In het zwembad van ZV Haarlem heeft VZC vooral van zichzelf verloren. Het kreeg zaterdagavond twaalf manmeersituaties en daarvan wist het maar drie om te zetten in een doelpunt. Mede hierdoor ging het met 10-8 onderuit. ,,Wij hadden moeten winnen”, was Joost Vlag duidelijk.

De coach ziet zijn ploeg wekelijks beter spelen, maar zaterdag leverde dit nog niet de punten op. Na de eerste periode stond het 1-1 en halverwege de wedstrijd stond een 3-3 tussenstand op het scorebord. ,,Er zat veel meer in”, aldus Vlag. ,,Verdedigend gaat het steeds beter, maar aanvallend missen wij te veel.”

De derde periode werd met 3-2 in het voordeel van ZV Hearlem beslist en in de laatste ging VZC alles of niets spelen. Dit leek resultaat te hebben en een minuut voor tijd stond het nog 8-8. ,,En toen besloot de scheids ons een strafworp tegen te geven. Een zeer discutabele beslissing. Nadat die worp raak ging, namen we meer risico en liepen we tegen de 10-8 aan. Een geflatteerde nederlaag, die wij aan onszelf te danken hebben.”

Bron: https://veenendaalsekrant.nl/sport/vzc-kan-manmeersituaties-niet-uitspelen-en-verliest-495989

Categorieën: VZC Heren1

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.