In de snelste serie van de 400M vrije slag jongens jeugd zwommen Sander en Vincent Crooijmans naast elkaar in de banen 5 en 6. Sander volgde 200M lang Luuk Kroon, maar moest hem daarna loslaten. Vincent volgde Sander weer en zo zwommen zij naar de plaatsen 2 en 3 en mooie PR’s van respectievelijk 4.02.27 en 4.02.91.

In de snelste serie van de 400M vrije slag meisjes jeugd vertrok Gaia Sterre Mirotti in baan 3 en Kirsten Verhalle in baan 0. Gaia tikte net iets boven haar PR aan in 4.29.95 en werd met die tijd 2e. Kirsten Verhalle zwom een klein PR, tikte aan in 4.39.46 en werd 5e.

In de finale van de 100M vlinderslag meisjes jeugd deden Maaike Issard en Aniek van de Weerd niet veel voor elkaar onder. Beiden wisten zich ten opzichte van vanmorgen, weer te verbeteren. Ook de andere zwemsters in de finale gingen sneller dan vanochtend. Maaike was met haar PR van 1.06.29 net iets sneller dan Aniek met haar PR van 1.06.59. Maaike werd 7e en Aniek 8e.

Femke Spiering, die in de toegevoegde finale van de meisjes die nog in aanmerking konden komen om een EJK-limiet te zwemmen, wist net als vanmorgen haar PR weer aan te scherpen. Femke tikte aan in 1.01.37. De prestatie-eis voor het EJK was 1.01.14! De kans is groot dat Femke alsnog op die 100M vlinderslag in Kazan mag gaan starten.

Aan het einde van sessie 5 was het weer estafette-time. Er waren niet veel verenigingen die 4 zwemsters op de been konden brengen om te gaan starten op de 4x200M vrije slag. Bij de meisjes junioren hadden zich maar 4 teams ingeschreven. Bij de meisjes jeugd was het veld iets groter. Daar hadden 6 teams ingeschreven maar was op het laatste moment nog 1 team afgevallen.

Bij de meisjes junioren dook Evica Klok als eerste het water in. Haar 2.18.15 was twee weken geleden genoeg geweest voor een individuele start op het NJJK. Manon Kooij nam van haar over en zwom net als Evica een PR van 2.28.34. Robin Vermeer, de derde zwemster van VZC was iets sneller dan zij eerder gezwommen had en kwam tot 2.36.26. Noa die gisteren ook de estafette af mocht sluiten deed dat nu ook. Zij splitte naar 2.30.45. De eindtijd van 9.53.20 was goed voor een vierde plaats.

De meisjes jeugd moesten hun plaatsing aan de kop van de startlijst waar gaan maken. Dat deden zij ook. Josse Bergman zwom als eerste zwemster een PR in 2.10.09. Bridget Vermeer zwom om en na bij haar eigen PR en splitte 2.11.43. Kirsten zwom als derde zwemster naar 2.10.82 en Gaia Sterre Mirotti mocht de gouden plak thuis gaan brengen en deed dat in 2.,13.06. De eindtijd was 8.45.40. Voor de 2e keer goud voor het estafetteteam meisjes jeugd op dit NJJK!

Categorieën: NJJK