Beste leden en ouders van jeugdleden van de waterpoloafdeling, In deze nieuwsbrief willen we jullie graag op de hoogte brengen van ontwikkelingen in onze waterpolo-afdeling. Even voorstellen! Ongeveer 1 jaar geleden zijn wij gestart als bestuur van de waterpolo afdeling, in de waterpolocommissie (WPC). Wij stellen ons graag aan u voor:
 • Voorzitter: Thys de Haan en Eric Reeling. (oud-spelers van Heren 1).
 • Penningmeester: Marco van de Grift (speler van Heren 3).
 • Secretaris: Harm Nieboer en Stefan van Seeters (spelers van Heren 4).
V.l.n.r.: Harm Nieboer, Eric Reeling, Marco van de Grift, Stefan van Seeters, Thys de Haan Wat doet de WPC? Wij zorgen ervoor dat alles wordt geregeld om alle leden van VZC waterpolo te kunnen laten trainen en wedstrijden spelen. In de praktijk betekent dat af en toe te vergaderen vooral veel contact met onze leden en vrijwilligers. Nu denken we trouwens dat dat contact met jullie beter kan: als club doen we heel veel mooie dingen die we actiever onder de aandacht willen brengen. Vind je het leuk om daarin met ons mee te denken en het te doen? Stuur dan een mailtje naar waterpolo@vzcveenendaal.nl. Scheidsrechters. Op dit moment hebben wij vijf scheidsrechters binnen onze vereniging: Fedor Lammers, Jeroen Hoogenkamp, Marco Gerritsen, Martin Ronk en Sjoerd Tolsma. Samen hebben zij het afgelopen seizoen meer dan 120 wedstrijden gefloten. De KNZB eist dat wij in seizoen 2019-2020 minimaal 200 wedstrijden fluiten om al onze teams in de competitie te houden. Om dat aantal te halen zijn we op zoek naar 2 scheidsrechters. Dit zorgt ervoor dat de huidige groep scheidsrechters minder wedstrijden hoeven te fluiten en dat we voldoen aan de eisen van de KNZB. Als we hier niet aan voldoen mogen we in 2020 minder teams inschrijven in de competitie.   Kortom lijkt het je leuk om scheidsrechter te worden of ken je iemand die dit leuk zou vinden neem contact op met de WPC (waterpolo@vzcveenendaal.nl). Scheidsrechter zijn is iets dat je leuk moet vinden, maar een leuke bijkomstigheid is dat scheidsrechters vrijgesteld zijn van contributie 😊.  Mocht je onze scheidsrechters tegenkomen rond het zwembad geef ze de waardering die ze verdienen! Dat geldt natuurlijk ook voor alle scheidsrechters die vrijwillig jouw wedstrijd staan te fluiten.  Nieuw speelveld. We krijgen een nieuw speelveld komend seizoen! Dit wordt mogelijk gemaakt door Sportservice Veenendaal. VZC krijgt het veld in beheer, onze materiaalmannen (Martin Ronk, André van Hal en Tonnie van de Weert) gaan het veld onderhouden. Mooie pluspunten aan het nieuwe veld zijn dat er een kunststof rand onder de doelen komt, zodat ze over de badrand geschoven kunnen worden zonder het bad te beschadigen. Ook een leuke update is dat de zijlijnen van het veld in bakken in de kelder van het zwembad worden opgevangen. Donderdag 15 augustus wordt het nieuwe veld opgeleverd.   Het oude veld wordt 15 augustus vervangen Belangrijke data.
  • Laatste training:
   • De trainingen lopen door tot week 30. Dus vrijdag 19 juli is de laatste training.
  • Vervallen trainingen:
   • Op 24 juni t/m 27 juni vindt de zwem4daagse plaats. De trainingen tussen 17.00 en 20.00 uur vervallen hierdoor.
   • Op donderdag 20 juni vindt de waterpolo interland Nederland-Roemenië plaats in Veenendaal. Hierdoor komen deze dag alle trainingen te vervallen.
  • Start trainingen:
   • In week 36 (vanaf 2 september) starten de trainingen weer.
  Interland Nederland-Roemenië. Binnenkort krijgen jullie een mail met informatie over de interland die 20 juni rond 20:15 in het Valleibad plaatsvindt. De interland wordt gespeeld volgens de nieuwe spelregels, dus het is leerzaam om de wedstrijd te kijken! Nieuwe spelregels. De overkoepelende waterpolo federatie de FINA heeft nieuwe spelregels opgesteld. Vanaf seizoen 2019-2020 gelden deze spelregels ook voor ons. Doel van de nieuwe spelregels is om waterpolo sneller en aantrekkelijker te maken. Grootste verandering is de tijd waarin je een doelpunt kunt maken. Na een schot op doel, en behoud van balbezit, krijg je in plaats van 30 seconden balbezit, 20 seconden voor een nieuwe aanval en de 5-meterlijn verschuift naar 6 meter. Strafworpen worden nog wel van 5 meter genomen. Via de volgende link kun je alle wijzigingen alvast doornemen voor het nieuwe seizoen. Download hier de spelregels, of bekijk het KNZB-bericht over de spelregels.