Trainingsstage Poggio All’Agnello (Italië)

 

Zaterdag 27 april 2019 (Koningsdag)

Koningsdag in Italië begon om 07.00 uur met het hijsen van de Nederlandse vlag en het zingen van het Wilhelmus. Althans zo stond het in het programma op de groepsapp “Poggio” voor deze Koningsdag. Plichtsgetrouw stonden een aantal zwemsters vanochtend in het gelid voor het appartementencomplex in afwachting van de anderen. Helaas, helaas, de anderen hadden de joke wel door gehad en lagen nog lekker in hun mandje. Wie ook nog in zijn mandje lag was Koos. Gisteravond wilde Koos, die geen alcohol drinkt maar alleen rode of witte wijn, naar zijn appartement toen hij erachter kwam dat hij niet meer in het bezit was van een sleutel. Niek lag al lang op één oor. En Leo, ja die lag ook op één oor. Leo was van plan geweest om zich ook nog even aan te sluiten bij de ouders, maar wilde toch nog even de zwemtrainingen voor de komende dagen door nemen. Kennelijk waren die trainingen zo slaapverwekkend dat zijn ogen dichtgevallen waren. Wat Koos ook probeerde om zijn eigen appartement binnen te komen, niets lukte. Bellen, kloppen, roepen, appen, geen enkele reactie van binnenuit. Uiteindelijk bracht een reservesleutel uitkomst. Die werd bij de receptie van het complex gehaald zodat Koos toch nog in zijn eigen bed de nacht door kon gaan brengen.

Vanochtend dus een paar vroege vogels, die het Wilhelmus wilden gaan zingen. Vroeger op dan de rest maar daardoor veel meer tijd om te genieten van het prachtige weer. De zon stond al vroeg stralend aan de hemel en zou ons ook de rest van de dag gezelschap houden.

Na het ontbijt werd begonnen met een lichte landtraining in het gras aan de rand van het zwembad. Van 09.30 tot 11.30 uur hadden de zwemmers van VZC weer de beschikking over twee banen in het 50M bad. Vandaag stond er maar 1 zwemtraining op het programma. De middag hadden de zwemmers vrij.

 

Tijdens de zwemtraining werd door de trainers nog even een praatje gemaakt met de Nederlandse zwemster Lisa Dreessens die met haar vader en moeder ook in Poggio neergestreken was. Zij had voor onze training al 8KM gezwommen. Lisa is voornemens om eind augustus/begin september het kanaal tussen Engeland en Frankrijk over te zwemmen. Daarvoor moeten nog de nodige kilometers getraind worden.

Het gelukte net niet om het hele programma van de zwemtraining af te werken. De zwemmers moesten plaats maken voor een Italiaans zwemteam. Daarom werd uitgeweken naar één van de twee kleine recreatiebaden waarvan er één voorzien is van een rode waterspuwende paddenstoel. De gemiste 100M uitzwemmen werd vervangen door 100M achter elkaar rondjes rennen om de paddenstoel waarbij op fluitcommando zo snel mogelijk de andere kant op gerend werd.

De lunch was bewust vroeg geprogrammeerd zodat de middag lekker lang zou zijn. Na de lunch werd om 13.00 uur wandelend vertrokken naar Baratti Beach. Een wandeling van net geen 2KM over een onverhard privé wandelpad en een asfaltweg waar geen ruimte was voor fietsers en wandelaar, maar die daar wel gebruik van moesten maken. Straks langs linkerzijde van de weg werden de laatste honderden meters naar het strand afgelegd. De beloning was een prachtige baai met een strand waar slechts enkele tientallen Italiaanse families en stelletjes lagen of zaten.

Het zeewater had zeker niet de temperatuur van het water in het zwembad. Door meerdere deskundigen werd de watertemperatuur geschat op zo’n 16 graden. Na enige tijd waagden een aantal zwemmers, ouders en trainers het toch om meer dan alleen natte voeten en kuiten te halen. Een meter of 10 a 15 uit de vloedlijn lagen een flink aantal stenenplateau’s net onder het wateroppervlakte. Niet een hele aangename zee om lekker in te zwemmen.

De zon deed haar werk en zorgde voor een aangename warmte. Onze beachbabes gingen één voor één of in tweetallen of meertallen op de foto. Die foto’s heeft u vast al wel op allerlei social media voorbij zien komen. Op enig moment kwam er nog een echte baywatch kanjer over het strand gelopen. Daar werden door de aanwezige zwemsters natuurlijk direct foto’s van gemaakt. Ook die zult u waarschijnlijk al voorbij zien komen. Mocht dat niet het geval zijn dan verzoek ik hen de foto’s met die hunk alsnog te posten.

Afgesproken werd dat we tot een uur of 5 op het strand zouden blijven alvorens we terug zouden gaan naar het complex waar we verblijven. Debby, Leo en Harry besloten een strandwandeling te gaan maken. Dat kon nog makkelijk. Er was immers nog genoeg tijd. Onderweg passeerden zij een “flower power” strandtentje waar een bejaarde DJ zijn hele, de afgelopen dertig jaar bij elkaar gespaarde, CD-collectie ten gehore bracht. Van Queen, The Village People, Schocking Blue tot aan de Macarena. In dat strandtentje werd het lokale Toscaanse drankje genuttigd en meegezongen met de muziek. Dat was vrij makkelijk want na de intro’s van ieder nummer volgde alweer het intro van het volgende muzieknummer. Kennelijk had de DJ zich voorgenomen om alle 400 meegebrachte CD, vandaag nog allemaal af te spelen.

Ondertussen hadden de achterblijvers op het strand het koud gekregen. Vijf uur gingen zij niet meer halen. De koukleumen waren van het strand vertrokken en verscholen zich achter de duinen. Toen bleek dat zij compleet stuurloos waren omdat onze reisleidster even een strandwandelingetje ging maken. Via haar Nederlandse contact werd zij verzocht om zich zo spoedig mogelijk bij de groep te vervoegen.

Toen de roedel uiteindelijk weer compleet was, bleek het eigenlijk maar om één ding te gaan. De zwemmers wilden een ijsje……..

Om 19.00 uur werden wij verwacht in een ander restaurant dan waar we tot op heden iedere dag ons ontbijt, lunch en diner hadden genoten. Het was pizzaday voor VZC. Dat rijmt. Aan een lange tafel gezeten werden de pizza’s in sneltreinvaart opgediend. Binnen no-time verdwenen de pizzapunten in de magen van de zwemmers. Maar eerlijk is eerlijk de pizzabakker zorgde voor een constante aanvoer van nieuwe pizza’s. All you can eat op z’n Italiaans. Na zo’n 20 megapizza’s werd er afgesloten met als toetje een pizza met chocolade.

Morgen is het vroeg dag. Om 06.45 uur wordt het ontbijt al geserveerd. Daarna van 07.30 tot 09.30 uur de eerste zwemtraining van de dag. Een hele pittige. Gelukkig alleen morgen nog een keer heel vroeg op. De dagen daarna kan er weer uitgeslapen worden.

Categorieën: Geen categorie