Trainingsstage Poggio All’Agnello (Italië)

 

Woensdag 1 mei 2019

 

Vandaag wordt ook in Italië de dag van de arbeid gevierd. Alle winkels zijn dicht. De dag van de arbeid vieren en dan geen arbeid verrichten? Dat kan er bij de VZC-zwemmers niet in. Daarom stonden er vandaag gewoon 2 zwemtrainingen op het programma.

Tijdens de eerste training van de dag zwommen Gaia en Bridget 8KM. De andere zwemmers deden het met 1KM minder. Dan is het wel lekker dat het zwembad na afloop van de trainingstijd door niemand meer geclaimd wordt zodat je het gehele programma toch nog even af kunt zwemmen. Na de zwemtraining ging een deel van de zwemmers naar de gym. Het andere deel vertrok onder leiding van Leo naar de trimbaan op het resort. In het prachtig aangelegde park, zo noem ik het maar even, waren een stuk of 8 toestellen geplaatst waarop verschillende oefeningen gedaan konden worden. Bijna aan het einde van het parcours werd het al oude spel “boompje wisselen” gespeeld. Veel van de jeugdige zwemmers hadden geen idee hoe dat spel gespeeld moest worden. Maar al doende leert men. Veel straat- en bosspelen dreigen uit te sterven door het veelvuldig gebruik van digitale apparatuur.

Vandaag was het niet toegestaan om aan het ontbijt, de lunch en het diner, een telefoon in de hand of op tafel te hebben. Daar hield (bijna) iedereen zich keurig aan. Dan blijkt dat er opeens hele leuke gesprekken ontstaan en dat we zelfs een minimoppentrommel aan tafel hadden. Een persoonlijk gesprek is toch veel leuker dan een gesprek via de app, terwijl de deelnemers aan dat gesprek aan beide zijden van een tafeltje van 80 bij 80 centimeter zitten.

Morgen is er kamerinspectie. De directie van het resort komt de dag voor vertrek de appartementen inspecteren. De zwemmers hebben de opdracht gekregen om de vloer weer zichtbaar te maken en alles wat bij aanvang van de stage in de keukenkasten stond, daar weer in te zetten. Vanmiddag zag ik al enkele zwemmers met vuilniszakken lopen. Nog niet iedereen is voorbijgekomen, maar dat zal vast goed komen.

 

We gaan de laatste dagen in. Morgen nog twee zwemtrainingen en dan zit de stage er alweer bijna op. De planning voor vrijdag is al rond. Onze formule 1 coureur Mauro gaat ons weer naar de trein brengen. De bagage brengt hij dan in zijn busje achter ons aan. Op het vliegveld van Pisa ontmoeten we elkaar dan weer en nemen we die bagage in ontvangst.

Vanavond proberen we nog wat mee te pakken van de tweede halve finale in de Champions League. Nu via de wifi van het resort. Daartoe met wel een strategische plek gevonden worden. De wifi doet het hier alleen maar buiten en niet in de appartementen. Dat is ook de reden dat ik nu buiten zit te tikken en zo ook buiten op de verzendknop druk, zodat onze redacteur in Nederland het verslag weer op de website van VZC kan plaatsen zodat jullie weer over onze belevenissen kunnen lezen.

 

Fijne avond!

Categorieën: Geen categorie