Op uw plaatsen: SPRINT!!! Afgelopen zaterdag, 30 maart 2019, organiseerde VZC de Vallei Sprint Bokaal zwemwedstrijd in het Valleibad. Maar liefst zes zwemverenigingen uit het hele land: De Dolfijn, ZPC Hoogeveen, De Columbiaan, Trb/Res, Waalwijkse Zwem Vereniging en VZC, streden om de felbegeerde cup. Ondanks het prachtige lenteweer, was een groot aantal supporters, ouders, opa’s en oma’s naar Veenendaal gekomen om de zwemmers en zwemsters aan te moedigen. De jongste zwemmers en zwemsters zwommen drie afstanden: 50m vrije slag, rugcrawl en schoolslag. Meisjes vanaf 9 jaar en jongens vanaf 10 jaar zwommen daarnaast 50m vlinderslag en zwommen dus vier afstanden. Er werden vele persoonlijke records gezwommen. De grootste verbetering was voor ons aanstormend talent Isa Lodder op de 50m rugslag (119%). Na vier afstanden zwommen de snelste acht zwemmers per jaargang, de 100m wisselslag finale. Onder begeleiding van opzwepende muziek en luid applaus van het publiek werden de finalisten onthaald. Voor sommigen was dit de eerste keer dat zij in een finale mochten zwemmen en dan is dat best spannend.

Na een bloedstollende finale vond de prijsuitreiking plaats in het clubhuis van VZC. Er waren medailles voor de volgende VZC’ers: Stefan van der Meer (3 e ), Obed Molenaar (3e ), Niek Issard (1 e ), Manon Kooij (3 e ), Bridget Vermeer (1 e ), Evica Klok (2 e ), Kirsten Verhalle (1 e ), Josse Bergman (1 e ), Gaia Sterre Mirotti (2 e ), Leonie Verkerk (3 e), Lars Verhalle (1 e ), Eelke van Ballegooijen (2 e ), Anne Korving (3 e ), Daen Spoor (1 e ), Babet Kruger (2 e ), Lisanne Seising (3 e ) en Jelle Nap (3 e ). Voor de drie snelste
dames en heren waren er geldprijzen. Bij de dames sleepte Josse Bergman de tweede prijs in de wacht en bij de heren behaalde Lars Verhalle de tweede plaats. De Vallei Sprint Bokaal ging, net als vorig jaar, naar VZC. Het was een mooi sprintfestijn!

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *