Na het voor VZC zo succesvol verlopen NJJK in Eindhoven streden afgelopen weekeinde de senioren van Nederland in Amersfoort om de nationale titels tijdens het Open Nederlandse Kampioenschap zwemmen.

Veel junioren- en jeugdzwemmers van VZC traden ook in Amersfoort weer aan en niet zonder succes.

Zo zwommen de jeugdzwemmers Lars Verhalle, Thom Delno, Femke Spiering en Gaia Sterre Mirotti op de 4x100M wisselslag mix een Nederlands record bij de jeugd.

De vorige week ook al erg succesvolle Femke Spiering zorgde tijdens het ONK voor spannende finales. Zo won zij goud op de 400M wisselslag. Na 300M lag zij nog 6 sec achter de op dat moment aan kop zwemmende Lotte Hosper. Die achterstand maakte Femke met een verwoestende eindsprint goed. Zij tikte 0.22 seconden voor Hosper aan. Een dag later miste Femke in de finale van de 200M vlinderslag het goud op slechts 0.08 sec. In de laatste baan wist zij een achterstand van bijna 2 seconden goed te maken op Kinge Zandringa, die in augustus Nederland gaat vertegenwoordigen op de 100M vlinderslag tijdens het EK zwemmen in Glasgow. Dezelfde avond zorgde Femke, als slotzwemster van het estafetteteam van VZC op de 4x200M vrijeslag, op soortgelijke wijze wel voor de overwinning. Samen met Gaia Sterre Mirotti, Silke Holkenborg en Silke Molendijk werden de teams van De Dolfijn uit Amsterdam en The Haque Swimming uit Den Haag verslagen.

De overwinning op die estafette kwam als een volslagen verrassing. De kopvrouw van het estafetteteam, Marjolein Delno, besloot op de eerste dag van het toernooi, na haar 200M vrijeslag, niet meer aan de start te komen. Zij voelde zich niet helemaal fit en koos er voor om haar voorbereiding voor het EK in Glasgow niet in gevaar te laten komen. In de voorbereiding voor dat EK vertrekt zij met Team NL aanstaande woensdag naar Rome om daar vanaf vrijdag mee te doen aan het internationaal hoog aangeschreven zwemtoernooi “Sette Colli”.

Er waren voor VZC meer successen. Jeugdzwemmer Vincent Crooijmans veroverde op de slotdag verrassend het goud op de 1500M vrijeslag. Hij zwom maar liefst 19 sec sneller dan vorige week tijdens het NJJK. Vincent wist op de 800M vrijeslag tevens het zilver te veroveren. Tweelingbroer Sander won op die 800M vrijeslag en 400M vrijeslag het brons.

Vincent en Sander Crooijmans bereiden zich de komende 2 wekennog voor op het EJK open water in de Middellandse zee bij Malta. Daar komen zij van 13 t/m 15 juli uit op de 7.5 kilometer en de teamrelay 4x1250M.

Categorieën: NK

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *