Teamcompetitie Triathlon

VZC neemt al vanaf het ontstaan ervan, in 2012, deel aan de Teamcompetitie triatlon, zowel aan de mannen- als de vrouwencompetitie. In de loop der jaren is de sport behoorlijk geprofessionaliseerd en is het niveau in de competitie toegenomen. Daarnaast is de deelname flink gegroeid waardoor de teams worden nu ingedeeld in verschillende (niveau-) klassen, zodat er voor iedereen wat wils is.

 Zo is er de eredivisie voor de sporters die op een hoog niveau het uiterste uit zichzelf en uit het team willen halen. Zij strijden om de landstitel. De 1e Divisie is voor teams met een grote ambitie en strijden om te promoveren naar de eredivisie. In de 2e Divisie starten enthousiaste teams die voor de hoogst mogelijke klassering gaan. De 3e en 4e Divisie zijn een mix van enthousiaste sporters die willen leren en/of op een sportieve manier uitgedaagd willen worden. 

VZC Teams

Bij VZC worden per team de doelen aan het begin van het seizoen bepaald door de teamcaptain. Dit gebeurt in overleg met het team, zodat alle neuzen dezelfde kant op staan.

In 2022 werden de mannen landskampioen in de eredivisie en wonnen zij in de 2e en 3e Divisie. Bij de vrouwen won het team de 1e Divisie en werd het team dat meestreed in de 3e Divisie derde. Alle teams zijn daarmee gepromoveerd. 

Zie voor meer informatie: teamcompetities.nl

Wil jij ook meedoen in deze competitie met een van de VZC teams: vraag naar de teamcaptains. Zij voorzien je van alle belangrijke informatie.