Trainingsstage Poggio All’Agnello (Italië)

 

Maandag 29 april 2019

 

Trainingsstage in een zonnig land en dan kunnen uitslapen tot 07.30 uur. Normaal gaat op maandagen de wekker om 04.45 uur, staat er aansluitend een zwemtraining van 05.30 tot 07.30 uur gepland waarna er een werkdag volgt tot 17.00 uur om aansluitend weer van 17.30 tot 20.00 uur in het Valleibad in Veenendaal te zijn voor een landtraining en een zwemtraining. Hoe anders kan het onder ideale omstandigheden. Dan wordt topsport nog leuker.

Vandaag ging de wekker dus pas om 07.30 uur. Alle volgende dagen hier in Italië zal het niet anders zijn. Van 08.00 tot 08.45 uur kon er ontbeten worden. Daarna volgde een landtraining aan de rand van het zwembad. Twee zwemteams lagen toen al vanaf 07.30 uur in het water. Het was vanochtend fris, zwaarbewolkt en in de verte begon het, tijdens onze landtraining, te donderen en bliksemen. Ook was zichtbaar dat er veel regen uit de zware wolken viel. De donder en bliksem en donkere lucht kwam onze kant op. Juist op het moment dat we onze training wilden gaan beginnen, begon het enorm te stortregenen waarbij zelfs voor korte tijd hagelstenen uit de lucht kwamen vallen. Besloten werd om de zwemtraining voor even uit te stellen. Het duurde uiteindelijk bijna 40 minuten voordat de bui over was. Met enige vertraging doken de zwemmers het water in. Geen probleem want direct na ons zouden er geen andere teams trainen. In plaats van een training van 09.30 tot 11.30 uur werd het een training van 10.10 uur tot 12.15 uur.

Toen de zwemtraining vorderde was er ook alweer een strakke blauwe lucht te zien. Nog niet direct boven het zwembad, maar al wel onderweg naar boven het resort. Met nog zo’n half uur te gaan brak ook boven het zwembad de stralende zon door zodat de training afgesloten kon worden in de omstandigheden zoals we die de afgelopen dagen gewend waren.

 

Doordat de zwemtraining uitgesteld was, kwam de land- en/of krachttraining te vervallen. Voor een keer niet zo erg als daardoor de warme douchtijd langer wordt, zo dachten de zwemmers.

 

Tijdens de platte rust, na de lunch, klaarde het op en scheen de zon volop. De weergoden waren de zwemmers vandaag echter niet zo gunstig gezind. Toen de zwemmers omstreeks 15.50 uur verzamelden bij de badrand om zich voor te bereiden op de laatste training van de dag stak er een windje op en verschenen er aan de rand van het resort weer donkere wolken. De regen kon niet uitblijven. De regen maakte voor de zwemmers niet zo heel veel uit. Voor de trainers des te meer. De wind stond recht over de lengte van het zwembad waardoor de zwemmers heen wind tegen en terug de wind mee hadden. Aan het einde van de training klaarde het net als tijdens de ochtendtraining weer op en moesten de zonnebrillen weer opgezet worden. In de twee banen naast ons lag een Italiaanse trainingsroep. Een andere slag dan borstcrawl hebben wij hun niet zien zwemmen. Allemaal zwommen zij in de bijna typisch Italiaanse stijl. Een hoog armtempo en af en toe een zeer onregelmatige beenslag.

 

Dag 6 zit er al bijna weer op. Morgen staat er maar één zwemtraining op het programma. In de middag zijn alle zwemmers vrij en gaan we met de trein naar Piombino. De trein vertrekt vanaf een station hier in de buurt op minder dan 5 minuten lopen. De kaartjes voor de trein kun je in de kleine supermarkt kopen die tegenover het stationnetje ligt. Met de trein is het maar 5 minuten naar Piombino. Daar hopen we een paar uur door te brengen alvorens weer terug keren naar Poggio. Ruim op tijd voor de voetbalwedstrijd van Ajax.

Categorieën: Geen categorie