Het is zondagochtend 7April en tijd om eens seconden van mijn triatlontijden af te halen zonder heftig te investeren in technisch hoogstaand maar schrikbarend dure onderdelen. Vandaag gaan we voor de goedkope seconden winst  en oefenen we op de noodzakelijke wissels van zwemmen => fietsen en fietsen => lopen.

Iets voor tienen meldt ik me bij de wielerbaan in Veenendaal voor de VZC wisselclinic. Met een flink gezelschap bestaande uit dames, heren, ervaren- en onervaren triatleten, jong en wat ouder gaan we onder leiding van Sjoerd Veltman aan de slag met oefeningen, tips en truucs.

Als eerste gaan we aan de slag met de zwem=>fiets wissel en mag iedereen op zijn manier deze wissel met de stopwatch erbij uitvoeren. Daarna volgen de tips, truucs en oefeningen waarbij met name de fietsschoenen en fiets de grootste gemene deler zijn. Maar ook andere tips over je wetsuit, bril, startnummer band en je helm komen aan bod.
Na de oefeningen nog een keer met de stopwatch de wissel uitvoeren en voila de eerste seconden zijn gewonnen.

Natuurlijk hebben we nog een wissel om te oefenen en ook deze wissel wordt eerst op je eigen manier uitgevoerd. Ook hier blijkt de fiets en fietsschoen een punt waar veel winst te behalen valt. Rustig voor de balk afstappen blijkt een zekere methode voor het verlies van een aantal waardevolle seconden. Dus ook hier weer oefenen met afstappen en barefoot door de wisselzone rennen.
Maar ook tips en truucs  voor de andere zaken zoals veters vs. snelveters, het ophangen van je fiets en het afdoen van je helm komen worden niet vergeten.
Na dit deel ziet iedereen ook hier bij de wissel met stopwatch een flinke verbetering.

 

De clinic wordt afgesloten met een rondje vaardigheden voor schoenen en helm op het gras binnen de wielerbaan. Waarna iedereen met iets om over nat de denken of te oefen huiswaarts keert. Als dan niet met een flinke omweg om nog even van het mooie weer te genieten.

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.