TS Malaga 2018 deel 1

Eindelijk was het zover. Na maanden voorbereiding vele mailtjes en iets minder telefoontjes, vertrokken gisteren, woensdag 25 april 2018, 13 zwemmers, 2 trainers en 5 ouders naar Malaga. In de voorgaande seizoenen, maakten we gebruik van een organisatiebureau om onze stages in Lloret de Mar te verwezenlijken. Deze keer was de organisatie in handen van Debby Vermeer en maakten we rechtstreeks met afspraken met de accommodatie van verblijf, de manager van het zwembad en boekten we onze eigen vluchten. Dat laatste valt voor een groep van 20 personen niet mee. Omdat de ticketprijzen meestal een aardig deel van het budget opslokken, probeerden we zo goedkoop mogelijk naar zuid Spanje te reizen. Daardoor vertrok een deel van de deelnemers vanaf het vliegveld in Charleroi (B) en het andere deel vanaf Düsseldorf (D). Maar de bedoeling was dat iedereen omstreeks hetzelfde tijdstip in Malaga zou arriveren. Daar ging het dus al mis, maar daar kom ik later op terug.

Toen de beide groepen op de vliegvelden verzameld hadden, werden door Harry en Richard enveloppen uitgereikt aan één van de deelnemers. In die enveloppen zaten brieven die aan de groep voorgelezen moesten worden. Tijdens het voorlezen van die brieven werd duidelijk dat alle deelnemers aan de trainingsstage in Malaga ook in het (van oorsprong TV-) spel “Wie is de Mol” beland.

Vervolgens werden aan alle “Wie is de Mol” kandidaten enveloppen met een vragenlijst, een pen en een heus “Molboekje” uitgedeeld. Pas in het vliegtuig mochten die enveloppen geopend en de vragenlijsten ingevulde. Voor de landing moesten die kandidaten hun ingevulde vragenlijst weer inleveren.

#Reisde de Mol met een zwarte tas, een blauwe tas/koffer, een roze tas/koffer of een tas/koffer van een andere kleur?

De vlucht met Ryanair van Charleroi naar Malaga verliep voorspoedig. Het vliegtuig zette 30 minuten eerder dan gepland de wielen aan de grond in Spanje. De piloot van Norwegian Air, die de zwemmers en ouders vanuit Düsseldorf naar Malaga moest brengen misten het “slot” en moest meer dan een half uur wachten alvorens op te kunnen stijgen. Wel een hele strakke “Molactie”!

Onderwijl hadden de zwemmers en ouders in Malaga al contact gemaakt met Peter en Bea van onze verblijfsaccommodatie.

Daarna was het noodzakelijk dat Debby met Peter nog een keer terug kon naar het vliegveld. De tweede “Molactie” was waarschijnlijk al een feit. Aniek had haar koffer van de bagageband gepakt, dacht ze…. Toen zij in haar hotelkamer die koffer opende bleek die van iemand anders te zijn. Toevallig? hadden er twee dezelfde koffers op die bagageband gelegen. Op het moment dat Debby op het punt stond om terug te gaan naar het vliegveld belde de voorzitter van VZC. Hij had vanuit Malaga een mevrouw aan de telefoon gehad die een koffer van vermoedelijk twee zwemsters had. Die mevrouw was al wel opgevallen dat er een hele groep personen met blauwe petjes met opschrift “VZC Trainingsstage Malaga 2018” op het vliegveld bij de bagageband had gestaan. Even op het internet zoeken en het telefoonnummer van de voorzitter van VZC was gevonden. Die belde weer naar Malaga en zo konden al vrij snel de koffers van eigenaar wisselen.

De groep uit Duitsland arriveerde na middernacht. Hoewel er de volgende ochtend niet direct getraind hoefde te worden werd het toch een korte nacht. Iedereen werd om 08.15 uur al aan het ontbijt verwacht.

Na het ontbijt vond de teammeeting plaats en werd er gezongen voor Sten. Sten is vandaag 18 jaar geworden. Hieperdepiep hoera!!!!

Daarna was er voor de zwemmers nog gelegenheid om nog even het bed op te zoeken. De nacht was immers (te) kort geweest. Aan het einde van de ochtend stond er een landtraining gepland. Daarvoor bezochten Debby en Harry het zwembad Inaqua. Achter de auto Peter fietsten zij door de stad Malaga. De accommodatie waar wij verblijven ligt circa 8 minuten fietsen van het zwembad. In Malaga hebben alle zwemmers en ouders de beschikking over een eigen fiets. Een enorme luxe.

In het zwembad dachten Debby en Harry contact te kunnen maken met Oscar, de manager. Die was echter “Out of Office”. Debby en Harry begrepen wel waarom. Met Oscar was afgesproken dat we 2 keer per dag in het buitenbad zouden trainen. Peter vertelde ons dat die afspraak niet door kon gaan. Het buitenbad was niet gereed gemaakt en bood een trieste aanblik. Het water was groen en slecht 60cm diep. In het water dreven o.a. plastic zakken, pionnen, een tuinstoel en plaatmateriaal. Was dit weer een actie van de Mol?

Gelukkig bleek dat Oscar wel geregeld had dat wij op dezelfde tijdstippen in het binnenbad konden trainen. Dat binnenbad is ook 50M lang en heeft 10 banen. Naast dat bad ligt een 25M bad met 8 banen en 2 doelgroepenbaden. Verder heeft de tribune in het zwembad 661 zitplaatsen. In het enorme pand is een grote gym, sauna, beautycentrum en zwemshop. Morgen gaan we ook gebruik maken van de gym.

Op het moment dat Debby en Harry bij het zwembad wilden vertrekken liet Oscar zijn neus zien. Hij verontschuldigde zich voor het feit dat er niet buiten gezwommen kon worden en had nog een boodschap. Aanstaande zaterdag wordt er een zwemwedstrijd gehouden in het 50M bassin. Daardoor moest onze vroeg zwemtraining van 08.00 tot 10.00 uur plaatsvinden in plaats van 08.30 tot 10.30 uur. Nou daar is overheen te komen. Maar in de middag kon er niet getraind worden in het 50M bad, door die zwemwedstrijd. Of we dan in het 25M wilden trainen? Ja Mol dat kan! Maar dan wel in 4 banen in plaats van in 2 banen. 2 keer een baan van 50M is immers niet hetzelfde als 2 keer een baan van 25M. Nou dat begreep Oscar dan gelukkig weer wel.

Na het bezoek aan het zwembad was het tijd voor de eerste echte activiteit van de zwemmers. Een landtraining op het gras in het nabijgelegen park. Hoewel het afgelopen nacht flink geregend had wisten we toch een mooie en zonnige droge plek te vinden. Onderweg naar die plek spotte we nog een waterschildpad en meerdere karpers in de visvijver van dat park.

Onder de warme Spaanse zon werkten de zwemmers een landtraining af waardoor de jonge stijve lichamen hopelijk weer een beetje soepeler geworden zijn.

Na de lunch werd het eerste “Mol-spel” gespeeld. Op de binnenplaats van het Arunda verblijf werd het labyrintspel gespeeld. Twee teams dienden vanaf beide zijden een tegelplateau over te steken. Niet op alle tegels mocht worden gestaan en de route naar de overzijde was vooraf niet bekend. Door (foute) keuzes te maken werd duidelijk welke route genomen moest worden. Gaandeweg het spel werd duidelijk dat beide teams elkaar op het tegelplateau zouden ontmoeten omdat beide routes op elkaar aansloten. De 15 minuten waren echter voor beide teams niet genoeg om met het hele team over te steken. De tijdens het spel opgelopen strafpunten hadden geen invloed op het eindresultaat. Dat eindresultaat was immers 0! Had de Mol dan toch zijn/haar werk gedaan? En had de Mol nog meer in petto toen er vanaf de tweede verdieping van ons verblijf opeens een enorme waterhoos naar beneden kwam?

Na de platte rust vertrokken de zwemmers en enkele ouders naar het zwembad. Op rode en blauwe mountainbikes toerden zij door de stad. Vanochtend was het heel eenvoudig om bij het zwembad te komen. Rechtdoor, rechtdoor, over 2 rotondes, rechtdoor en daar waar je niet meer verder kon, linksaf en eerste rechtsaf en rechtdoor tot voor het zwembad.

Het zou een Molactie geweest kunnen zijn want onderweg raakte de helft van de fietsende zwemmers en ouders de weg kwijt. In plaats van linksaf en direct rechtsaf werd het rechtsaf en direct, langs het ziekenhuis, de Burger King, het stadion enz. enz.

#Reed de mol op een blauwe of rode fiets?

Gelukkig konden de slachtoffers van die Mol-actie nog net op tijd aansluiten in het zwembad. Baan 4 en 5 waren voor ons. Een van de badmeesters werd nog even verzocht om wat gele lijnen strakker te draaien. Maar de 6600 Meter werd binnen de 2 uur afgewerkt.

#In welke baan zwom de Mol tijdens de eerste zwemtraining? In baan 4, in baan 5 of zwom de Mol helemaal niet.

Na de training eerst op de foto bij het zwembad waar we zouden gaan trainen en daarna weer op de fiets naar huis. Maar nu via het fietspad langs de boulevard en het strand. Een iets langere weg, maar wel veiliger en leuker.

Om 19.00 uur was het tijd voor het diner. Na het diner kregen de zwemmers en ouders de mededeling dat zij om 20.00 uur een appje zouden ontvangen met een link naar de vragenlijst van de eerste ronde “Wie is de Mol”. 10 Vragen over het doen en laten van de Mol, in te vullen op je eigen mobiele telefoon.

Lotus scoorde het beste met 6 goede antwoorden. Sander scoorde het minste met wel 1 goed antwoord. Lekker doorgaan zo Sander! Maar “Wie is de Mol?”

Morgen weer een dag.