VEENENDAAL Triatleten van over de hele wereld zijn vrijdag tot en met zondag in Rotterdam voor het Wereldkampioenschap Triatlon. Zes triatleten van VZC Veenendaal nemen in verschillende disciplines deel aan dit evenement.

Het evenement is de negende en laatste wedstrijd van de World Triatlon Series (WTS). De winnaars van de serie zijn de nieuwe wereldkampioenen. Naast de wereldtitel op de Olympische Afstand, worden ook de Wereld Kampioenschappen voor leeftijdsgroepen gehouden over twee afstanden, namelijk de Olympische Afstand die bestaat uit 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen en de Sprint Afstand die bestaat uit 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Verder worden de wereldtitels op de paratriatlon en onder 23 jaar vergeven.

PROGRAMMA Op vrijdag wordt er gestreden om de wereldtitel onder de 23 jaar. Jorik van Egdom is de grote favoriet voor de titel in zijn laatste jaar onder 23 jaar. Jorik heeft al meerdere Nederlandse, Europese en Wereldtitels op zak en hoop ook deze thuiswedstrijd te winnen. Zondag staat de hele dag in het teken van het kampioenschap in de verschillende leeftijdscategorieën. In de ochtend start Rob Barel, tevens toernooidirecteur op de Olympische Afstand in categorie H60-64. Deze zomer plaatste Barel zich in de Ironman van Nice voor het WK in Hawaii. Met de vorm zit het dus wel goed.

Victor Goené start in de categorie H16-19 en is de Benjamin van de vereniging. Hij is het aanstormende talent en naast triatlon richt hij zich ook op het wielrennen. Begin van de maand werd hij zesde op het NK sprint triatlon voor junioren in Enschede.

Wim Korving start op de sprint afstand bij de H40-44. Deze beroepsmilitair werd tijdens de triatlon van Veenendaal derde op NK Masters. Zijn collega Jan Bos uit Ede start eveneens op de sprint. Hij komt uit in de categorie H50-54 waar hij in Veenendaal op het NK het goud veroverde. Dat triatlon niet leeftijdsgebonden is bewijst Ruud Klaare. Hij zal zondag starten in de categorie H70-74.

Categorieën: Geen categorie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *