Het heeft langer geduurd dan verwacht, maar de waterpolomannen van VZC hebben zichzelf zaterdagavond veilig gespeeld. Tegen OZ&PC werd er in het eigen Valleibad na een goede start van de wedstrijd met twee punten verschil gewonnen en daardoor kan het dit seizoen niet meer in gevaar komen.

Alle voortekenen waren eigenlijk al goed. Het bezoekende OZ&PC ligt VZC wel en de Veenendalers keken uit naar de partij in Veenendaal. De tegenstander werd ook al in de Manmeer-cup uitgeschakeld en daardoor hadden beide ploegen geen geheimen voor elkaar. Dat bleek ook wel in de wedstrijd, want de ploegen maakte er een leuk duel van.

ALLE KANTEN OP
Toch was het de thuisploeg die een voorsprong overhield aan de eerste periode. Doordat het zelf drie doelpunten wist te scoren en er slechts een tegen kreeg, ging het met 3-1 de tweede periode in.

De bezoekende ploeg gaf gas bij en VZC leek het even kwijt te zijn. OZ&PC maakte in dit deel van de wedstrijd vier treffers, terwijl de productie van de Kunz-brigade bleef steken op twee. Hierdoor was de ruststand 5-5 en kon het alle kanten op.

VEILIGE HAVEN
Even leek het voor VZC de verkeerde kant op te gaan. In de derde periode pakte de bezoekers de voorsprong en gaf deze in de derde periode niet meer weg. Met een 7-8 tussenstand wist VZC hierdoor dat het aan de bak moest in het laatste deel.

Nou, dat deed het. Het scoorde maar liefst zes keer en kreeg er slechts drie tegen. Hierdoor zat het venijn hem in de staart en pakte VZC de felbegeerde overwinning. Marco Kunz, interim coach: ,,We zijn nu veilig. Het was een goede wedstrijd van onze kant. Er is veel energie in de partij gegooid, met veel scherpe contra’s.”

DOELPUNTEN VZC
Aan de kant van de thuisploeg was Sam Kunz de gevierde man. Hij scoorde namens de Veenendalers zes keer. Max Kunz volgde met drie treffers, terwijl Jonie Brouwer, Joshua van de Wilt, Jeroen Westenbrink en Niels Veerman allen één treffer wisten te produceren.

Bron: https://veenendaalsekrant.nl/sport/van-gent-finaleweken-vzc-speelt-zich-veilig-571837


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.