Zondagmiddag 16 december

1x goud en 1x zilver

De laatste sessie van het NJJK werd wederom begonnen met de 400M wisselslag. De finale bij de jongens jeugd was het openingsnummer. VZC was in die finale goed vertegenwoordigd. Lars Verhalle werd in die finale vergezeld door Sander en Vincent Crooijmans. De grote favoriet Luc Kroon had zich voor de finale afgemeld. Baan 4 bleef dus leeg. Hoewel Lars een langzamere inschrijftijd had dan de tweeling bleek in de laatste 100M vrijeslag dat Lars het dichts bij het podium kwam. In een geweldige eindsprint kwam Lars, zwemmend in baan 0, tot op 0.03 sec van het brons. Zijn tijd van 4.32.44 was een dik PR. Vincent werd 6e in 4.33.60 en Sander 7e in 4.34.00.

In de finale bij de meisjes jeugd op die zwelfde 400M wisselslag zwommen voor VZC Josse Bergman en Kirsten Verhalle. Tot en met de rugslag leek het er op dat beiden konden gaan strijden om eremetaal. Op de 100M schoolslag moesten zij echter een drietal zwemster voorbij laten gaan. In de laatste 100M vrijeslag en vooral in de laatste 25M werd het nog ongemeen spannend. Uiteindelijk was Josse net iets sneller dan Kirsten. De tijd van Josse was 5.08.20. Daarmee kwam zij 0.18 sec te kort voor het brons. Kirsten eindigde kort achter Josse op een vijfde plaats in 5.08.59. Voor beide dames dikke PR’s.

Naast de 400M wisselslag mocht Lars ook op de 100M schoolslag finale starten. In de ochtend was hij goed voor een PR van 1.05.88. Die tijd kon hij in de finale niet verbeteren. Met zijn tijd van 1.06.14 werd Lars zevende.

Bridget Vermeer, die zich in de ochtend gemakkelijk geplaatst had voor de finale 100M schoolslag meisjes junioren 3, ging van start om haar 7e gouden medaille van dit NJJK te gaan scoren. De uitvoering was na vier dagen niet helemaal top, maar Bridget was ruim snel genoeg om alle andere finalisten te verslaan. Met 1.16.12 werd zij wederom kampioen in jaar jaargang.

In één van de laatste programmanummers van dit NJJK gingen het viertal Robin Vermeer, Manon Kooij, Evica Klok en Charlotte Plomp van start voor hun 4x100M wisselslag estafette meisjes junioren. Robin tikte na 100M rugslag aan in een PR van 1.24.62. Manon nam over om haar 100M schoolslag in 1.34.04 te voltooien. Evica zwom de 100M vlinderslag in 1.11.31 waarna Charlotte het van haar overnam om de 100M borstcrawl te zwemmen.

In de persoonlijke wisselslag nummers en ook in de wisselslag estafette moet er borstcrawl gezwommen worden en is de borstcrawl dus niet gelijk aan de vrijeslag. Dus mag je bij de borstcrawl de buikligging niet verlaten, anders wordt het rugslag. Helaas voor Charlotte en de rest van het team zette zij bij het eerste keerpunt op haar rug af en dat mag niet. Daardoor werd de estafette helaas gediskwalificeerd.

Hierna was het de beurt aan de meisjes jeugd estafette. Tot de laatste sessie was het ook een onderlinge strijdt geweest wie welke afstand in die estafette mocht gaan zwemmen. Meerdere samenstellingen waren immers mogelijk geweest. Op basis van de individuele

prestaties op de 100M afstanden mocht Josse op de rugslag van start gaan. Bridget zwom de schoolslag, Aniek van de Weerd de vlinderslag en Gaia Sterre Mirotti de vrijeslag.

Na 100M had VZC via een goede eerste 100M rugslag van Josse de leiding in handen. Josse zwom 1.05.58. Bridget nam het van haar over en zwom sneller dan tijdens haar individuele race. Naast haar lag de 2 jaar oudere schoolslag zwemster van PSV. Het lukte Bridget niet om voor die zwemster aan te tikken. Bridget zwom een tijd van 1.15.67. Vervolgens nam Aniek de vlinderslag voor haar rekening. Aniek had tijdens dit NJJK een flinke progressie gemaakt op die vlinderslag. Aniek kon het gat met PSV niet dichten maar kwam wel dichterbij. Aniek zwom 1.06.50. Daarna had Gaia de taak om het gaatje met PSV in het geheel te slechten. Gaia kwam wel iets dichterbij maar haar snelste splittijd ooit (57.95) was niet voldoende om de winst te behalen. Desondanks was de totaaltijd van 4.25.70 bijna 3 seconde sneller dan de inschrijftijd.

Het slotnummer was de 4x100M vrijeslag voor jongens jeugd. Echt een spektakel. Jammer genoeg konden Vincent, Daen Spoor, Lars en Sander zich niet mengen in de strijd om de medailles. De vijfde plaats in 3.30.79 was het hoogst haalbare. Die totaaltijd kwam tot stand via splittijden van Vincent 52.62, Daen 54.31, Lars 51.80 en Sander 52.06.

VZC-zwemmers zwommen in totaal 17 medailles bij elkaar. Daarmee behaalden zij een 4e plaats in het medailleklassement. In het puntenklassement voor de Titus Mennenbokaal werden zij 7e.

Bridget Vermeer won de meeste medailles. Maar liefst 7 keer goud en 1x zilver. Eerder veroverde Bridget al een gouden medaille op de 800M vrijeslag tijdens het NJK lange afstanden in oktober jl.

Gaia Sterre Mirotti won 1x goud en 1x zilver

Vincent Crooijmans won 1x zilver en 1x brons

Sander Crooijmans won 1x brons

Evica Klok won 1x zilver

De estafetteploeg jongens jeugd (Sander en Vincent Crooijmans, Daen Spoor en Lars Verhalle) wonnen 1x brons

De estafetteploeg meisjes jeugd (Josse Bergman, Kirsten Verhalle, Bridget Vermeer en Gaia Sterre Mirotti) won 1x goud en 1x zilver

De estafetteploeg meisjes jeugd (Josse Bergman, Bridget Vermeer, Aniek van de Weerd en Gaia Sterre Mirotti) won 1x zilver.

Vrijdag as begint het ONK in Tilburg. Veel van bovengenoemde zwemmers gaan daar met een flink aantal senioren zwemmers van VZC weer van start.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *