ONK kb 2017-2018 (Finale) Sessie 4

Vrijdag 22 december

Sessie 4 werd geopend door Sander en Vincent Crooijmans in de B-finale van de 400M vrijeslag. Beiden verdeelden hun race beter dan in de ochtend. Het verschil tussen beiden was weer gering en beiden bleven nu wel onder de 4 minutengrens. Sander voor het eerst. Vincent had dat vorige week al gedaan.
Vincent tikte als 2e in de B-finale aan in 3.58.92. Broer Sander werd derde in 3.59.51.

Lars Verhalle en Thom Delno mochten het ook tegen elkaar opnemen maar dan in de B-finale 200M wisselslag. De tijden van de ochtend werden door beiden verbeterd. Thom won de onderlinge strijd van Lars en tikte aan in 2.10.81. Slechts enkele tienden boven zijn PR dat hij vorige week gezwommen had. Thom werd daarmee 4e in die B-finale. Lars trok zich aan Thom op en wilde niet voor hem onderdoen. Wat vorige week nog niet lukte, lukte hem nu wel. Door iets voorzichtiger te starten kon hij de race goed blijven volhouden en wist hij in de laatste 50M nog een 29.88 te produceren. Met die tussentijd beloonde hij zichzelf met een vet PR van 2.11.04.

Silke Holkenborg zwom in de B-finale van de 100M vrijeslag en wist in haar race naar 56.65 te zwemmen. Die tijd was goed voor een 2e plaats in de B-finale.

Thom Delno mocht voor zijn tweede B-finale van de avond aantreden. Samen met Sten Postma had hij zich geplaatst voor de 100M schoolslag.
Het lukte beiden niet om een PR te zwemmen, maar het lukte Sten wel om de B-finale te winnen in 1.03.29. Thom kwam tot 1.04.90 en werd daarmee 6e in die B-finale.

In het A-finaledeel was het Marjolein die voor VZC als eerste op het startblok mocht klimmen voor haar A-finale 200M wisselslag. Marjolein had het snelste PR van alle deelnemers aan die finale staan, maar moest dat nog wel even waarmaken. Naast haar, in baan 6, zwom Silke Holkenborg die zich eveneens voor die A-finale geplaatst had.
Marjolein finishte als eerste in 2.11.60. Silke behaalde een mooie 4e plaats in 2.18.88.

In de 200M vlinderslag A-finale was VZC wederom goed vertegenwoordigd. Femke Spiering had zich voor die finale als 3e geplaatst. Silke Molendijk als 7e.
Het lukte Femke niet om haar geweldige prestatie van vorig weekeinde in Eindhoven te verbeteren. Daar zwom zij toen in 2.15.02 een kampioenschapsrecord en won zij de jeugdtitel. Nu moest zij de senior Kinge Zandringa van het NTC in Amsterdam voor laten gaan. Femke wist in de laatste 50M weer te versnellen en kon haar jeugdrivale Nienke Jonk daardoor van zich afhouden. Femke kwam tot 2.16.08 en werd dus tweede. Silke Molendijk knokte zich vanuit baan 1 steeds verder naar voor in het deelnemersveld. Dat resulteerde uiteindelijk in een 4e plaats en een nieuw PR van 2.20.51.

De laatste individuele A-finale was voor Marjolein Delno op de 100M vrijeslag. Na 50M keerde Marjolein nog als 6e. In de laatste baan schoof Marjolein steeds verder op. Die laatste 50M werd door Marjolein van alle deelneemsters het snelste afgelegd en dat resulteerde in een 3e plaats, een tijd van 54.24 en een PR van 0.01 sec.

Sessie 4 werd voor VZC afgesloten met de estafette 4x200M vrijeslag dames. Vanochtend had het kwartet Maaike Tijhof, Silke Molendijk, Gaia Sterre Mirotti en Femke Spiering zich als 2e voor de finale geplaatst.
In de finale werd gestart in de snelste opstelling waarin Marjolein Delno als startzwemster vertrok. Marjolein opende in 1.57.51 en de voorsprong was een feit. Silke Holkenborg nam van Marjolein over, opende misschien iets te snel, maar wist uiteindelijk toch een mooie 2.00.89 op het scorebord te brengen. Gaia Sterre Mirotti, de benjamin van het team had zich voorgenomen om een tijd in de 2.05 te zwemmen. Dat lukte haar geweldig. Gaia splitte naar 2.05.86. De voorsprong was inmiddels opgelopen tot zo’n 8 meter. Femke Spiering die misschien wel het zwaarste programma van alle VZC’ers heeft en in ieder geval de meeste starts maakt dit toernooi, mocht de winst ‘thuis gaan brengen’. Dat lukte haar prima. Enigszins vermoeid maar toch in staat om te blijven racen, splitte Femke naar 2.02.84, waarmee zij de eindtijd op 8.07.10 bracht. Het goud was binnen!