Lange afstanden, veel PR’s, zilver en verrassend brons.

Sessie 1 van het NJJK staat altijd in het teken van de lange afstanden. 400M’s vrije slag voor junioren- en 800M en 1500M vrije slag voor jeugdzwemmers.

Niek Issard, die zich als jongste junioren voor het ‘groot klassement’ bij de jongens junioren 1 & 2 had geplaatst, mocht als eerste op het startblok klimmen. Niek verdeelde zijn race net even anders dan de laatste keer dat hij de 400M vrije slag zwom. Iets sneller begonnen maar daardoor wel iets langzamer terug, zorgde toch voor een nieuw PR van 4.52.08. Met die tijd werd hij 25e.

Josse Bergman, die eigenlijk niet van plan was om te gaan starten op de 800M vrije slag, zal er geen spijt van hebben dat haar trainer vond dat ze die afstand toch maar moest gaan zwemmen. Al was het maar als warming up voor de rest van het toernooi. Bij de meisjes jeugd waren 2 series geprogrammeerd. Josse stond ingeschreven met een tijd die zij in november 2018 gezwommen had. Die tijd was 9.35.63. Vanaf de eerste baan voerde Josse het veld in de eerste serie ruim aan. Een aantal zwemster werden zelfs door haar gedubbeld. Dat was maar goed ook. De tijdwaarnemer vergat namelijk te bellen voor haar laatste 2 banen. Josse had goed geteld en hoorde wel de bel van de zwemster die zij al bijna dubbele toen die zwemster haar laatste 2 banen in ging. Door zeer regelmatig te blijven zwemmen onder de complimenten van bondscoach Marcel Wouda, die haar gadesloeg voordat hij zijn eigen HPC-pupillen ging trainen, won Josse in een dik PR van 9.08.52.

Een serie later mocht Kirsten Verhalle starten. De tijd van Josse was een prima tijd om op te richten. De tijd van Josse kon wel eens podiumwaardig zijn. Kirsten zwom een degelijk race, maar het koste haar wel heel veel moeite om het ho9ge tempo vast te houden. De door haar gezwommen 9.11.64 was een PR van 4 seconde. En mooie tijd dus, maar net niet genoeg voor het podium. Kirsten werd in haar serie 4e. De zwemster die net voor haar eindigde slaagde er niet in om sneller te zwemmen dan Josse. Die zwemster tikte na 9.08.87 aan.

Gelukkig had de miskleun van de tijdwaarnemer geen vervelende gevolgen voor Josse. Zij mocht de bronzen medaille op gaan halen. Kirsten werd in de eindrangschikking vijfde.

Noa Ottens, die net als Niek ook mocht uitkomen in het ‘groot klassement’ van de meisjes junioren 1&2, dook het water in voor haar 400M vrije slag. Noa deed het voortreffelijk. Ze heeft nog wel wat moeite met het verdelen van haar race, maar desondanks zwom zij naar een mooi PR van 4.59.79. Lekker onder de 5 minuten! Met die tijd werd zij 13e.

De laatste VZC-zwemster Evica Klok en Bridget Vermeer zwommen bij de meisjes junioren 3 &4 ook de 400M vrije slag. Evica was tot 300M goed op weg om haar PR te verbeteren. De laatste 100M lukte het haar niet om te versnellen. Anders was er zeker een PR op de elektronische klok gekomen. Nu werd het 4.48.04. Evica werd 21e.

Bridget’s doel was het veroveren van een medaille. Dat lukte. Bridget zwom naar een zilveren plak in een klein PR van 4.27.24. Niet de tijd die ze gehoopt had. Alle reden om morgen te proberen er een schepje bovenop te doen.

Categorieën: Geen categorie