TS Malaga 2018 ​deel 3

De derde trainingsdag begon iets vroeger dan de voorgaande en volgende dagen. Toen we afgelopen donderdag kennis gingen maken met de manager van het zwembad, Oscar, vertelde hij dat we vandaag niet op de afgesproken en gewenste tijden in het 50M bad konden trainen. Eerst niet in het buitenbad en toen op zaterdag ook nog eens deels niet in het 50M binnenbad. Om 10.00 uur zou er een zwemwedstrijd zijn. Daardoor was trainen tot 10.30 uur dus niet mogelijk. Gelukkig kon er wel tot 10.00 uur getraind worden. Dus werd het vanochtend een half uurtje vroeger. Op zaterdagen zijn de Spanjaarden niet zo vroeg. Een bewaker opende omstreeks 07.45 uur het zwembad voor ons. We hadden de beschikking over alle 10 de banen. Een half uur later kwam het Schotse nationale waterpoloteam naast ons trainen. Zij hadden voor een lang weekeinde in Malaga een trainingsstage gepland. Vandaag zouden zij tegen het plaatselijke waterpoloteam een oefenwedstrijd spelen.
Vanochtend stond er een rustige zwemtraining op het programma. Sander en Vincent legden in 2 uur 9km af. De andere zwemmers zwommen bijna allemaal 7km.

Aan het einde van de zwemtraining stroomde het bad vol met zwemmers uit de regio Malaga. Er werd kennelijk een regionale finale gezwommen.
Daarvoor werd op de tribune een vreemd teken aangetroffen. Zou dit teken iets te maken hebben met “Wie is de Mol?”

#Een aanwijzing op de tribune?
Na de zwemtraining werd een gezamenlijke landtraining gedaan in één van de zaaltjes naast de gym in het zwembad.
Op de terugweg van het zwembad naar onze verblijfsaccommodatie werd een tussenstop langs de boulevard op het strand gemaakt. De eerste dagen is voorzichtigheid nog geboden. Een rode huid is niet bevorderlijk voor de trainingsprestaties. Later in de week kan er waarschijnlijk meer van de zon genoten worden.

Aan het begin van de stage werd afgesproken dat iedereen elke dag om 12.30 uur bij de lunch verwacht werd. Dat zag er vandaag niet naar uit. Maar daar had de Mol een trucje voor. Precies om 12.30 uur werd in de Malaga groeps-app het bericht verzonden dat op de begane grond van het gebouw een aantal vrijstelling te vinden waren. Toen lukte het de meesten toch om kort naar 12.30 uur in het restaurant te zijn.
Na de zochten de meeste zwemmers hun bed op voor zo’n anderhalf uur platte rust. Een enkele zwemmer studeerde voor het naderende eindexamen. Weer anderen waren in het centrum van Malaga om daar een activiteit voor morgen uit te zetten of lagen op het strand in de zon.

Morgen staat er maar één zwemtraining op het programma. De zondagmiddag wordt gebruikt om ook iets van de stad Malaga te zien en om op een andere manier met ellkaar te zijn.

Aan het einde van de middag werd de 2 zwemtraining van de dag afgewerkt. Nu in het 8 banen, 25M bad naast het 50M wedstrijdbad. Om 16.00 uur was in het 50M het inzwemmen begonnen voor het 2e deel van die regionale wedstrijd. Voor zo’n Spaanse zwemwedstrijd zijn echt veel minder juryleden nodig dan bij een Nederlandse zwemwedstrijd. In Spanje volstaan ze met, in dit geval, 10 tijdwaarnemers, 3 kamprechters en……. Verder helemaal niets. Aan de keerpuntzijde was namelijk geen jurylid te bekennen.

In het 25M bad was een baan ingericht voor de lokale trimzwemmers, 2 banen voor de plaatselijk synchroonzwemsters, 3 banen voor een opblaasbare hindernisbaan en 2 banen voor VZC.
Dat was tegen de afspraken in die we met Oscar hadden gemaakt. 2 banen in het 50M bad staat gelijk aan 4 banen 25M bad en niet aan 2 banen 25M bad. Onduidelijk was waarom die opblaasbare hindernisbaan in dat 25M bad moest liggen. Ook bij herhaaldelijk vragen werd dat niet duidelijk. Uiteindelijk bleek wel dat die hindernisbaan er om 17.00 uur in moest liggen.
Aha, 5 banen dus voor VZC tot 17.00 uur. De twee badmeesters moesten nog wel even geholpen worden met het verplaatsen van de lijnen. In Spanje schijnt het toch wel erg moeilijk te zijn om van een papieren planning af te wijken of creatief te denken.
Een 25M bad met 8 banen lijkt luxe maar de banen in Inacua in Malaga hebben een kleinere breedte. Met 6 flinke zwemmers in een baan wordt het echt vol.
Om 17.00 uur stipt verlieten de VZC’ers de banen 6 t/m 8 zodat de twee badmeester het drijvende monster te water konden laten. Ook daartoe hadden zij enige aansporing nodig. Om 17.10 uur lag het ding er met veel pijn en moeite in. Nou en toen liep het storm, maar niet heus.

#Deze ‘molactie’ gaat wel ver.
Er gebeurde tot 17.57 uur met het opblaasgeval dus helemaal niets! 3 Minuten voor het einde van onze eigen training kwam er een badjuffie met een groep van ca 15 jongens en meisjes in de leeftijd van 10 tot 12 jaar die de stormbaan trotseerde.
De Spaanse logica ontgaat ons al enige tijd.

Tijdens de onze zwemtraining kwam een Spaanse zwemtrainer, die voor de wedstrijd aanwezig was nog even een praatje maken. Ook hij verbaasde zich over de mentaliteit en logica van zijn landgenoten. Hij kwam uit Torremolinos en wist te vertellen dat er in Malaga al 7 50M baden waren die allemaal even slecht onderhouden werden. Volgend jaar moesten we maar naar Torremolinos komen.

Na het diner was het tijd voor de 3e “Wie is de Mol opdracht?” Een gezamenlijk opdracht met verschillende onderdelen. Vooraf werden de 18 kandidaten gevraagd groepjes van 5 of 5 personen te maken die respectievelijk een sportieve, een precisie- een raadsel- en een auto-opdracht uit moesten voeren. De Mol had vooraf aan iedere kandidaat en natuurlijk zichzelf punten toegekend in de range van 0 t/m 17. Na het samenstellen van de groepjes en na het bekend maken van de persoonlijke punten mochten er nog 2x2 kandidaten van groep ruilen. Maar alle kandidaten waren overtuigd van hun kunnen en bleven in de oorspronkelijke groep.

Op het binnenplaatsje van Arunda voerden de kandidaten de opdrachten uit. Alle opdrachten dienden gelijktijdig uitgevoerd worden en moesten 5 minuten volgehouden of binnen 5 minuten volbracht worden.
De sportieve opdracht hield in dat er van de 5 kandidaten steeds 4 kandidaten op één been in een cirkel moesten staan. De precisieopdracht hield in dat 5 kandidaten 7 plastic flessen, gevuld met zand, moesten omgooien. De 8e fles, de Molfles mocht daarbij niet omgegooid worden. De auto-opdracht hield in dat 4 kandidaten het rode autootje uit het “Autorush”-spel uit moesten parkeren. Zij kregen wel één van de “expert” opdrachten. Voor iedereen die niet weet hoe het “Autorush” spel werkt moet maar even Googelen.
De vierde groep moest 3 luciferraadsel oplossen.

Drie van de vier groepen lukte het om de opdracht volgens de regels binnen de tijd of gedurende de tijd te volbrengen. In totaal werden 111 punten gescoord. Achter het getal 111 werd door de spelleiding een 0 geplaatst. Daardoor staat het puntentotaal nu op 1978 punten. Is dat puntentotaal toeval. Zou dat puntentotaal zo maar een geboortejaar van één van de kandidaten kunnen zijn?

Na opdrachtronde 3 was het tijd voor de vragen. Wat is het lievelingseten van de Mol? Welk kleur heeft het zwemplankje van de Mol, of heeft de Mol helemaal geen zwemplankje?

Morgen dus een iets andere dag. We gaan o.a. naar het centrum van Malaga en bezoeken daar de Moorse vesting Alcazaba en het Picasso Museum.

Tot morgen allemaal.