TS Malaga 2018 deel 2

De wekker ging in de meeste kamers omstreeks 07.00 uur. De zwemmers en trainers werden om 07.30 uur aan het ontbijt verwacht. Vandaag de eerste volle trainingsdag met om 08.30 uur het begin van de zwemtraining.

Bij het vertrek gelukte het Sander om een fabelachtige Mol-actie te produceren. Na slechts 3 meter fietsen lag hij al op het asfalt. De ketting schoot over de tandwielen van zijn mountainbike. Wat hij met die actie wilde bereiken was niet helemaal duidelijk maar daar komen we misschien nog achter. Overigens zijn de speculaties niet van de lucht. Heb je nu goed gescoord wanneer je maar 1 antwoord goed had of wanneer je op meer vragen het juiste antwoord heb gegeven. Weet de kandidaat die maar 1 vraag goed had nu juist wie niet de mol is, of maakt dat geen ene moer uit. Zolang je niet weet welke vraag goed beantwoord werd, kun je er niet zo veel mee. Je hebt er wat aan wanneer je met andere kandidaten de antwoorden op de vragen uitwisselt en op die manier er achter kan komen op wie al die vragen slaan.

Van 08.30 tot 10.30 uur werd er dus in het Inacua sportcentrum gezwommen. Na ongeveer een half uur begon in het naastgelegen doelgroepenbad een aquarobics les voor 65+ dames. Voor die groep stond een enthousiaste docent, die volgens ons veel te snel bewoog zodat die 65-plussers het in het water absoluut niet bij konden benen. Het bijbehorende geluid was oorverdovend, waardoor de trainers zich nauwelijks verstaanbaar konden maken. Waarschijnlijk moest de muziek zo hard staan omdat het gehoor van die 65+ dames niet meer zo goed was. Of was dat ook weer een actie van de Mol?

In de training bestond kern 1 uit een drietal lactaatproductiesetjes. Dat valt toch best tegen in een 50M bad. Maar gaandeweg die sets ging het de zwemmers steeds beter af.

Na de zwemtraining verplaatsten de zwemmers zich naar de gym. Drie kwartier lang waren de zwemmers daar bezig met een krachttraining. Ieder op zijn/haar niveau. In de gym was het best druk. Veel Spanjaarden werken zich daar in het zweet. Kennelijk kennen ze hier in Malaga andere werktijden.

Na de krachttraining werd door iedereen verzameld op het kunstgrasveld naast het buitenbad. Het bad was nog steeds niet gevuld en er wordt voor gevreesd dat het deze zomer ook helemaal niet gevuld gaat worden.

De zwemmers en ouders werden in 3 groepen verdeeld. Onderweg naar de lunch fietste iedereen langs de boulevard en het strand. Daar had Richard al de 2e “Wie is de Mol?” opdracht uitgezet.

De groepen bestonden uit 6 personen. In het zand van het strand liep tussen 2 stokken een gekronkelde lijn van ongeveer 100M. De groep kreeg een stokje van 15cm lengte en een touw met onbekende lengte. De bedoeling was dat zij met behulp van dat stokje en het touw een markeren zouden zetten, precies op de helft van die ca. 100M. Daarvoor kreeg iedere groep 8 minuten de tijd.

Wanneer de markeren exact op de helft geplaatst werd, verdiende de groep 500M punten. Iedere centimeter afwijking leverde 1 strafpunt op met een maximum van 200 strafpunten. Wanneer de markeren 2 meter te veel naar links of naar rechts was geplaatst verdiende de groep geen enkele punt.

#Groep 3 in overleg bij begin van de opdracht

Alle groepen bleken de opdracht op een andere manier te benaderen. Groep 1 en 2 lukte het om punten te scoren. De tweede groep bleef maar slechts 12 centimeter van het midden van de lijn verwijderd. Groep 3 slaagde er niet in om punten te scoren. Hun markering stond maar liefst meer dan 4 meter van het midden van de lijn.

Maar in welke groep zat nu de Mol.

#Groep 3 opdracht in uitvoering

Een aantal zwemmers haalden nog even natte voeten aan de waterlijn en er werd een heuse baby grondhaai gespot. Althans, degene die op zijn/haar vragenformulier ingevuld had best wat verstand van dieren te hebben, zal die vis wel als zodanig herkend hebben.

Onderweg leek het één van de spelleiders handig om door het park te fietsen, waarbij Mieke ontdekte dat zij op haar nieuwe fiets wel hele stevige remmen had. Door een plotselinge koerswijziging was zij op een verhoogde grasstrook terecht gekomen. Aan het einde van die grasstrook bleek het niet mogelijk om weer op het fietspad te komen. Mieke kneep in haar remmen en wist zich als een ware wielprof op haar zij te laten vallen. Het schijnt een beetje in de familie te zitten. Gelukkig hielden zowel Sander als Mieke niet veel aan hun val over.

Na de lunch zochten de zwemmers hun kamers op voor zo’n anderhalf uur platte rust. Een aantal vielen al direct in slaap. Om 15.30 uur stond iedereen weer klaar om op de fiets naar het zwembad te gaan. Er stond vanmiddag een rustige training op het programma. Weliswaar toch nog 6KM maar er behoefde niet al te hard gezwommen te worden.

Na het diner was het tijd voor de 2e vragenronde van Wie is de Mol.

Welke zwemkleding droeg de Mol vanmiddag? Viel de Mol vandaag van de fiets? Wat at de Mol tijdens de lunch? Enz. enz.

Alle kandidaten kregen 15 minuten om de vragenlijst in te vullen. De meeste goede antwoorden in deze ronde werden gegeven door Josse en ……… Sander. Sander, gisteren nog goed voor wel 1 goed antwoord, vandaag 8 goede antwoorden! Vandaag scoorde Marko het minst. Hij evenaarde de score van Sander van gisteren. 1 Goed antwoord. Lekker Marko.

Tot morgen!