Met enige trots kunnen we jullie meedelen dat we vanuit de VZC waterpolo afdeling een samenwerkingsverband aangaan met de Jeugdafdeling van Polar Bears uit Ede! (015 en 017 jeugd). Aanleiding Begin van dit jaar zijn we als vereniging met elkaar in gesprek gegaan, omdat een aantal talentvolle VZC spelers van de015 jeugd en 017 jeugd met het idee speelde de overstap naar Ede te maken,omdat we komend seizoen geen team konden vormen op het allerhoogste landelijke niveau. Ook zouden een aantal VZC jeugdspelers van 017 noodgedwongen doorstromen naar de senioren teams. Wat mogelijk zou resulteren in afhakken, omdat de stap te groot is.  Tijdens de gesprekken bleek dat onze buren uit Ede met gelijke problematiek kampte en dat zij ook een uitdaging hadden om jeugdteams op niveau te houden. 1+1 = 3 ! Met de samenwerking gaan we elkaar versterken! Beide verenigingen kennen veel jeugdtalenten en vinden talentontwikkeling belangrijk. De samenwerking maakt het mogelijk om enerzijds badwater en trainingstijden te combineren en anderzijds trainers en daaraan gekoppelde waterpolo expertise te delen. Door combinatie teams met beide verenigingen te vormen kunnen we met J015 deelnemen in de allerhoogste landelijk competitie en met J017-2 een team opgeven voor de landelijke 1e divisie. PolarBears behoudt voor dit seizoen nog een eigen 017-1 team in de eredivisie. VZC heeft naast het combiteam nog een eigen 015-2 team in de interregionale competitie. Belangrijk uitgangspunt voor de samenwerking is dat de spelers tijdens de jeugdperiode lid blijven bij de eigen vereniging. Waar staan we nu tav volgend seizoen? We zijn al een heel eind:
  • De samenwerking is door bij waterpolo commissies en bestuur goedgekeurd met als intentie hier een langdurige samenwerking van te maken.
  • Zowel bij Polar Bears als bij VZC heeft er een informatie avond plaatsgevonden met spelers en ouders.  Desamenwerking werd zeer positief ontvangen.
  • Voor de 015 is een combi team ingeschreven door VZC voor de Eredivisie.
  • Voor de 017 is een combi team ingeschreven door Polar Bears voor de Eerste divisie.
  • De thuiswedstrijden voor de combi teams zullen zowel in Ede als in Veenendaal worden gespeeld.
  • Het trainingsrooster inclusief trainers voor de 015-1 en 017-2 teams  is in vergevorderd stadium.
  • Staffing voor de combiteams is voor een groot deel rond. Elke team krijgt zowel een VZC als Polarbears Coach cq ass coach.
  • Voor de combi teams gaan we  speciale kleding /badlijn opzetten, waarin zowel het Polar Bears als VZC logo terug te vinden is.
We hebben d’r zin in en zijn ervan overtuigd dat we met deze samenwerking een hele belangrijke stap zetten richting detoekomst en behoud van topwaterpolo bij VZC Veenendaal! Namens de Technische Begeleidingsgroep van VZC Marco Kunz, Jeroen Westenbrink, Erik van de Weerd, Bert van der Grift en Xander Kok

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.