het goud. Kirsten zwom een dik PR van 2.26.12 en werd vijfde. Aniek zwom ook naar een PR van 2.28.83 en werd met die tijd zevende.

Niek Issard mocht voor de tweede keer in sessie 2 op het startblok klimmen. Nu voor de 200M wisselslag. Niek had zich voorgenomen minder met de eindtijd maar meer met de manier van zwemmen bezig te zijn. Dat lukte hem heel erg goed. Een PR van 4 seconden kwam op het scorebord. Van 2.38 naar 2.34.90 is toch een hele hap. Prima prestatie!

Bij de meisjes junioren en jeugd stond de 200M wisselslag in het teken van kwalificatie voor de finale in sessie 3. Bridget, die al best een pittig programma achter de rug had, wist zich met een degelijke tijd als derde te kwalificeren voor die finale. Evica, die nog wat spanning in de benen had van haar geweldige 200M vlinderslag, stond niet stil op het startblok, bewoog dus voor het fluitsignaal en werd nog voordat zij het water raakte gediskwalificeerd. Haar tijd deed er niet meer toe.

Maaike Issard, Josse Bergman en Kirsten Verhalle wisten zich alle drie voor de finale te kwalificeren bij de meisjes jeugd. Maaike ging in weer een mooi PR van 2.20.83 als tweede door. Josse in 2.22.20 als vierde en Kirsten in 2.24.36 als zevende.

De mooie resultaten blijven zich opstapelen. Op naar sessie 3!

Categorieën: Geen categorie