Zondagmorgen 16 december

1x goud en 2 finaleplaatsen

De zondag van het NJJK is de traditioneel de 400M wisselslag.
Evica Klok en Bridget Vermeer mochten deze dag voor VZC openen. Dat de 400M wisselslag een zwemnummer is dat je niet zo even doet bleek ook vandaag weer. Na twee en een halve dag racen valt het niet mee om op zondagmorgen om 09.15 uur een 400M wisselslag te zwemmen. Maar Evica en Bridget deden het zeer verdienstelijk. Bridget was als snelste geplaatst en wist na 200M eigenlijk al dat zij met de winst aan de haal zou gaan. Alleen haar eindtijd was nog niet bekend. Die werd uiteindelijk 5.13.70. Net iets boven haar PR, maar wel 5 seconden sneller dan de nummer twee. Evica opende samen met Bridget de strijd in de eerste 100M vlinderslag. Beide dames zwommen 1.14. Evica zwom heel goed door, maar merkte vooral in de laatste 100M dat de vele NJJK starts haar ook niet “in de koude kleren” waren gaan zitten. Evica werd tiende in een tijd van 5.34.06. Ook net iets boven haar PR.

Aniek van de Weerd zwom in de “langzame series” van de 400M wisselslag meisjes jeugd. Haar 5.25.57 was ook net iets boven haar PR. Met die tijd staat zij voorlopig op een 8e plaats maar de finale moet vanmiddag nog gezwommen worden.

Lars Verhalle zwom daarna bij de jongens jeugd 100M vrijeslag. Hij benaderde zijn PR op enkele honderdsten van een seconde en tikte aan in 52.75. Daarmee werd hij 14e.

De meisjes Charlotte Plomp, Evica Klok, Bridget Vermeer, Gaia Sterre Mirotti en Kirsten Verhallen begonnen ook aan hun 100M vrijeslag.
Charlotte bij de meisjes junioren 1. Helaas schoot bij de start van Charlotte haar zwembril van haar ogen. Tja dan wordt het lastig zwemmen. De 1.13.06 was waarschijnlijk niet de tijd die zij voor de race voor ogen had.
Evica en Bridget hadden beiden nog last van die 400M wisselslag. Dat bleek ook wel uit de door hen behaalde resultaten. Zowel en Evica als Bridget kwamen niet in de buurt van hun PR. Evica zwom naar 1.05.67 en Bridget naar 1.03.21.
Ook Gaia en Kirsten waren vanochtend duidelijk nog niet klaar om te racen. Gelukkig ging dat later in de sessie beter. Ook Gaia en Kirsten kwamen helaas niet in de buurt van hun PR’s. Gaia beëindigde haar 100M vrij in 59.76 en Kirsten in 1.00.06.

Vervolgens was Lars weer een de beurt. Nu stond voor hem de 50M vlinderslag op het programma. Wederom bleef hij weer enkele honderdsten van een seconde boven zijn PR steken. Nu werd het 26.48. Daen Spoor, die een serie voor Lars gestart was, zwom naar een tijd van 26.79. Dat was voor Daen wel een PR.

Na de 100M vrijeslag en de 50M vlinderslag trad Lars aan voor zijn 3e zwemnummer in deze sessie. De 100M schoolslag jongens jeugd. Daen vergezelde hem. Lars had een goede eerste 50M en de derde 25M ging ook nog wel, maar de laatste 25M was toch wel zwaar. Desondanks zwom hij naar een mooi PR van 1.05.88. Dat leverde hem een 6e plaats in de finale op. Daen, die gisteren in estafetteverband naar een tijd in de 1.06 zwom, kon dat vanochtend niet evenaren. Zijn opening was al wat langzamer dan gisteren. De tweede helft ongeveer hetzelfde. Dat resulteerde in een tijd van 1.07.91. Helaas geen finale voor Daen.

Bij de meisje junioren 3 waren maar 4 zwemster die moesten gaan uitmaken in welke volgorde zij in sessie 7 de finale van de 100m schoolslag zouden gaan zwemmen. Bridget kon daardoor ontspannen naar een tijd van 1.17.69 zwemmen. Zeker geen PR maar nog altijd meer dan genoeg om zich als eerste voor de finale te plaatsen.

Kirsten Verhalle en Josse Bergman namen het in een andere serie tegen elkaar en nog 8 andere zwemsters op. Kirsten zwom nu wel een mooi PR van 1.17.13. Josse Benaderde haar PR. De door haar gezwommen tijd van 1.15.93 was genoeg om zich als tiende voor de finale te kwalificeren.

Sessie 7 werd afgesloten met de 200M rugslag. Voor VZC kwamen bij de meisjes jeugd in het water, Gaia en Aniek. Gaia mocht van hen als eerste starten. Kennelijk vond Gaia dat zij na die 100M vrijeslag iets goed te maken had. Gaia opende de eerste 50M snel. Na 100M lag zij nog steeds op koers om onder haar PR uit te komen. Maar de beide laatste 50M’s waren iets te traag. Het verval wat dus iets te groot. Daardoor tikte zij na 200M aan in een tijd van 2.28.08. Aniek verdeelde haar race een stuk beter. Komt misschien ook wel dat Aniek toch net iets vaker dan Gaia die 200M rugslag heeft gezwommen. Aniek kwam nog iets te kort om zich naar het podium te zwemmen maar haar 5e plaats in een PR van 2.23.19 was van een goed niveau.

Categorieën: JeugdJuniorenNJJK

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *