TS Malaga 2018 deel 7 (laatste deel)

De trainingsstage zit er bijna op. Vanmiddag nog één keer trainen in het 50M bad van sportcomplex Inacua in Malaga.

Vanochtend werd een rustige training afgewerkt. Vanmiddag gaan we nog wat in duo’s zwemmen.

Gistermiddag kreeg de zwemtraining een verrassende wending. Op de planning stond een rustige training met wat borstcrawl en wisselslag. Maar de zwemmers kwamen met het idee om 8x1000M te gaan zwemmen. Kennelijk hadden ze nog niet genoeg meters gemaakt. Je hoeft geen kei in hoofdrekenen te zijn om vast te stellen dat je bij een training van 8x1000M in 2 uur, voor iedere kilometer 15 minuten hebt.

De trainers behoefden alleen nog maar invulling te geven aan die 8x1000M en konden verder achterover in de stoelen gaan zitten.

Het werden dus twee bijna identieke sets. Voor de zwemmers in de ‘snelle baan’ 8x1000M bc, start iedere 14 minuten in slag-armen met pullbuoy (en eventueel paddles)-slag-benen met plank en zoomers en die set dan 2 keer.

De zwemmers in de iets minder ‘snelle baan’ kregen voor die 1000M een starttijd van 15 minuten.

Doordat de zwemmers iets eerder in het water lagen en er aan het einde van de training nog een paar minuten overbleven, zwom iedereen na die 8x1000M nog 50M max! Daarna was er nog tijd over om nog zo’n 150M tot 450M uit te zwemmen.

Totaal dus 8200 tot 8500M.

De Mol werd gisteren ook ontmaskerd. Al voordat de eerste kandidaten af vielen werd het spel gezamenlijk gespeeld om de Mol te ontmaskeren. Maar weinigen konden hun ontdekkingen en vermoedens voor zichzelf of zijn/haar bondgenoot bewaren. Hierdoor werd er anders dan in het TV-programma, op ieder willekeurig moment alle vermoedens uitgesproken. Neen ik ga nog niet schrijven wie de Mol speelde. De oplettende lezer van deze berichten heeft mogelijk al lang opgemerkt dat in het zwembad Inacua, vanaf afgelopen zondag aan de muur achter de tribune een aantal witte A-4tjes hingen. Op die A-4tjes staan de uitslagen van de zwemwedstrijd van afgelopen zaterdag. Maar op die A-4tjes staat sinds zondag meer. Pak die foto’s er maar eens bij en kijk eens of je die kunt vergroten. Dan kun je lezen wie de Mol is geweest.

Vanochtend na de training werden door onze huisfotografe Debby nog een aantal groepsfoto’s gemaakt op een tropische locatie aan het strand. Die foto’s zullen binnenkort wel ergens te zien zijn.

Vanmiddag dus de laatste zwemtraining. Wanneer die training, van ‘maar’ 4800M er op zit, hebben een flink aantal zwemmers in Spanje meer dan 90km getraind. Met de meters van de zwemtrainingen die begin vorige week nog in Veenendaal werden afgelegd komen zij ruim over de 100km in 2 trainingsweken.

Morgen we weer naar huis. De eersten vertrekken al om 05.15 uur naar het vliegveld. Hun vlucht gaat om 07.30 uur. Maar zij zullen van Malaga rechtstreeks naar Dortmund vliegen en daar al om 10.30 uur landen. De tweede groep vertrekt iets later en heeft een tussenstop in Lissabon. Van Lissabon vliegen zij naar Düsseldorf. Daar zijn zij immers ook vanaf vertrokken. Hun aankomsttijd in Düsseldorf is 12.30 uur. De laatste groep vertrekt pas om 08.15 uur. Zij vliegen van Malaga rechtstreeks naar Charleroi in België, alwaar zij om 12.50 uur zullen landen.

En dan zit deze 10-daagse trainingsstage er weer op. De verhalen van de zwemmers (en ouders) zullen jullie ongetwijfeld gaan horen. Nog even wachten. Het weekeinde nog over, maar maandag dan zal iedereen elkaar weer zien.

Tot maandag, tot in Veenendaal!