Beste lezer,

Een delegatie van VZC, uiteenlopend in leeftijd van 11 tot 27, bevindt zich momenteel in Dortmund om deel te nemen aan de tweedaagse ‘Swim Race Days’, een internationale wedstrijd met verenigingen uit onder andere Roemenië en Polen. Aan dit zwembad heeft VZC goede herinneringen overgehouden, want in 2013 nam VZC ook deel aan een wedstrijd in hetzelfde zwembad. Voor sommigen is het de tweede keer dat zij hier zijn. Weet u wellicht wie? Aan het einde van dit bericht kunt u het antwoord vinden.
De reis begon, voor de meesten althans, op vrijdag 1 maart rond het middaguur vanuit Veenendaal. Rond 15:00 kwam iedereen aan in het Adolph Kolping Hostel. Na een korte kamerinspectie ging de groep onder leiding van coach Harry Delno richting het Südbad, waar de organisatie twee banen beschikbaar had gesteld voor de zwemmers om even los te zwemmen en te wennen aan het bad. Na het verkeer al lopend getrotseerd te hebben, het hostel ligt immers op ongeveer 15 minuten lopen van het zwembad, werd er genoten van een naar mijn mening heerlijke en goed verzorgde maaltijd.
Morgen begint de wedstrijd dan ook echt. Het programma voor de jongste zwemmers begint om 09:00, terwijl het programma voor de oudere zwemmers zo rond 14:15 begint. Heeft het toch nog zo zijn voordelen om wat ouder te zijn! Ik wil iedereen succes wensen en ik hoop dat iedereen tevreden zal zijn over zijn behaalde prestaties.
Ik heb dit stukje met plezier geschreven. Morgen is het de beurt aan twee andere zwemmers, namelijk Josse Bergman en Silke Molendijk, om een verslag te schrijven over de belevenissen die dag. Vanuit Dortmund wens ik u een prettig weekend!

Brent Gunther
P.S. Mocht u wellicht binnenkort in Duitsland zijn, vraag dan aan een Duitser wat er aan de waslijn hangt. U zult zien dat hij vaak het goede antwoord geeft. Het antwoord op de vraag is overigens Daen Spoor en Lisanne Seising.

Categorieën: Geen categorie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *