Dag 9, donderdag 2 mei stond om 8.15 uur ontbijt op het programma. Dat redden wij niet helemaal. Stefan werd om 8.15 wakker toen Hans de luiken opende en de eerste zonnestralen naar binnen vielen. Het belooft weer een bijzonder mooie dag te worden! Om 8.30 hadden de zwemmers het ontbijt al achter de kiezen, klaar voor de start van de laatste trainingsdag. De ouders bleven na het ontbijt nog even in het restaurant rondhangen met een heerlijke kop koffie. Ook Petra, een van de medewerksters, vindt onze groep erg gezellig en komt elke dag wel even een praatje halen. Tegen 10 uur brandt het zonnetje al flink. De bikini’s worden tevoorschijn gehaald en we strijken neer aan de rand van het bad. Op de achtergrond een heerlijk geklater van trainende zwemploegen en het welbekende stemgeluid van Harry, die training verzorgt en boven het gespetter uitkomt. Af en toe is ook Leo hoorbaar, die de junioren training geeft. Na de zwemtraining is het tijd voor de landtraining op het gras met spelletjes. Oud-hollandsche spelletjes uit de jeugd van Harry en Leo zoals ‘drie is teveel’ en ‘trefbal’. Kern van het spel: tactisch spelen in plaats van jezelf “leeg” rennen. En altijd scherp blijven. Dromers worden genadeloos afgestraft. 

Om 13 uur stond het lunchbuffet weer klaar. Uiteraard weer 3 verschillende soorten pasta, rijst en tomatensaus. Dit keer was er als variatie een kip-spinazie schnitzel, broccoli en groente-omelet. Ook het saladebuffet was weer aanwezig. Na de lunch mochten de zwemmers platte rust houden. Het zwembad was vrij voor vrijzwemmen, maar dit keer waren het alleen Koos en Stefan, die daar dankbaar gebruik van maakten. Stefan kreeg privétraining middels de door Joeri meegestuurde zwemtraining. Om 16 uur was het tijd voor de kamer controle bedoeld om de zwemmers alvast te laten opruimen.
Nadat Leo zijn looptraining had afgerond kon de laatste zwemtraining beginnen. Deze was hilarisch. Er kwam zelfs publiek op af. Met snorkels, paddles en zoomers werden diverse behendigheidsoefeningen uitgevoerd. Bijv. twee groepen die een teamlid overdwars voortduwend naar de overkant moesten brengen. Erg leuk om te zien. Waarschijnlijk worden deze oefeningen in de komende weken in heel Europa uitgeprobeerd! Zeker door de Italiaanse zwemploeg die aandachtig toe keek.

Om 19 uur was het pizza-avond. Lisanne en Evica, top-verkoopsters van de sinterklaas- en paaspakkettenactie, kregen nog een klein aandenken aan Poggio. Daarna koffers pakken en naar bed, voorbereiden op de reis van morgen!

  

Poggio, het was fantastisch! Tot volgend jaar?

Groeten Hans en Ivonne

Categorieën: Geen categorie