Beste Lezers,

Na een niet al te lange nacht voor de meeste zwemmers verscheen toch iedereen goed op tijd voor het laatste ontbijt. Op de laaste dag moest er om 10 uur uitgecheckt worden en werden de oudere zwemmers om 12:30 verwacht in het zwembad. In de tussentijd werden er allerlei spelletjes gespeeld in de lobby van het hostel. Om 12:30 werd de lunch in het zwembad geserveerd. Onder het genot van deze heerlijk verzorgde lunch door de af gereisde ouders konden de oudere zwemmers de zwemkunsten van de jonge aanstormende talenten aanschouwen.
In de 4e en laaste sessie mocht Tim Seising het spits afbijten in serie 1 met de 50 vrijeslag. De sessie werd vervolgd met nog vele afstanden en waren allemaal speciaal en uniek op hun eigen manier voor elke zwemmer. Echter zijn er nog wel wat speciale races die ik nader zou willen toelichten, zoals onder andere was de teamrace. Hierin was het de bedoeling om snel achter elkaar te starten en dan in een treintje zo snel mogelijk aan te tikken na 200 meter. Na elke 50 meter stopte er 1 zwemmer. Josse, Gaia, Jelle en Lars namen deel aan de teamrace namens VZC en stelde niet teleur! Dit viertal behaalde het zilveren ere metaal vanuit de eerste Serie! Kortom een grandioze prestatie. Ook werden er in de laaste sessie 3 finale plekken behaald door Silke op de 50meter vlinderslag, Lars en Daen op de 50 meter schoolslag. Silke zwom in de kwalificatie vanuit baan 3 al bijna een uitmuntende race alleen bleek de finish een kritiek puntje dit werd ook haar verbeterpunt voor de finale. In de finale lukte het Silke om haar verbeterpunten aan te pakken en zwom ze wederom een hele mooie tijd. De laaste afstand die voor de VZC zwemmers op het progamma stond, was de 50 meter schoolslag finale vanuit baan 2 en 7 gingen Daen en Lars van start na een hele spannende race schelde het in deze senioren open finale maar ander halve seconde tussen de gouden medaille en de 8ste plek.
Tussen deze finales werden er echter ook hele mooie prestatie geleverd door de andere zwemmers dus even in het kort;
Eelke zwom voor het eerst 200 meter rugslag op de lange baan. Ook verschenen Evica, Josse, Silke, Kisten en Maaike op de 200meter vlinderslag een erg pittig nummer zo aan het einde van zo'n weekend! Peer kwam onderandere uit op een flink pittige afstand namelijk de 100 meter vlinderslag hem ging dit echt goed af! Eline steeg boven haarzelf op uit de 50 meter rugslag. Brent zwom onder andere een uiterst vlakke 100 meter vlinderslag. Lisanne zwom een mooie 50 meter vlinderslag. Aniek zwom in het einde van sessie vier een prachtige 100 meter vrijeslag. De oudste en verre weg meest wijze zwemmer van het genootschap die luistert naar de naam Joeri Scheidt kwam uit op de 100 meter vlinderslag en de 200 meter vrije slag.
Na deze enervende en uiterst intensieve sessie vertrokken de talenten onder leiding van Harry en Mark voor het laatst naar de Jeugdherberg  om daar te genieten van het laaste avondmaal. Onder het genot van een heerlijke maaltijd werd er veel gelachen en werd de avond gezellig met alle oudere zwemmers gezamenlijk afgesloten. Waarna iedereen aan zijn of haar reis naar huis begon.. Nogmaals dank aan de organisatoren en voor de hulp van de meereizende ouders. Harry en Mark dank voor jullie coaching gedurende dit hele weekend! Terugkijkend op dit gezellige weekend en een leuke wedstrijd met mooie prestaties zijn wij als zwemmers super tevreden. Wij kijken nu al uit naar de volgende internationale wedstrijd en raden je aan als je mee kunt om het zeker te doen

Tot dan!


Geschreven door Lars en Daen

Categorie├źn: Geen categorie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *