Donderdagmiddag 13 december

2x goud, 1x zilver en 1x brons

Het NJJK is begonnen!! En hoe! De donderdagmiddag is de laatste jaren een middag waarop de lange afstanden gezwommen worden. De 400M vrijeslag voor junioren en 800M en 1500M vrijeslag voor de jeugdzwemmers stond op het programma. Voor VZC kwamen maar liefst 8 zwemmers en zwemsters aan de start.

Helaas kwamen er geen junioren jongens op de 400M vrijeslag aan de start voor VZC.

Daarna was het de beurt aan de meisjes jeugd voor hun 800M vrijeslag. Kirsten Verhalle beet het spits af. Zij zwom in de voorlaatste serie bij de meisjes jeugd 1&2 en ging van start in baan 5. Vooraf had Kirsten zich voorgenomen om NIET te vaak naar de bordjes te kijken. Nou dat lukte niet helemaal. Kennelijk had Kirsten weinig vertrouwen in de official die verantwoordelijk was voor het draaien van die bordjes. Na 350M controleerde Kirsten die official iedere 4 banen en later zelfs om de 2 banen. Zoveel kijken is meestal niet bevorderlijk voor een goed eindresultaat, maar dat gold niet voor Kirsten. Kirsten tikte naar een formidabele race aan in 9.25.93. Daarmee werd zij 7e bij de meisjes jeugd en 2e van haar jaargang 2004.

In de snelste serie van die 800M vrijeslag gingen Josse Bergman en Gaia Sterre Mirotti. Josse in baan 0 en Gaia, als snelste geplaatst, in baan 4. Josse die ingeschreven was met een tijd van 9.35, nog niet zo lang geleden gezwommen, tikte aan naar 800M in 9.37.83. Gaia zwom volledig haar eigen race. In baan 3 was Silke Huisman van Orca snel van start gegaan. Gaia wist echter na zo’n 400M de koppositie van het veld over te nemen en stond die daarna niet meer af. Haar voorsprong werd langzaam steeds een beetje groter. Hoewel zij geen PR zwom was haar 9.06.75 ruim goed voor goud!

Daarna was het de beurt aan de meisjes junioren 3, Evica Klok en Bridget Vermeer voor hun 400M vrijeslag. Evica maakte haar persoonlijke debuut op het NJJK. Nog niet zo lang geleden had zij onder de limiet voor die 400M vrijeslag gezwommen. Evica opende voortvarend en zwom een goede eerste helft. Haar 2.22.94 was veelbelovend. Helaas kon Evica in de derde 100M het tempo niet vasthouden. De laatste 100M was wel weer goed. Haar gezwommen 4.52.65 was net iets boven haar PR. Met die tijd werd zij 13e.

Bridget Vermeer kwam een serie later aan de start. Zij zwom in baan 4 omdat zij de snelste plaatsingstijd gezwommen had. Eind oktober had zij al de Nederlandse titel op de 800M vrijeslag gewonnen. Nu was het doel om dat ook te doen op de 400M vrijeslag. Na 200M keerde zij nog als tweede. De zwemsters in baan 1 kon haar hoge aanvangstempo niet vasthouden. Bridget keerde die 200M na 2.15.16 en begon daarna aan haar versnelling. Iedere 50M daarna ging steeds een beetje sneller., Haar 2e 200M zwom zij in 2.13.71. Een hele mooie negative split die resulteerde in een eindtijd van 4.28.87. Ruim sneller dan de twee nummers 2 die gelijktijdig aantikten in 4.31.65. Ook voor Bridget dus een gouden plak!

Het laatste nummer van sessie 1 was de 1500M vrijeslag voor jongens jeugd. VZC was in de snelste serie goed vertegenwoordigd met maar liefst 3 zwemmers. Sander en Vincent Crooijmans al jaren in een lange afstandsstrijd verwikkeld met hun concurrent Thomas Jansen van WVZ uit Zoetermeer. Sander zwom in baan 3, Thomas in baan 4 en Vincent in baan 5. Lars Verhalle, de derde VZC’er zwom in baan 7.

De medailles werden, zoals verwacht verdeeld tussen Sander, Vincent en Thomas Jansen. Deze keer ging het goud naar Thomas in 15.24.01. Vincent werd 2e in 15.25.93 en Sander 3e in 15.31.62. Beiden zwommen een dik PR. Lars Verhalle zwom ook naar een dik PR. Hij was de beste van de rest en werd in een dik PR (meer dan 20sec) 4e in 16.19.91. Daarmee werd Lars de snelste van de jaargang 2002.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.