Na afloop van het duel tegen MNC Dordrecht stond er een duidelijke nederlaag voor VZC op het scorebord. De waterpolomannen van Joost Vlag werden met 22-9 terug naar Veenendaal gestuurd en andermaal werd duidelijk dat de nieuwe speelstijl nog niet door iedereen even goed wordt opgepakt. ,,En ja, dan ga je zo hard onderuit”, aldus een nuchtere coach.

Toch is de hoofdtrainer stoïcijns en blijft hij vasthouden aan het hoog drukzetten. Iets wat vooral de oudere spelers lastig vinden, maar volgens Vlag komt dit echt wel goed. ,,Als je iets al jaren doet, is het moeilijk om te veranderen.Toch wil ik dat ze dat doen. Dat kost tijd en misschien wel zelfs het gehele seizoen. Het zij dan maar zo, maar later heeft de vereniging hier wel profijt van.”

Tegen MNC Dordrecht werd de pressing niet goed uitgevoerd en kwam de thuisploeg na de tweede periode al op een 12-3 voorsprong. Vlag sprak zijn spelers aan en zei dat ze extreem druk moesten zetten, omdat er toch niets meer te verliezen was. Dit werkte en de derde periode werd gewonnen met 5-6. ,,We kunnen het dus wel”, sprak hij na afloop cynisch.

Doelpunten VZC: Sam Kunz (4), Ruben Boorsma (2), Max Kunz, Luc vd Weerd en Remco Bouman.

Bron: https://veenendaalsekrant.nl/sport/geen-paniek-bij-ruim-verliezend-vzc-504930

Categorieën: VZC Heren1

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.