Trainingsstage Poggio All’Agnello (Italië)

Donderdag 25 april 2019

Zoals jullie hebben kunnen lezen konden de zwemmers, trainers en ouders vanochtend uitslapen. Leo was de eerste vroege vogel die om 07.30 uur zijn hardloopschoenen aangetrokken had om vanuit het complex in de richting van de Middellandse Zee te rennen. Toen de schrijver van deze verslagjes de laatste hand legde aan het stuk proza over de dag van gisteren, arriveerde Leo weer bij zijn appartement. “Het was best zwaar” was zijn eerste commentaar op zijn vroege sportieve prestatie.

Omstreeks 08.30 uur staken de eerste zwemmers hun hoofden om de hoeken van de deuren van hun appartementen. Keurig op de afgesproken tijd van 09.00 uur zat iedereen aan de ontbijttafel. Bij het ontbijtbuffet was er genoeg voor iedereen. De keuze was reuze. Dag 2 begon rustig, beter kon bijna niet. Om 11.00 uur werd voor de zwemmers de sportieve dag begonnen met een landtraining op het grasveld. Na een sessie met wat mobiliteits- en lenigheidsoefeningen doken de zwemmers het water in voor de eerste echte trainingssessie. 6800M stond er op het programma. Begonnen werd in twee banen, geëindigd in 5 banen. Ruimte genoeg dus om de training af te sluiten met een “100M babbelbenen”.

De temperatuur van de bovenlucht benaderde de temperatuur van het badwater aardig. De watertemperatuur won het nog van de buitentemperatuur 26 om 24 graden, maar dat verschil namen de trainers graag voor lief. Het zonnetje aan de hemel zorgde voor een zeer aangenaam gevoel. Na 2 uur training lieten de bikinibandjes al hun sporen in de nog wat bleke huid van de zwemsters achter. Het begin is er.

Na de lunch en tijdens de platte rust, toen in het zwembad geen enkele baan meer bezet werd door clubzwemmers, waagden de ouders en trainers zich aan een voorzichtige zwemtrainingssessie. Het valt niet mee om een kilometer (bijna) aaneengesloten te zwemmen wanneer je ieder jaar niet verder gekomen bent dan 25M borstcrawl in de familie-estafette tijdens de clubkampioenschappen. Poeh wat is zo’n 50M bad dan lang.

De krachttraining vond plaats in één van de twee gym’s die het complex rijk is. Vorige jaar in Malaga konden de zwemmers hun krachttraining doen in een enorme sportschool tussen de locals. Hier in Pioggio hadden zij de gym voor zich alleen. De gym’s zijn niet heel erg uitgebreid maar net voldoende om het krachttrainingsschema wat zij van Kirsten Boersma van LaVita meegekregen hadden af te werken.

Na de krachttraining doken de zwemmers weer het water in. Gisteren werd op hetzelfde tijdstip getraind. Toen was het best fris boven water. Er stond toen wind. Vandaag was het veel aangenamer. Windstil en af en toe nog een zonnetje waarbij het nodig was om de bril op te zetten. Na de 6800M vanochtend kwam daar vanavond 6500M bij. In totaal dus 13.8KM.

 

De twee beschikbare banen waren ruim voldoende voor de VZC’ers om hun training af te werken. Toen de zwemtraining halverwege was arriveerden bij de naastgelegen baan een groepje triatleten. Dat groepje groeide aan tot zo’n 20 mannen en vrouwen. Die doken allemaal in dat ene baantje. Iedereen kan wel inschatten wat voor en krioel dat geweest is. Na afloop van hun training maakten zij nog een groepsfoto. Bij thuiskomst zullen zij er achter komen dat Leo en de schrijver van dit verslag ook stiekem op het plaatje aanwezig zijn.

Inmiddels is het 21.45 uur. De zwemmers zijn in hun appartementen en gaan zo slapen. De trainers en ouders nemen de dag nog even door onder het genot van een Toscaans wijntje.

Straks lekker slapen en morgen weer op tijd op.

Categorieën: Geen categorie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *