Menu

NJJK lb 2017 Sessie 3 (vrijdag 16 juni 2017)

Sten Postma beet het spits af in sessie 3 van dit NJJK. Sten zwom in de tweede van de laatste drie Olympisch ingedeelde serie zijn 100M vrijeslag. Samen met de zwemmer in baan, trok hij lang samen op en tikte uiteindelijk aan in een knap PR van 53.58 waarmee hij als tweede in zijn serie eindigde. In de serie voor hem was slechts één zwemmer sneller geweest en in de serie na hem was ook maar 1 zwemmer sneller. Sten kwalificeerde zich als 4e voor de finale en mag vanmiddag starten in baan 6.

Bram Schaafsma kwam ook aan de start op de 100M vrijeslag. Maar dan bij de jongens junioren 2. Vanuit baan 0 vertrok hij voortvarend en liet hij hele goede dingen zien. Tot zo’n 8M voor de finish. Dan nog 3 keer ademen is echt te veel, maar dat weet Bram ook. Desondanks zwom hij een mooi PR van 1.01.43. Daarmee werd hij 25e in zijn leeftijd.

Vincent en Sander Crooijmans zwommen die 100M vrijeslag bij de jongens junioren 4. Hoewel beiden (nog) geen sprinters zijn zwommen zij hele verdienstelijke races die resulteerden in mooi PR’s. Vincent zwom 55.63 en Sander 55.37. Goed voor respectievelijk de 12 en 10e plaats.

Op de 100M vlinderslag bij de meisjes jeugd kwamen Femke Spiering en Silke Molendijk tegen elkaar uit in dezelfde serie. Doel voor beiden was een goede race te zwemmen en zich te plaatsen voor de finale later op de dag. Nou dat lukte. Femke wist zich in een tijd van 1.02.68 als 2e voor die finale te plaatsen. Silke Molendijk zwom een tijd van 1.05.02 en plaatste zich als 7e voor de finale. Vanmiddag kan het ongetwijfeld sneller.

Sten Postma en Thom Delno maakten vervolgens hun opwachting op de 200M wisselslag. Thom zwom een PR in. 2.17.44 en werd daarmee 11e. Hij mocht door afmeldingen in de finale starten, maar besloot zelf ook af te melden om zich te richten op de 50M schoolslag.

Sten als 5e geplaatst wist zich ook als 5e voor de finale te plaatsen. Zijn tijd van 2.13.70 was weliswaar iets boven zijn PR, maar voldoende om ook als 5e door te gaan naar de finale. Om in aanmerking te komen voor de finales moet het echter nog wel een stukje sneller.

Femke Spiering was weer aan de buurt. Zo’n 35 minuten na haar finish van de 100M vlinderslag mocht zij weer starten op de 100M vrijeslag. Slechts 0.07 sec boven haar PR zwom zijn. Haar 59.11 was goed voor een 6e plaatsingstijd. Vanavond zwemt zij in de finale in baan 7.

Thijs Molendijk waagde zich aan de “altijd lastige” 200M vlinderslag bij de jongens jeugd. De door hem gezwommen 2.21.16 was een paar tienden boven zijn PR, maar gezien zijn trainingsomvang van de laatste weken, was dat een zeer acceptabele tijd. Met die tijd werd hij 12e en staat hij 2e reserve voor de finale.

Als laatste VZC’er kwam Thom Delno deze sessie aan de start op de 50M schoolslag. Zijn reactietijd van 0.87 hoort niet bij zo’n sprintrace. Zijn finish was daarentegen enorm goed. Tot 2M voor die finish lag hij in zijn serie nog op plaats 4 of 5, maar door een goede aantik gelukte het hem om als 2e in die serie te eindigen. Zijn gezwommen 30.74 was een PR en goed voor een startbewijs in de finale. Thom gaat die finale als 8e in, maar in zo’n finale zijn de verschillend enorm klein en is het wellicht mogelijk om nog een aantal plaatsen te stijgen.

Aan het einde van de sessie kwam onze gastzwemster Bridget Vermeer bij de meisjes junioren 1 aan de start op de 800M vrijeslag. Bridget gaat vanaf 1 juli uitkomen voor VZC.

Lange tijd zwom zij samen met 2 andere zwemsters op kop. Tot dat zij na zo’n 500M een gaatje moest laten vallen. De zwemster die als vierde in het veld lag, kwam steeds een heel klein stukje dichterbij haar. Bridget had dat echter in de gaten en zette de laatste 100M een enorme eindsprint in. Een zodanige eindsprint dat zij bijna de zwemster die op positie twee lag, nog verschalkte. Bridget kwam slechts 0.24 sec te kort voor het zilver. Maar brons in een dik PR van 10.20.00 is natuurlijk ook heel mooi.

Hoofdmenu

Over VZC

Leden

Volg ons