Sinds het begin van 2019 heeft de afdeling triatlon de beschikking gekregen over extra tijd in het zwembad. Het afdelingsbestuur heeft besloten om dit extra uur op de Zaterdagochtend te gebruiken om de wachtlijst voor lidmaatschap te verkleinen of zelfs helemaal weg te werken. 

Nieuwe leden krijgen in plaats van een plekje op de wachtlijst een aspirant lidmaatschap aangeboden. Dit lidmaatschap geeft je recht op deelname aan de loop trainingen, clubevenementen en een zwembad training. Deze zwembad training vindt plaats op de Zaterdagochtend van 8:30-9:30.  Dit uur is ook exclusief beschikbaar voor de aspirant leden.

Voor dit extra uur zijn 2 trainers beschikbaar die de aspirant leden zullen trainen en meenemen in de wereld van de zwemslagen.

 Op deze manier is er een oplossing voor de wachtlijst zonder de druk op de beschikbare zwemuren te verhogen. Een aspirant lid wordt volwaardig lid zodra er door opzeggen van het lidmaatschap door de huidige leden, een plaats vrijkomt op de leden lijst. Deze plek wordt dan opgevuld door het eerstvolgende aspirant lid. 

Hoelang iemand aspirant lid blijft is lastig te zeggen, het is afhankelijk van het ledenverloop.