De aanloop voor de VZC-zwemmers in sessie 4 duurde even. Begonnen werd met de 400M vrije slag jongens en meisjes. Vanmiddag zwemmen Sander en Vincent Crooijmans, Gaia Sterre Mirotti en Kirsten Verhalle die 400M vrijeslag ook, maar dan in de snelste series bij de jongens en meisjes jeugd.

De eerste afstand waarop VZC’ers te aanschouwen waren was de 100M vlinderslag meisjes jeugd. Maaike Issard en Aniek van de Weerd plaatsten zich beiden voor de finale. Maaike als derde in 1.06.64 en Aniek als tiende in 1.07.62. Voor Maaike was het een klein PR. Aniek zat net boven haar PR. Vanmiddag dus nieuwe kansen voor beid. Kirsten werd in een tijd van 1.07.67 nipt achter Aniek 11e. Daarmee bezet zij de eerste reserveplaats. Tot op heden zijn er geen afmeldingen dus de verwachting is dat we haar niet terug zullen zien in de finale.

Femke Spiering, die als senior 1 buiten mededingen (BM) in dezelfde serie als Josse Bergman en Aniek van start ging, zwom een mooi PR van 1.01.82. Zij mag vanmiddag in een toegevoegde finale nog een keer racen op die 100M vlinderslag. Josse opende haar race veel te langzaam. Haar 1.10.23 kon echt beter, maar dat zat er vanochtend niet in.

Lars Verhalle zwom vervolgens de 50M rugslag. Zijn slagfrequentie was weer beter dan gisteren en het PR van 28.18 was daarvoor een mooie beloning. Lars werd 8e maar omdat er geen finale op de 50M rugslag is, gaat hij niet in de herkansing.

Kort na de door Josse en Aniek gezwommen 100M vlinderslag mochten zij beiden al weer van start op de 50M rugslag. Weer zwommen zij tegen elkaar in dezelfde serie. Na afloop van hun race konden zij beiden vertellen dat ze uitgegleden waren bij de start. Dat verklaarde ook de wat tegenvallende tijden van beide meisjes. Josse zwom 32.23 en Aniek 32.65.

Vervolgens kwamen Daen Spoor, Lars, Kirsten, Bridget Vermeer en Maaike aan de start op de 200M schoolslag. Daen zwom niet in de snelste serie maar zwom wel ver uit de snelste tijd in zijn serie, die hij ook met overmacht won. De doeltijd van 2.30 werd met gemak door hem gehaald. Daen tikte aan in 2.27.45. Dat was een dik PR en minder dan 1.5 sec van het brons. Daen werd 5e in totaal en bleef dus nog 7 zwemmers uit de snelste serie voor. In die snelste serie zwom Lars. Lars werd in die serie 5e en eindigde in totaal net achter Daen. Lars 6e dus in een nieuw PR van 2.30.49.

Kirsten Verhalle, die net als Daen niet in de snelste jeugdserie mocht starten, werd in de mix-serie tweede op die 200M schoolslag. Nu zwom Kirsten wel een PR en wel van 2.49.91. daarmee werd zij 9e bij de meisjes jeugd. Maaike Issard kon niet helemaal in haar slag komen en tikte 2 series later dan Kirsten aan in een tijd van 2.53.37.

Bridget Vermeer die bij de meisjes junioren 3 de favoriet was op de 200M schoolslag, maakte die favoriete rol helemaal waar. Bij de junioren 3 hadden maar 4 meisjes aan de limiettijd voldaan. Bridget nam vanaf de start het initiatief en een voorsprong. Die voorsprong werd alleen maar groter. Zonder enige concurrentie tikte zij aan in een PR-tijd van 2.44.84. Goud!

Sessie 4 werd voor VZC afgesloten door Kirsten op de 50M vrijeslag. Kirsten kon in haar laatste race van deze ochtend haar PR niet verbeteren. Zwemsnelheid had zij genoeg maar de start en onderwaterfase hadden iets beter gekund. Met 28.52 bleef zij iets boven haar PR steken. Vanmiddag zien wij haar dus terug in de snelste serie van de 400M vrije slag bij de meisjes jeugd.

Aan het einde van sessie 5 staan ook de estafettes 4x200M vrije slag v oor meisjes junioren en jeugd op het programma. De meisjes jeugd staan weer als eerste geplaatst en zullen er alles aan doen om die gouden plak mee naar Veenendaal te nemen. Het wordt spannend!

Categorieën: NJJK