Vrijdagmorgen 14 december

 

1x goud, 2x zilver en 5 finaleplaatsen

 

Zoals altijd tijdens NJJK’s beginnen de ochtendsessies best vroeg. Voor de zwemmers die in de eerste programmanummers aan de start komen is het vroeg op staan. Zo rond de klok van 6 uur gingen in een aantal kamers de wekkers al. Niet iedereen hoefde op hetzelfde moment op te staan. Zwemmers die pas later in het programma aan de start kwamen, mochten ‘uitslapen’.

De 200M vrijeslag was het openingsnummer voor vandaag. Bram Schaafsma was de eerste die voor VZC aan de start kwam. Bram verbeterde zijn PR en zwom naar een mooie 2.01.32 en werd daarmee 9e bij de jongens junioren 4.

In de snelste serie bij de jongens jeugd namen Sander en Vincent Crooijmans het op tegen in leeftijdsgenoten. Beiden zwommen een PR, zoals het op het NK ook hoort. Sander werd 4e in 1.41.93. Vincent tikte als 6e aan in 1.53.28.

Ook voor de meisjes stond de 200M vrijeslag op het programma. Bridget Vermeer, als 3e geplaatst, wist zich één plaats te verbeteren. Daar was een PR voor nodig van 2.10.60 en daarmee veroverde zij dus het zilver.

Evica, die gisteren op de 400M vrijeslag heel voortvarend opende in 2.22, moest op haar 200M vrijeslag op die tussentijd iets toe geven. Met haar 2.23.07 werd zij 18e bij de meisjes junioren 3.

Daarna was het de beurt aan de meisjes jeugd. Voor VZC kwamen aan de start Gaia Sterre Mirotti en Kirsten Verhalle. Kirsten zwom een dik PR van 2.10.84 en werd met die tijd 9e. Gaia was erg tevreden met haar tijd van 2.06.51. Net geen PR maar wel goed voor een 6plaats.

De 18e plaats bij de jongens jeugd van Lars Verhalle op de 100M rugslag in een tijd van 59.43 was voor hem op dat moment het hoogst haalbare.

Op de 100M rugslag wist Josse Bergman zich in een PR van 1.05.20 als 6e te plaatsen voor de finale die vanmiddag gezwommen gaat worden. Aniek, die weer langzaam naar haar oude niveau toe kruipt, kwam net te kort voor de finale. Haar 1.07.54 was goed voor een 12e plaats en daarmee is zij 2e reserve voor de finale.

Op de 50M schoolslag bij de meisjes junioren 3 ging Bridget als favoriet van start in baan 4. Ze moest het maar even waar maken. En dat deed zij ook. Bridget heeft nog niet de snelste start maar is wel de snelste zwemster. Haar 34.56 was goed voor een mooi PR en een eerste plaats.

Daen Spoor en wederom Lars Verhalle zwommen in de snelste serie bij de jongens jeugd in respectievelijk baan 8 en 9 tegen elkaar op de 50M schoolslag. Beiden verbeterden hun PR. Daen zwom voor het eerst onder de 30 seconden in 29.99. Lars moet daar nog even voor oefenen en kwam uit op 30.52. Daen werd met zijn tijd 6e en Lars 10e.

Op de 200M vlinderslag bij de meisjes junioren 3 kwamen maar 3 zwemsters aan de start. Daaronder Evica Klok. Evica had net niet voldaan aan het limiet op die 200M vlinderslag. Maar op basis van haar 100M vlinderslag tijd mocht zij zich inschrijven voor die 200M vlinderslag. De twee concurrentes hadden van Evica hadden wel aan de limiet voldaan. Des te knapper was het dat Evica één van die zwemsters voor wist te blijven. Haar tijd van 2.44.68 was goed voor een zilveren plak.

 

Het einde van sessie 2 werd gevuld met veel series 200M wisselslag.

Sander, Vincent en Lars zwommen bij de jongens jeugd. Sander en Vincent zwommen degelijke races. De 2.10.62 van Sander en de 2.11.89 van Vincent waren echter niet voldoende om een finaleplaats af te dwingen. Dat deed Lars wel. De door hem gezwommen 2.09.07 was een klein PR, hier en daar zelfs nog voor verbetering vatbaar en goed voor een 7e plaatsingstijd in de finale.

 

Charlotte Plomp en Noa Ottens maakten hun debuut op een NJJK in de jongste junioren categorie.

Charlotte en Noa zwommen tegen elkaar. Charlotte in baan 4 en Noa in baan 9. Charlotte ging voortvarend van start op de eerste 50M vlinderslag, maar vond na haar race dat ze de 50M rugslag iets harder had moeten zwemmen. Desondanks zwom Charlotte naar een mooi PR van 2.54.67. Charlotte werd 23e. Noa die op basis van haar tijd volgend de bonusregel in mocht schrijven voor dit NJJK kon haar nog maar kort geleden PR niet verbeteren. Noa werd in een tijd van 2.58.99 32e.

 

Bridget zwom op de 200M wisselslag naar 2.30.76. Meer dan voldoende om vanmiddag in de finale aan te treden. Daar zal zij gaan strijden om een plaats op het podium. Evica, die nog nauwelijks bekomen was van de 200M vlinderslag mocht voor de 3e keer op het startblok klimmen. Ook zij zwom 200M wisselslag. Tot 150M lag zij op koers om een PR te zwemmen. In de voorlaatste baan moest zij echter te veel inleveren. Met haar 2.36.20 werd zij 12e en staat zij nu 2e reserve voor de finale.

De meisjes jeugd maakten het ongemeen spannend op hun 200M wisselslag. Josse’s kon haar inschrijftijd niet benaderen. Die was anders ruimschoots genoegd geweest om een plaats in de finale af te dwingen. Met haar 2.27.52 werd zij 2e reserve voor de finale. Kirsten en Gaia stegen tijdens die 200M wisselslag boven zichzelf uit. Beiden zwommen dikke PR’s.

Kirsten tikte aan na 2.25.66 en Gaia na 2.25.84. Zij gaan respectievelijk als 6e en 7e naar de finale.

De afsluiter van de sessie werd gevormd door de estafette 4x100M vrijeslag meisjes junioren. Manon Kooij mocht als eerste starten. Daarna volgden Evica, Femke Kats en Charlotte. Manon en Femke maakten ook voor het eerst een start op een NJJK en dat deden zij zeer verdienstelijk. Manon opende in 1.07.83, Evica (die al voor de 4e kaar aan de start kwam) nam over in 1.05.69. Femke zwom 1.10.06 en Charlotte 1.12.67. Samen goed voor 4.36.25.

Categorieën: JeugdJuniorenNJJK

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *