De zwemmers van VZC zwommen afgelopen zaterdag in eigen huis de KNZB Hoofdcompetitie tegen PSV uit Eindhoven en ZPC Amersfoort.

Vorig seizoen eindigde VZC als 3e van Nederland in de hoogste afdeling van het Nederlandse competitiezwemmen. PSV werd toen landskampioen.

De hele wedstrijd waren de zwemmers van VZC en PSV aan elkaar gewaagd. Steeds nadat de heren van PSV een kleine voorsprong pakten wisten de dames van VZC die achterstand weer om te buigen in een voorsprong. VZC trok met 5501 punten aan het langste eind. PSV en ZPC Amersfoort scoorden respectievelijk 5535 en 5570 punten. In de totaalstand eindigde VZC achter The Haque Swimming (5396pt) en De Dolfijn uit Amsterdam (5491pt) als derde.

In Veenendaal ging voor VZC de winst vier keer naar Marjolein Delno. Zij won de 100M wisselslag, de 200M schoolslag, de 50M rugslag en de 400M vrijeslag. Samen met Silke Holkenborg, Silke Molendijk en Femke Spiering won zij ook de 4x100M wisselslag estafette.

Verder waren er overwinningen voor Lars Verhalle op de 100M rugslag, Silke Molendijk op de 200M schoolslag, Bridget Vermeer op de 200M vrijeslag en 200M rugslag, Dinand van Os op de 100M wisselslag, Charlotte Plomp op de 50M vrijeslag en 100M wisselslag, Daen Spoor op de 200M schoolslag en Gaia Sterre Mirotti op de 200M vrijeslag. Dinand van Os werd ook nog een keer tweede op de 50M vrijeslag.

Bridget Vermeer werd derde op de 200M vrijeslag en samen met Charlotte Plomp, Evica Klok en Manon Kooij, werd zij tweede op de 4x200M vrijeslag. Evica Klok werd tweede op de 100M vlinderslag en derde op de 200M rugslag. Silke Holkenborg wist tweede te worden op de 100M wisselslag en 400M vrijeslag en derde op de 100M schoolslag. Femke Spiering werd tweede op de 100M rugslag en derde op de 200M schoolslag. Noa Ottens, op de 50M vrijeslag en Obed Molenaar, op de 100M wisselslag werden tweede. Daarnaast veroverde Obde Molenaar een derde plaats op de 50M vrijeslag. Josse Bergman veroverde een tweede plaats op de 100M schoolslag. Robin Vermeer werd tweede op de 100M wisselslag.

Vincent Crooijmans werd derde plaats op de 400M vrijeslag. Derde plaatsen waren er ook voor Bram Schaafsma op de 200M vrijeslag en Kirsten Verhalle op de 100M schoolslag.

De allerjongste deelneemster die een ereplaats behaalde was Elin Diteweg. Zij werd derde op de 100M wisselslag.

Lars Verhalle werd derde op de 200M schoolslag. Samen met Sander en Vincent Crooijmans en Olaf Achterberg werd hij ook nog een keer derde op de 4x50M vrijeslag.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *