De zwemmers van VZC zijn afgelopen zaterdag in de finale van de KNZB-Hoofdcompetitie derde van Nederland geworden. Alle zwemverenigingen in Nederland komen uit in die competitie. De Hoofdcompetitie is de eredivisie van het Nederlandse zwemmen. Daarin strijden de 15 beste verenigingen om het landskampioenschap. In vorige seizoenen waren de zwemmers van VZC steeds goed voor top 5 klasseringen. Afgelopen zaterdag werd in het Amsterdamse Sloterparkbad de finale van die competitie gezwommen. Na 4 competitieronde stond VZC op basis van een secondetelling op een derde plaats. Op basis van de plaats in iedere ronde werden ook punten toegekend. De gedoodverfde favoriet PSV uit Eindhoven verzamelden op die wijze 60 punten. VZC stond voorafgaand aan de finale op een tweede plaats met 51 punten, De Dolfijn uit Amsterdam was derde met 50 punten en The Haque Swimming had 47 punten. Voor de finale was duidelijk dat De Dolfijn uit Amsterdam VZC zou achterhalen. Een derde plaats bleef echter tot de mogelijkheden behoren. Om op het podium te komen mocht VZC in die finale The Hague Swimming slechts één plaats voor zich dulden. VZC slaagde daar in en eindigde direct achter The Haque Swimming op een vierde plaats. PSV en De Dolfijn werden eerste en tweede. In Amsterdam ging de winst op de 200M wisselslag naar Marjolein Delno, die in augustus zal gaan starten op het EK zwemmen in Glasgow. Lars Verhalle won de 100M rugslag. Beiden waren sowieso goed op dreef. Delno werd ook nog tweede op de 100M vlinderslag en zorgde samen met Femke Spiering, Silke Molendijk en Saskia de Jonge dat de estafette 4x100M vrijeslag eveneens tweede werd. Verhalle voegde aan zijn overwinning een tweede plaats toe op de 100M schoolslag. Tweede plaatsen waren er ook voor de 4x100M wisselslag mix met Vincent Crooijmans, Sten Postma, Silke Molendijk en Femke Spiering. Met hun tijd van 4.02.23 zwommen zij onder het Nederlands record voor seniorenploegen, maar het gemixte kwartet van PSV was net iets sneller. In de samenstelling Lars Verhalle, Femke Spiering, Bram Schaafsma en Josse Bergman werd op de 4x100M vrijeslag mix een derde plaats behaald. Bridget Vermeer werd derde op de 100M schoolslag. Clubgenote Kirsten Verhalle tikte direct na haar aan en werd vierde. Eelke van Ballegooijen en Silke Molendijk werden 4een 5eop de 100M schoolslag maar dan in een leeftijdscategorie ouder. Aniek van de Weerd tikte op de 100M rugslag als derde aan. Dat deed ook Vincent Crooijmans op de 100M vrijeslag. Verder waren er persoonlijke records voor Sander Crooijmans (100M schoolslag en 200M vrijeslag), Thom Delno (100M schoolslag en 200M vrijeslag), Anne-Fleur Opdam (100m vrijeslag en 100M vlinderslag), Duncan van de Weerdhof (100M vrijeslag), Babet Kruger en Lisanne Seising (beiden op de 100M rugslag), Bram Schaafsma (100M schoolslag en 100M rugslag) en Josse Bergman (100M vlinderslag en 100M vrijeslag).
Categorieën: Competitie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *