Afgelopen zaterdag was VZC goed vertegenwoordigd tijdens het Swimkick-Minioren circuit. Met wel 31 zwemmers tot en met 12 jaar wist VZC 18 individuele medailles het thuisbad te verlaten. Tijdens de wedstrijd debuteerden broer en zus Olivier en Charlotte Bos, waarbij Olivier op de 25m vrije slag zilver wist te veroveren. Charlotte wist al voor de nodige oudere meiden twee plaatsen in de top 10 te veroveren. Abdellah Boutachekourt (2013), jongste deelnemer, wist zilver te winnen op de 25m schoolslag terwijl hij moest opboksen tegen de jongens die drie jaar ouder zijn dan hij.

 

Mandy Berndsen wist op twee afstanden, die zij voor het eerst zwom, in de top 3 te eindigen. Waardoor zij niet alleen in de pauze de gouden medaille voor de 50m schoolslag omgehangen kreeg, maar ook aan het eind van de wedstrijd de bronzen voor de 50m vrije slag. Ook Niek Issard, Milan Schuilenburg, Kim Bouman, Elin Ditewig en Obed Molenaar wisten maar liefst op 2 nummers in de top 3 te eindigen.

 

Niek maakte het op de 100m vlinderslag wel erg spannend, zijn aantik was beter dan die van zijn buurman en dat leverde hem goud op. Een dag met zware afstanden voor de jongens minioren 6; op de 400m vrije slag zwom hij naar zilver.

 

Met overmacht wist Milan de 50m vrije slag te winnen, 7 seconden voorsprong op slechts 2 banen is een hele knappe prestatie. Een tweede plaats zat er voor hem in op de 50m schoolslag. Ook voor Kim een tweede plaats, weliswaar op de 100m schoolslag. Maar, dat niet alleen, ook een knappe eerste plaats op de 50m vlinderslag.

 

Elin wist na een mooie opening op de vlinderslag de snelheid vast te houden en als eerste aan te tikken op de 200m wisselslag. Obed zette dezelfde prestatie neer en wist met 6 seconden voorsprong op de nummer 2 aan te tikken. Op de 50m vrije slag behaalde Elin zilver en Obed brons. Voor Bas Mostert, Pelle Schrieken en Bart Stuivenberg was het de eerste keer dat ze dit zware nummer mochten zwemmen. Het doel is dan ook zonder diskwalificaties de afstand voldoen zodat ze een tijd hebben die ze de volgende keer weer kunnen verbeteren. Dit wisten alle drie de heren voor elkaar te boksen.

 

De medaillestroom houdt nog niet op, Lutein van Dooren wist door haar technisch goede 50m borstcrawl naar een tweede plaats te zwemmen. Lia Schrauwers tikte in een knap PR als 3e aan op de 50m schoolslag aan. Anouk Molenberg maakte het nog spannend maar liet 1 zwemster tussen haar en Lia aantikken, een vijfde plek in een mooi PR.

 

Het zusje van Anouk, Ilse Molenberg, wist nog net niet onder de 1 minuut te zwemmen op de 50m schoolslag. Wel wist ze weer een flinke hap van haar oude tijd af te zwemmen. Quentin van Meel zwom op dezelfde afstand flink onder zijn eerder gezwommen tijd. Op de 50m vrije slag wist hij zelfs een nog groter PR te zwemmen.

 

Brons was er ook voor Rijk op de 50m vrije slag, hij tikte met een paar tiende verschil achter ploeggenoot Obed aan. Ook Atze wist op de 50m vrije slag een bronzen medaille te winnen. Zusje Yfke, klein van stuk, maar fel als ze is wist op de 100m schoolslag een PR te zwemmen en op de 50m vlinderslag haar eerste tijd neer te zetten.

 

Dione die op de zware 100m vlinderslag de zure vierde plek bemande, wist op de 100m vrije slag de bronzen medaille te verdienen. Meer vierde plaatsen waren er voor Pelle (50m vrije slag), Sophie van Meel (25m vrije slag), Bas (200m wisselslag) en Lia (50m vrije slag).

 

Bart van Beusekom wist voor het eerst op zowel de 50m vrije slag als 50m schoolslag onder de 1 minuut te duiken. Stefan van der Meer en David Lammers gingen de onderlinge strijd aan op de 100m schoolslag. Stefan wist als 5e aan te tikken, David als 6e. Beiden weer een stuk sneller dan de vorige keer dat ze deze afstand zwommen. Ook Benjamin Crljenkovic wist op dezelfde afstand bijna 10 seconden van zijn oude tijd af te zwemmen.

 

Aras Tura en Suren Rafatian gingen met elkaar de strijd aan op de 25m vrije slag, beide zwommen ze een PR van respectievelijk 2 en 5 seconden. Knappe prestatie op slechts 1 baantje. Ook Fenna Dekker wist haar “Personal Best” weer aan te scherpen op de 25m vrije slag.

 

De wedstrijd werd afgesloten met de estafettes. In de jongste categorie (geboren in 2010 of later) werd team VZC eerste op de 4 x 25m vrije slag met de samenstelling; Kim, Yfke, Lutein en Milan. Het tweede VZC team met; Mandy, Ilse, Sophie en Quentin werd vierde. De oudere zwemmers (geboren in 2007 t/m 2009) zwommen 4 x 50m wisselslag. Het eerste team met Elin, Obed, Niek en Rijk zwom in 2.39.19 naar een eerste plek. Het tweede team met Pelle, Dione, Maud en Bas zwom in 3.02.53 naar de vierde positie.

Vele medailles maar belangrijker, vele verbrekingen van Persoonlijke Records werden er in het thuisbad gezwommen. Het was een drukke maar gezellige wedstrijd. Aanstaande zaterdag vertrekt de groep naar Wageningen om daar de Jeugdwedstrijd te zwemmen.

Categorieën: MiniorenSwimkick