Lars Verhalle opende voor VZC sessie 3 van het NJJK. Hij nam het tegen de snelste jeugdzwemmers op in de finale van de 100M rugslag. De door hem gezwommen slagfrequentie was iets lager dan vanochtend. Zijn onderwaterfase na de start was veel beter. Dat bij elkaar opgeteld zorgde er voor dat hij een fractie langzamer was dan in de voorronde. Lars tikte aan in 1.00.50 en werd 9e.

Josse Bergman en Aniek van de Weerd gingen ook van start in een finale 100M rugslag. Zij bij de meisjes jeugd. Josse kwam op de finish slechts 0.01 seconde te kort voor het brons. Met haar tijd uit de voorronde had zij het podium mogen beklimmen. De eerste 50M ging wat langzamer. De tweede 50M wat sneller. Opgeteld net iets langzamer dan eerder op de dag. 1.06.55 om 1.06.35 en dus nipt 4e. Aniek kon haar voorrondetijd wel verbeteren. Haar 1.07.80 was 0.02 sec sneller dan in de ochtend. Met die tijd werd zij 6e.

Lars mocht vervolgens voor de tweede keer het water. Vanochtend dus als tweede gekwalificeerd voor de finale 200M wisselslag jongens jeugd, nu met het doel het water in om weer een PR te zwemmen en wel een tijd in of onder de 2.08. In die missie slaagde hij glansrijk. Lars was nu niet tot 150M de snelste maar kon de winnaar Luuk Kroon wel beter tegenstand bieden in de laatste 50M. Kroon tikte aan in 2.07.11. Lars deed er precies 1 sec langer over. De 2.08.11 van Lars was goed voor het zilver.

Ook Bridget Vermeer mocht aantreden in de finale van de 200M wisselslag bij de meisjes junioren 3. In de finale ging het hard. Bridget opende op de vlinderslag als eerste. Na 100M nam haar directe tegenstandster Jelsie van Ruijven de leiding over. Ondanks een hele goede 50M schoolslag, waarin Bridget wel dichterbij kwam, lukte het niet om in de laatste 50M vrije slag voorbij te komen. De zilveren medailles was het hoogst haalbare. De tijd was prima, een mooi PR van 2.30.31.

Kirsten Verhalle, Josse Bergman en Maaike Issard waren 3 van de 10 finalisten op de 200M wisselslag bij de meisjes jeugd. Alleen Kirsten wist haar voorrondetijd te verbeteren. De door haar gezwommen 2.26.48 was goed voor een 5e plaats. Josse werd 7e in 2.28.68 en Maaike 9e in 2.30.44.

Het klapstuk van sessie 3 moest de estafette 4x100M vrije slag meisje jeugd worden. Met de finale van de 200M wisselslag nog in de benen begonnen Maaike, Josse en Kirsten, samen met Gaia Sterre Mirotti aan de laatste race van de dag. Gaia beet het spits af en opende in 1.00.51. Maaike nam van haar over en splitte 59.45. Josse nam over en zwom 1.00.19, waarna Kirsten het af kon maken in 59.28. VZC zwom als enige team onder de 4 minuten in 3.59.43 en won daarmee het goud!

Afsluitend een heerlijk diner in de buitenlucht…  op naar dag 3…

Categorieën: NJJK