De afgelopen periode heeft Jonie Brouwer ervaren hoe warm waterpolovereniging VZC is. De linkshandige speler verloor deze zomer zijn broer en hij gaat momenteel door een pikzwarte periode. Toch moet ook Brouwer verder en zal hij straks ‘gewoon’ weer in het water liggen tijdens de start van de competitie. Niet meer met nummer twee op zijn cap, maar met nummer twaalf. ,,Dat is zijn nummer en die ga ik nu dragen.”

,,Wij zijn VZC enorm dankbaar”, aldus Jonie Brouwer. ,,Mijn broer was ook altijd bij de club en iedereen kent hem. Het was mooi dat wij de condoleance in het clubhuis konden doen en dat iedereen voor onze familie klaarstond. Daar ben ik ze dankbaar voor en dat is iets wat ik nooit vergeet.”

VEILIG SPELEN

Juist deze warmte heeft er toe geleid dat Brouwer zijn VZC trouw bleef na een minder seizoen. Ervaren spelers vertrokken, maar de publiekslieveling bleef. ,,Het is en blijft mijn cluppie. Ik heb dan ook geen moment getwijfeld.”

Samen met VZC moet hij gaan bouwen en spreekt men over een overbruggingsjaar, waarin talenten zich moeten ontwikkelen, om er zo in de toekomst profijt van te hebben. ,,We weten dus ook niet zo goed wat we van dit seizoen moeten verwachten. Je hebt vier spelers tussen de 28 en 30 en de rest is allemaal rond de 20 jaar. Waar we vorig jaar om de titel speelden, is dat nu anders. Eerst onszelf veilig spelen en daarna omhoog kijken.”

OVERLAPPINGSJAAR

Dat gaat gebeuren met een nieuwe coach aan het roer. Een keer geen clubman, maar iemand van buitenaf; Joost Vlag. ,,Dat juich ik toe. Hij gaat er zonder vooroordeel in, heeft duidelijk afspraken en stelt hoge eisen. We zijn nu aan het bouwen aan hopelijk iets moois.”

Het zal een seizoen worden met pieken en dalen. Dit zal komen door het jeugdige talent, dat de ene keer de pannen van het dak speelt en de andere keer wordt afgetroefd op ervaring. Toch maakt Brouwer zich geen zorgen. ,,Welnee. Waarom? Zie het als een overlappingsjaar, dus we weten dat we zo nu en dan gaan verliezen. Dat betekent echter niet dat wij ons daarbij neerleggen, want elke sporter speelt om te winnen. Ook wij.”

NUMMER TWAALF

Aankomend seizoen hoopt Brouwer het gehele jaar fit te blijven en gebeurt dat, dan zal het publiek ongetwijfeld een paar schitterende treffers vanaf rechts zien. Na een slepende blessure is hij dan ook weer helemaal terug. ,,Mijn schouderblessure is helemaal over. Heb nergens last van en heb zin in het seizoen.”

Het publiek gaat hem echter zien met nummer twaalf en dat is voor Brouwer een dierbaar nummer. ,,Hij speelde daar altijd mee en nu ga ik dat doen. Ik heb de cap na zijn overlijden al eens opgehad en dat deed veel. Het is iets speciaals en ik wil dat blijven doen. Het is nog altijd enorm lastig en zwaar, maar we moeten door…”

MINUUT STILTE

Bij de eerste thuiswedstrijd op 29 september wordt er een minuut stilte gehouden.

 

Bron: https://veenendaalsekrant.nl/sport/jonie-brouwer-speelt-voortaan-met-nummer-van-overleden-broer-487058

 

Categorieën: VZC Heren1

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.