Het zijn de waterpolospelers van VZC niet gelukt de ManMeer-cup te winnen. Ik een propvol bad in Heerenveen bleek PSV te sterk, maar wist het talentvolle team uit Veenendaal zich dapper te weren; 8-13. ,,Ik ben ontzettend trots op deze gasten”, sprak coach Guido Schreuder na afloop.

Toch zullen de spelers van VZC dit weekend nog wel eens terugdenken aan de eerste periode. Ruben Boorsma miste een vijf-meterworp bij een 0-0 stand en Sam Kunz deed ditzelfde bij een 0-1 achterstand. Het waren momenten waarop de Veenendalers zichzelf konden helpen, maar in de rebound sloeg PSV toe. Na beide gemiste worpen scoorde zij waardoor de eerste tik werd uitgedeeld.

Na de eerste periode keek het dan ook tegen een 0-2 achterstand aan en die voorsprong werd voor PSV groter in de tweede. Het liep uit naar 1-7 en daardoor leek in de rust de wedstrijd al gespeeld.

Het massaal meegekomen publiek liet VZC niet vallen en liet zich duidelijk horen. Dit zorgde ervoor dat de Veenendalers in de derde periode iets terug konden doen. Het kwam terug tot 6-9 en met nog één periode te gaan leek het een schitterende slotfase te worden in Heerenveen.

Leek, want PSV liet opnieuw zien dat het niet voor niets een topploeg is. De 6-10 en 6-11 vielen direct in de vierde periode en daardoor was het over en uit voor VZC. ,,Natuurlijk baal ik dat we verloren hebben, maar straks in de bus overheerst het trotse gevoel. Deze gasten hebben maar mooi de finale gehaald en voor veel spelers was dit nieuw”, aldus Schreuder. ,,Die ervaring nemen ze allemaal mee.”

Bron: https://veenendaalsekrant.nl/sport/van-gent-finaleweken-strijdlustig-vzc-verliest-finale-manmeer-cup-582132


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.