Afgelopen zondag werd het NK estafette voor clubteams gezwommen in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Het NK estafette is al enige jaren de traditionele opening van het zwemseizoen. VZC was daar goed vertegenwoordigd met 2 damesteams en 1 herenteam.

De dames opende de strijd en team 1 , in de samenstelling Silke Holkenborg, Marjolein Delno, Silke Molendijk en Femke Spiering, werd al direct derde op de 4x100M wisselslag in een tijd van 4.12.27.

Ook op de 4x100M rugslag werd het 1edamesteam derde in een tijd van 4.21.43. In dat team zwom Gaia Sterre Mirotti in plaats van Silke Molendijk.

Vervolgens zwom team 1 op de 4x100M schoolslag naar een zesde plaats in 4.56.10. Eelke van Ballegooijen, Josse Bergman, Silke Molendijk en Marjolein Delno waren verantwoordelijk voor die tijd.

Op de 4x100M vlinderslag ging de winst, in een tijd van 4.08.52 overtuigend naar VZC. Marjolein Delno, Silke Holkenborg, Silke Molendijk en Femke Spiering zwommen de directe tegenstanders op meer dan 3 seconde achterstand.

Het NK werd afgesloten met de 10x100M vrijeslag. Kirsten Verhalle, Bridget Vermeer en Saskia de Jonge completeerden die 10x100M vrijeslag waarin de al genoemde zwemsters ook aan de start kwamen. Op dat afsluitende zwemonderdeel veroverde VZC wederom een derde plaats in een tijd van 9.48.98.

De teams van PSV uit Eindhoven en De Dolfijn uit Amsterdam, waar VZC vorige seizoen in competitieverband ook al achter eindigde waren ook nu weer te sterk, maar WVZ uit Zoetermeer werd ruimschoots verslagen waardoor de derde plaats een feit was.

VZC kwam als één van de weinige verenigingen bij de dames uit met twee teams. Het tweede team, bestaande uit Babet Kruger, Lotus van Geemen, Amber van de Kraats, Evica Klok, Eline van der Meer, Anne Korving, Kelly Patricia, Aniek van de Weerd en Delenn van Oostrom, veroverde een 25e plaats in de eindrangschikking. De hoogste klassering, een 22e plaats werd behaald op de 10x100M vrijeslag.

Het herenteam werd knap 10evan Nederland. Bij de heren werd de hoogste klassering eveneens behaald op de 10x100M vrijeslag. In een tijd van 9.05.25 tikten de heren, Sander Crooijmans, Olaf Achterberg, Lars Verhalle, Thom Delno, Vincent Crooijmans, Jelle Nap, Joeri Scheidt, Arie van de Vlist en Brent Günther als 9e aan.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *