Vrijdagmiddag 14 december

1x goud, 1x zilver en 1x brons

Sessie 3 werd begonnen met de 200M vrijeslag voor meisjes junioren 1. Charlotte werd in deze middagsessie als eerste door de speaker genoemd. Zij moest starten in serie 1 baan 0.

Charlotte deed het voortreffelijk. Misschien een beetje voorzichtig geopend, maar daardoor kon zij een prima tweede helft zwemmen. Via 1.15.65 zwom zij via 1.15.84 naar 2.31.49. Een mooie verbetering van haar PR met bijna 3 seconde. Charlotte werd met die tijd 14e van de 30 junioren 1 die van start waren gegaan.

Josse Bergman had als opdracht in de finale van de 100M rugslag meegekregen dat zij voor het keerpunt eerder naar haar buik diende te draaien. Dat ging haar in die finalerace veel beter af dan in de ochtend series. In baan 7 zwom Josse naar een 7e plaats in weer een verbetering van haar PR. Dat staat sinds vanmiddag op 1.04.95.

Vanochtend werden de persoonlijke nummers afgesloten met de 200M wisselslag. Daarvan stonden vanmiddag de finales op het programma. Lars had zich als 7e voor die finale geplaatst in een PR van 2.09.07. Maar er waren desondanks wat kleine verbeterpuntjes te bespreken. Lars had zich voorgenomen om daar in die finale aan te werken. En dat lukte hem. Wederom was Lars sneller dan ooit. In 2.07.63 zwom hij naar een 5e plaats bij de jongens jeugd. Die categorie bestaat uit jongens geboren in 2001 en 2002. Lars was de snelste van 2002 en hoopt volgend seizoen mee te doen om de prijzen op dit zwemnummer.

Bridget had zich vanochtend als 2e geplaatst voor de finale van de 200M wisselslag bij de meisjes junioren 3. Bridget kreeg als opdracht mee om na de rugslag dichter bij de koploopsters te liggen zodat zij op de schoolslag de achterstand met gemak goed kon maken. Na 100M lag zij echter op een 6e plaats met bijna 4 seconde achterstand op eerste zwemster. Op de schoolslag wist Bridget de opgelopen achterstand om te draaien in een kleine voorsprong. Die voorsprong wist zij in de laatste 50M nog uit te bouwen. Zij tikte aan na 2.25.25, bijna 2 seconde sneller dan de nummer 2. Weer een gouden medaille voor Bridget.

In de finale van de 200M wisselslag meisjes jeugd was VZC goed vertegenwoordigd met Gaia Sterre Mirottie en Kirsten Verhalle. Vanochtend waren beiden al goed dikke PR’s. Met die tijden hadden zij zich als 6e en 7 geplaatst voor de finale. In de finale kon het toch nog harder. Gaia en Kirsten ontliepen elkaar niet veel. Uiteindelijk was Gaia met 2.24.48 net iets sneller dan Kirsten met haar 2.24.89. Gaia werd 4e en Kirsten 5e. Knappe prestaties dus.

Aan het einde van sessie 3 stonden de estafettes 4x200M vrijeslag jongens en 4x100M vrijeslag meisjes op het programma. De jongens waren als derde geplaatst. De meisjes als tweede. Tijdens de 4x200M vrijeslag van de jongens werd gaandeweg duidelijk dat een derde plaats het hoogst haalbare was. Vincent Crooijmans tikte na 1.52.39 nog als eerste aan. Daen Spoor nam van hem over en splitte voor het eerst onder de 2 minuten in 1.59.58. Lars was de derde zwemmer en splitte naar 1.56.64, waarna Sander de opdracht kreeg om van een vierde plaats naar een derde plaats te zwemmen. Dat lukte hem. Sander was ook nog niet eerder zo snel. Met zijn tijd van 1.51.08 kwam de eindtijd van VZC op 7.39.69.

Hierna was het de buurt aan de meisjes jeugd. Het leek mogelijk om de estafette winnend af te kunnen sluiten, maar dan moest alles kloppen. In de ploeg van VZC hadden Bridget, Gaia en Kirsten minder dan 40 minuten daarvoor nog geacteerd in de finales van de 200M wisselslag. Gestart in baan 5 gingen zij de strijd aan met de ploegen van The Haque Swimming, ZV44 en PSV. Het leek er op dat het kon gaan lukken om van een tweede plaats door te schuiven naar het hoogste podium. Echter, in de ploeg zwom maar 1 zwemster die eerder een finale 200M wisselslag had gezwommen en dat was toch een in het voordeel van de thuisploeg. Josse opende in 59.29, een PR. Bridget nam van haar over en kwam tot 1.01.10. Gaia splitte naar 58.54 en Kirsten was nooit eerder zo snel geweest in 58.63. De eindtijd van 3.57.56 was minder dan een halve seconde achter de winnende ploeg van PSV.

 

Categorieën: JeugdJuniorenNJJK

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *